• 587719閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25830  發表于: 2017-02-06
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:海鮮波又返黎 [表情]  (2017-02-05 11:39) 

2017年見到一隊全新既利記      

曼城贏波, 正式跌落出頭四了......
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25831  發表于: 2017-02-06
回 posouth 的帖子
posouth:2017年見到一隊全新既利記  [表情]  [表情]  [表情]
曼城贏波, 正式跌落出頭四了...... (2017-02-06 00:01) 

曼城一定會上番前四的。佢既板凳深度夠。一時低潮唔會拖好耐。

熱刺個勢仲係好好,相信KEEP 係前四無問題。

車、熱、曼城,呢到去左三個位了。

第四名就係阿仙奴、利物浦、曼聯三隊去爭。近期個勢,曼聯稍稍佔優,利記再唔醒,今季唔駛諗前四。

上季無前四,我覺得問題不大。今季無前四,影響就好大了!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25832  發表于: 2017-02-06
我無睇波一段時間,正正係利記呢段低潮期,所以我完全唔知隊波發生咩事!有咩理由可以跌WATT 跌到咁?11月中前隊波都仲係上哂力的。無理由一兩個球員缺陣一段短時間就可以全隊真哂樣架!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25833  發表于: 2017-02-07
因為我地實力(球員)始終係二班水平

季初打壓迫踢法 + 快速反攻, 好多波都簡單直接. 踢起黎好爽

近十場就係掉反轉, 嬴了控球, 輸了比賽...

有睇波既話就可以見到利記控制戰局, 但好多時輸了反擊 (死球都唔講, 唔係第一年就有既問題)

打小組同控球唔係問題, 但問題係唔夠班去踢...(冇D致命直線)

好多時起禁區出面猜猜猜, 但又做唔到射門, 一猜失波就比人打反擊...
兩邊傳中又係廢, 下下斬埋黎都冇咩威脅...咁又少緊樣進攻板斧

不過我覺得最大問題係唔夠膽去 " 試"  放D致命直線波 (可能好驚失控球權).

其實阿記死埋同一樣野.
計人腳, 阿記高我地一班, 但又係死猜猜 (只嬴控球權) , 之後又輸反擊了....

雲格排陣有問題都唔係第一年, 所以先十年無冠, 有一級球員起手, 唔識用人都係死

其實車仔同曼聯都有對面攻唔入既問題 (人地死守,佢地只能禁區猜波, 不過係差左人地擁有一級球員可以有能力改變戰局, 及有咁既能力既後備球員....

你睇下我地既sub list.......真係no eye see...
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25834  發表于: 2017-02-07
henderson 俾波冇乜尺寸
can又係
簡單講中間冇人可以帶到個節奏
俾人守你既時候
時長時短, 時快時慢
派牌果個就好重要

我間中睇henderson連簡單放邊都放出界
[ 此帖被ArSo在2017-02-07 12:02重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25835  發表于: 2017-02-07
唔明點解唔用史獨, 佢搶迫可能冇咁好, 不過前鋒計佢射術同技術都係算最Top果個.

費明奴成日話佢同古仔有化學作用, 不過我都係覺得佢係2線水平....

中場更加唔駛講, 泊埋去Big 6, 我地中場應該係最雞...

老母同軒仔, 橫傳多, 幾可見佢做過個人突破或者傳D致命直線.....
軒仔之前都有入滲, 有時仲幾有威脅, 依家比人放到打防中, 連依樣都冇埋 (我覺得佢體能夠, 絕對可以跑前又跑後, 入滲後可以快速回防). 老找做左佢既工作, 入慘...不過射術就

Can我覺得佢其實係幾好的, 只要佢肯適當時候做適當野, 有時佢盺球太耐唔傳, 咁就浪費左反擊機會. 不過佢肯試下個人突破同試比直線波, 起碼有D變化, 不過有老母之後,佢又失色不少....

