• 587684閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25950  發表于: 2017-05-02
全取3分就夠了

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25951  發表于: 2017-05-02
好彩賽後隊巴上古天奴IG報平安,無大礙。

今場真係好多機會俾人反勝......
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25952  發表于: 2017-05-02
回 posouth 的帖子
posouth:睇精華Nice對PSG, 又見到super mario了. 夏天貼錢送走佢之後, 今季聯賽14球, 隊中神射手, Nice仲坐三望二入硬CL.
世事既野真係好難睇透........[表情] [表情]  (2017-05-01 06:36) 

有時一個球員發唔發揮到,真係好多原因。一個人唔可以左右全部,唔係個個都係C 朗或美斯。

賓迪基係水晶宮既表現都唔差,但我始終認為,佢既打法唔太適合利記。

或者,其實我對天才幾有期望的。如果佢可以留多一季,或者宜家佢已經變左利記既救世主都未定。有時D 野,時也命也。

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25953  發表于: 2017-05-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:好彩賽後隊巴上古天奴IG報平安,無大礙。
今場真係好多機會俾人反勝...... (2017-05-02 09:39) 

點都好。拎到呢3 分十分關鍵。壓力又去番其餘個三隊到。

講真,曼城就點睇都唔似會入唔到前四。佢剩番既對手都唔算咩強隊。水晶宮、李城、西布朗、屈福特。幾乎都係上哂岸等放假既球隊。四場入便仲要三場主場,你望曼城失分都真係有少少難度。最後都係睇住佢拎多10-12分,以76-78分既分數上番第三多架啦。

相反,阿仙奴同曼聯黎緊就已經要對戰。即係,意味住是旦一隊要失分了。甚至可能兩隊同時失分(呢個機會甚高)。曼聯個陣天殘地缺,同我地有得揮。仲要兼顧歐霸。無左拜利,好難唔失波。作客阿仙奴固然難打,但作客熱刺更加難打。我諗全世界都買佢呢場輸波咁滯。呢兩場之間仲要夾住兩場些路迪。打完呢兩場,可能都唔駛打剩番個兩場都已經知道結果了。假如黎緊兩場真係一和一負。咁之後兩場就算WIN 哂,曼聯都只有72分。比佢和到熱刺,都係73分。想爭前四,佢一定要嬴阿仙奴,拎到76分先有故仔講。

阿仙奴仲慘。宜家得60分。仲有五場波。要全勝,取得15分,加埋有75分先有機會爭入前四。和左曼聯既話,得番73分。隨時變梗頸五。其實真係曼聯呢關最難過。之後作客修咸頓同史篤城都應該唔係咩大問題。主場對新特蘭更加係食硬(當然,世事難料)。最擔心既,頂多係尾場主場對愛華頓。一個唔該,比佢迫和,咁就算之前真係嬴左曼聯都會因為呢場波陰溝裡翻船。

利記仲有三場,兩主一客。修頓、西咸、米鋪。無一隊難打。但講利記唔係睇對手係邊個。利記個問題係係自己身上。古天奴傷勢唔嚴重但都可能要倦勤。唯一進攻核心都無埋,你都唔知隊波可以點攻。唔係次次都有運的。高普手上兵源所剩無幾。三場波隨時有兩場失分。咁就就算對手點失分都無補於事。利記宜家有69分。距離76分仲差7分。即係,最好當然兩勝一和(唔好講全勝了……心照啦)。你話一個唔該,和左兩場,得番5分,加埋先得74分。咁就又要聽天由命了。

三場和哂咁點?咁你都唔好意思講前四啦…………

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25954  發表于: 2017-05-02
其實宜家利記都無咩可以諗。先羸左黎緊主場對修咸頓呢場先再講。三場中以呢場既對手較難食。但修咸頓宜家戰意一般。無慾無求。佢又唔會同你搏老命。真係睇利記自己有冇本事埋門架咋。拎多三分,對手壓力又大D 。失分機會又多D 。自己反而可以減下壓。咁前四就十分樂觀。呢場失分,壓力又番番哂黎我地呢便。後面就仲難打了。

