• 7760閱讀
  • 113回復

[英超]英足總準備徹查艾夫拿被蘇亞雷斯種族歧視一事 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-10-18
引用第44樓sikingthegreat2011-10-18 12:36發表的“”:
其實不用過份認真.....
敵對球迷有多少揶揄對方球隊實屬正常不過. 有一個這樣的地方讓大家發表多一點主觀的言論其實也不壞. 當然如果原意不是這樣, 那便是另一回事.....
就我個人而言 (當然, 我唔可以代表全部人), 在其他版面, 甚至平時團練, 我也不覺得有因擁護不同球隊而導致小圈子的情況呀....

你地咁樣抽黎抽去可能樂在其中啦。

只係苦左其他唔關事既人者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-10-18
引用第45樓freezefox2011-10-18 17:18發表的“”:
只係苦左其他唔關事既人者。
.......

講真你唔抽人水當然唔希望見到人抽你愛隊水. 咁問題就唔在於是否有球迷會的存在, 而係比唔比抽水.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-10-18
引用第46樓seattleqoo2011-10-18 17:28發表的“”:
講真你唔抽人水當然唔希望見到人抽你愛隊水. 咁問題就唔在於是否有球迷會的存在, 而係比唔比抽水.

問題係一個球迷會有咁多人,你邊理到咁多?有幾個「生性」既出黎攪下事就已經夠你惹到周圍都係火頭了。到時人地翻黎「尋仇」,唔關事既又覺得自己無辜,自己無抽人水但又要被人抽水。

球迷會當然唔會係事件既起因。無球迷會,D 球迷都係係到架。唔會唔見左架。一樣會抽黎抽去架。

但球迷會卻係滋生紛亂既溫床!

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-10-18
我咪果d唔係好關事既咯,我都有入去其他球迷會度睇佢哋點樣抽、點樣對號入座。咪當娛樂下咯,站系佢哋既立場系無錯架,佢無必要事事為你著想。同樣地,我哋自己心裡有數咪好咯,每個人既心理素質都唔同,有d好中意撩事斗非,有d反而可以一笑置之。抽咪抽咯,唔好人身攻擊就好,就猶如種族歧視呢d對人唔對事既舉動,系最不可取的。
輕鬆d啦∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-10-18
算啦,唔好OT 了。呢到係講緊艾夫拿同蘇亞雷斯新聞既TOPIC,球迷會既野將來會傾。唔好係呢到傾啦。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-10-18
引用第36樓米高2011-10-18 10:16發表的“”:
應該點用好?傾下用咩死敵頭像黎邪住對方? [表情]

即係如果果樣野係事實, 我無野好講 都無野好投訴

好似downing 插水果個gif 無利迷會出聲

但係你果句'咩隊出咩球員' 我真係唔能夠接受

第一, 阿so 係唔係真係有講過都未知, 羅生門事件

第二, 就算阿so真係有講, 我地利迷都認為應該要罰, 但係你果句完全侮辱左利物浦球會同好友的利迷, 我要求你道歉

第三, 我用咩頭像有我的自由, 我無違反任何論壇訂落黎的規則 ( 其實我都知你一定會拎呢樣野黎講), 如果你覺得我用呢個頭像做成你的不方便或不開心, 我可以作出更換, 但請提出理據

另外, 曼迷都唔係第一次講呢d針對性的說話 ( 有幾個仲係核心會員), 我想講ge係如果呢到係高登 discuss 我唔會理你, 但係呢到係好友, 我唔該你地係打任何野出黎之前都諗下甘樣會唔會做成罵戰. 米高哥, 你係到甘耐都知規矩啦下話, 如果係d初級中級會員我都唔會甘大費周章打甘多字

請大家珍惜得來不易的好友論壇
[ 本文被我要打十個在2011-10-18 18:50重新編輯 ]
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-10-18
引用第44樓sikingthegreat2011-10-18 12:36發表的“”:
其實不用過份認真.....
敵對球迷有多少揶揄對方球隊實屬正常不過. 有一個這樣的地方讓大家發表多一點主觀的言論其實也不壞. 當然如果原意不是這樣, 那便是另一回事.....
就我個人而言 (當然, 我唔可以代表全部人), 在其他版面, 甚至平時團練, 我也不覺得有因擁護不同球隊而導致小圈子的情況呀....

因為有屎橋呢個雙面人....
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-10-18
引用第50樓我要打十個2011-10-18 18:33發表的“”:
即係如果果樣野係事實, 我無野好講 都無野好投訴
好似downing 插水果個gif 無利迷會出聲
.......

費托空門唔入之後,即刻見到好多 gif 俾人用黎做頭像、簽名啦......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-10-18
引用第52樓國球旗2011-10-18 20:57發表的“”:
費托空門唔入之球,即刻見到好多 gif 俾人用黎做頭像、簽名啦...... [表情] [表情]

咪就係同一班曼迷...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-10-18
引用第52樓國球旗2011-10-18 20:57發表的“”:
費托空門唔入之後,即刻見到好多 gif 俾人用黎做頭像、簽名啦...... [表情] [表情]

所以我咪話''好似downing 插水果個gif 無利迷會出聲'', 因為係事實
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-10-18
抽水抽水..抽果刻咪嬲囉
但係現實/其他版咪又可以FD返有咩所謂..
好似我同查仔/SAM哥~有時係球迷立場緊有D野唔入耳架喇
最多咪嘈下 嘈完係吹水板/出黎踢波咪又係無事
睇化左啦~除左隻雀之外...無計啦我地係人 人地係動物..唔識性既又
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2011-10-18
引用第55樓him2011-10-18 22:20發表的“”:
最多咪嘈下 嘈完係吹水板/出黎踢波咪又係無事 [表情]
睇化左啦~除左隻雀之外...無計啦我地係人 人地係動物..唔識性既又 [表情] [表情]

冇錯
好似呢個咁

引用第43樓joN32011-10-18 12:29發表的“”:
竟然無人應 j 哨口蘇 j到上心口既aax [表情]

aax 第2日咪冇事~ 最緊要識收,和氣要緊
離線望晴天
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2011-10-19
我根本就唔會理d 人抽水。我反而唔係太頂得順d 人........

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2011-10-19
引用第55樓him2011-10-18 22:20發表的“”:
最多咪嘈下 嘈完係吹水板/出黎踢波咪又係無事 [表情]
睇化左啦~除左隻雀之外...無計啦我地係人 人地係動物..唔識性既又 [表情] [表情]

如果真係講完就散, 就唔洗set版規啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2011-10-19
引用第57樓望晴天2011-10-19 03:36發表的“”:
我根本就唔會理d 人抽水。我反而唔係太頂得順d 人........
.......

ok you win