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25836  發表于: 2017-02-07
唔用史毒係我最唔能夠接受既野………你唔放佢係正選,都至少比佢多D 時間後備上陣哎………

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25837  發表于: 2017-02-07
回 ArSo 的帖子
ArSo:henderson 俾波冇乜尺寸
can又係
簡單講中間冇人可以帶到個節奏
俾人守你既時候
時長時短, 時快時慢
....... (2017-02-07 12:01) 

YES....我剛剛都講了

打小組一定要有一個可以有致命之傳球能力既球員起度.....

利記係冇......

冇人做到既樣, 又可以好似之前咁中場一件衝上去突然入涉, 本身軒仔有一年好強,依方面, 但依家冇左...

講傳波.......兩閘D傳波.....廢到
你睇D角球.......斬都唔知斬去邊........

依家睇親利記都好悶.........見到冒係不停猜猜猜, 然後就見失波了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25838  發表于: 2017-02-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔用史毒係我最唔能夠接受既野………你唔放佢係正選,都至少比佢多D 時間後備上陣哎……… (2017-02-07 12:13) 

上場多左了

再之前果場好似sub in 都冇

奧歷治都先過佢了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25839  發表于: 2017-02-07
輸緊都唔變陣我就最唔明

有兩場好早就換走古仔, 唔明, 就算話佢剛剛傷好 或 唔夠態, 但在場有邊一個可以有佢既能力?

換完佢,又換返個相同位置既球員, 咁有咩分別 ?

史獨, 真係好少用佢....

驚佢傷 ? 唔出就唔會傷, 要傷冇得避嫁, 冇理由話驚佢傷就唔用佢.....好奇怪

LALALA係好波, 但有時佢花巧太多了, 簡單點更好

另外兩隻閘同Big 6比都係最雞 - 傳中唔得已經係致命問題

米拿我好欣賞佢, 不過老了, 加上佢始終唔係正式閘, 長遠計點都要搵返個返黎

右閘我不嬲覺得佢唔得

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25840  發表于: 2017-02-13
利記響任何領隊帶領之下都係海鮮味極濃,呢個係咩玩法......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25841  發表于: 2017-02-13
無睇之前點解可以場場不勝,但偏偏今場有睇,睇完就更加唔明點解之前場場不勝,尤其係上周對候城個場,文尼、古天奴都已經歸位,人腳同今場無唔同………

今場係打到熱刺無還手之力咁滯。今季我都未見過熱刺可以比人壓成咁。今季對曼城、車仔等強隊,熱刺表現都係超水準的。好難想象周六晚佢會被利記壓到進退不能。當然,後防線兩名主將缺陣,尤其係左閘路斯既缺陣,對佢影響至大。個個位就係文尼所在。岩岩配著剛剛,你個邊弱化,我呢便強化,食到應一應。但其他位置既表現都乏善足陣。雲耶馬、獲加、艾歷臣呢幾個係曼城、車仔個幾場都表現神勇既球員,前晚都打到慌失失。艾歷臣仲要一早就被換走。證明真係比利記克制住。

利記都係格食格。對住同佢鬥攻鬥搶既球隊未驚過。因為有位打反擊!偏偏對弱隊,人地一屯重兵死守係後邊,就無哂辦法。

結論係,我地要打兩套戰術,要有兩批人腳。唔可以打死一辦迫搶。比你對BIG 6 WIN 哂都無用。係咁係榜尾身上失分既話,都係得個吉。

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25842  發表于: 2017-02-13
因為熱刺冇龜縮
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25843  發表于: 2017-02-13
回 ArSo 的帖子
ArSo:因為熱刺冇龜縮 (2017-02-13 11:08) 

Yes, this is the point

不過熱剌真係比利記壓住踢.....

當然Ben Davies 被屈速有關....

第一球, 應該係老母咁耐第一球靚直線 (當然熱剌後防企睇太前,Rose又不在場, 所以就被文尼屈速了)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25844  發表于: 2017-02-13
回 ArSo 的帖子
ArSo:因為熱刺冇龜縮 (2017-02-13 11:08) 

所以一定要有兩套戰術。你淨係迫搶,遇著榜尾個幾隊,實同你打龜縮!你80% 控球都無用。