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25955  發表于: 2017-05-02
回 freezefox 的帖子
freezefox:點都好。拎到呢3 分十分關鍵。壓力又去番其餘個三隊到。
講真,曼城就點睇都唔似會入唔到前四。佢剩番既對手都唔算咩強隊。水晶宮、李城、西布朗、屈福特。幾乎都係上哂岸等放假既球隊。四場入便仲要三場主場,你望曼城失分都真係有少少難度。最後都係睇住佢拎多10-12分,以76- .. (2017-05-02 10:20) 

修頓黎幾年都唔係易食,第一循環我地先食左悶棍......

西咸呢? 其實我地對左佢幾季都唔係好穩陣.....

米堡算係3隊中最穩的了!

所以我只敢諗3場5分...... 74分結束今季......

前四,已經係我滿意的一季。下一季無前3就食屎了~
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25956  發表于: 2017-05-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:修頓黎幾年都唔係易食,第一循環我地先食左悶棍......
....... (2017-05-02 13:01) 

話哂我地都係修咸頓既大客,可能會放水比我地都未定。

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25957  發表于: 2017-05-02
修咸頓呢隊波好就好在夠「正路」,應羸既羸哂,該輸既輸哂。對雙曼、阿、車、熱都輸哂。希望佢繼續維持傳統,輸埋比我地啦。

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25958  發表于: 2017-05-02
西咸就近況幾差,近十場得一勝,其餘五負四和。KEEP 住呢個態度。我地應該可以嬴到既。

米杜係最後一場,如果個陣已經篤定降班,咁就會易食D 囉。

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25959  發表于: 2017-05-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:修頓黎幾年都唔係易食,第一循環我地先食左悶棍......
....... (2017-05-02 13:01) 

至於下一季,相信會比今季更難打。

車仔、熱刺兩隊既陣形同人腳都好成熟同齊備。下季應該可以KEEP 住個勢。繼續做爭標份子。

曼城,有的是錢,夏天個陣買番三幾個強大既球星返黎,已經夠做了。佢中前大把人,係要集中強化後防之嘛。唔太難。

曼聯一樣係大把錢。你唔會以為摩佬第二年帶曼聯都仲會好似今年咁係話?

唯一係阿仙奴似乎有衰落既跡象吧了。但高普唔能夠係轉會巿場買到足夠既人手既話,如果下年再開兩面戰線。我地咁既人腳真係前四難保呀。

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25960  發表于: 2017-05-02
回 freezefox 的帖子
freezefox:西咸就近況幾差,近十場得一勝,其餘五負四和。KEEP 住呢個態度。我地應該可以嬴到既。
米杜係最後一場,如果個陣已經篤定降班,咁就會易食D 囉。 (2017-05-02 15:55) 

所以,依家我都真係只敢諗5分。
一定要睇乜神都拜要阿曼和氣收場.........

入到歐冠的話,加上高普,應該可以吸引到唔少星過黎。
但要買人買到有足夠深度去撐2條頂級戰線,我相信都真係有難度。
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25961  發表于: 2017-05-02
不過,話時話,CAN 呢下倒掛,應該幫到佢簽長約吧。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25962  發表于: 2017-05-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:所以,依家我都真係只敢諗5分。
一定要睇乜神都拜要阿曼和氣收場.........
入到歐冠的話,加上高普,應該可以吸引到唔少星過黎。
....... (2017-05-02 17:41) 

好, 咁我估季尾7分, 樂觀少少

Liv 2:1 Southampton
West Ham 0:0 Liv
Liv 2:1 Middlesborough
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25963  發表于: 2017-05-05
好消息, 就黎季尾, Ings終於復操了!!
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25964  發表于: 2017-05-05
希望佢健健康康啦。呢個球員真係超黑仔。