• 7484閱讀
  • 161回復

[好友Preview]利物浦( Liverpool )v 曼聯(Man Utd)@week16 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2007-12-13
出番上場大破馬賽4:0個陣咪得囉...... 打得咁順無謂轉啦......

仲可以用高治做秘密武器,正正經經打個4-4-2啦,都仲有機會贏既~

我都唔敢諗咁多啦,--66贏唔緊要咖,唔好好似前兩年一樣,次次贏勢輸波啦...... 唉......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2007-12-13
引用第73樓大貓就是我2007-12-13 23:37發表的“”:
其實利記好多時排陣令佢地自毀長城
特別是進攻方面
其實現在人腳是最齊的
前線用高治和托利斯,近期兩人有火
.......

唉……呢d 野,茶餐聽個伙記都知………

就係賓尼迪斯唔知。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2007-12-13
引用第74樓隨風2007-12-13 23:44發表的“”:
但係我覺得古治加托利斯呢個組合
兩個人之間既火花同默契仲好
古治好適合咁幫托利斯拉散對方既後衛
.......

古治夾T9 好定高治夾T9 好我唔講啦,但高治夾謝拉特就肯定無得頂。

佢下下SET 好個波等D 中場冚上黎遠射個下都不知幾有威力。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2007-12-13
哈……

完全騎劫左個曼聯REVIEW TOPIC添。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2007-12-13
引用第71樓freezefox2007-12-13 23:28發表的“”:
咁原則上,唔同戰略使用唔同人選係好正確。
.......

『但講真,「專注防守」既情況下,懷斯一樣勝任架。你吩咐佢咪壓咁前咪得囉。』

依個當然可以啦~~

但係佢有時(踢翼鋒同後衛既時候)~~我覺得佢唔同其他翼鋒or後衛~~~我覺得佢有時過左半場一半
就無啦啦斬埋去~~斬又唔係斬得準~~有時重失驚無神一腳重炮射埋去~~但係十次都唔知有幾多次
中龍@@...

如果係其他既後衛,可能會將斬波果一下比返個翼鋒負責(除非落到底線)~~佢下下斬中都唔覺得佢斬得準@@....浪費哂~~我領願佢慢慢做好過~~

踢翼鋒既話都一樣~~腳法唔覺有~~斬波唔準~~最大問題係無啦啦重炮射走左個波~~
我領願佢慢慢做好過~~但好少見到佢係咁
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2007-12-13
引用第72樓freezefox2007-12-13 23:31發表的“”:
你以為利物浦既失球數字咁低係連拿一個人既功勞? [表情] [表情]
.......

之前左右兩閘完全健康時 RAFA是看對手決定

現在FINNAN和AURELIO都還沒完全FULL FITNESS

不出RIISE出邊個 ARBELOA打右閘也不錯

只是RIISE的整體水平本賽季多少有降落乃不爭事實

ARBELOA單單防守上 比RIISE強很多

RIISE時常作為奇兵下半場上陣 RAFA希望他的重炮打開局面

但在防守上看得出RAFA比較倚賴ARBELOA
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2007-12-13
引用第76樓freezefox2007-12-13 23:47發表的“”:
唉……呢d 野,茶餐聽個伙記都知………
.......

有性格的主帥怎跟茶餐的伙計一般見識?

當然要堅持自己的步伐才能樹立軍威啊∼
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2007-12-13
引用第77樓freezefox2007-12-13 23:49發表的“”:
古治夾T9 好定高治夾T9 好我唔講啦,但高治夾謝拉特就肯定無得頂。
.......

『古治夾T9 好定高治夾T9 好我唔講啦,但高治夾謝拉特就肯定無得頂。

佢下下SET 好個波等D 中場冚上黎遠射個下都不知幾有威力。』

無錯~~有高治起度~~先可以令謝拉特既能力發揮的淋漓盡致!!!

古治~~唉~~我覺得佢無嘜特別作用~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2007-12-13
引用第78樓freezefox2007-12-13 23:50發表的“”:
哈……
完全騎劫左個曼聯REVIEW TOPIC添。 [表情] [表情]

為了人潮

無計啦∼

誰叫這是本世紀人人最關注的大戰∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2007-12-13
引用第80樓sakura_32120042007-12-13 23:53發表的“”:
之前左右兩閘完全健康時 RAFA是看對手決定
現在FINNAN和AURELIO都還沒完全FULL FITNESS
.......

ARBELOA單單防守上 比RIISE強很多

RIISE時常作為奇兵下半場上陣 RAFA希望他的重炮打開局面

但在防守上看得出RAFA比較倚賴ARBELOA

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2007-12-13
引用第82樓utadahikaru202007-12-13 23:55發表的“”:
『古治夾T9 好定高治夾T9 好我唔講啦,但高治夾謝拉特就肯定無得頂。
.......

古治是工兵型的前鋒

適合當成TORRES跟中場之間的LINK

由于他每球必搶 奮力 RAFA欣賞這點 所以對體力型的球隊時

KUYT總是首發 但在進球的天分上 TORRES始終不作第二人想

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2007-12-13
引用第83樓sakura_32120042007-12-13 23:56發表的“”:
為了人潮
無計啦∼
.......

唔會唔會~~大家討論下幾好呀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2007-12-14
引用第85樓sakura_32120042007-12-13 23:59發表的“”:
古治是工兵型的前鋒
適合當成TORRES跟中場之間的LINK
.......

係呀~~不過有時勤力係冇用~~要有足球智慧先得~~

起依方面~~我覺得高治好過佢~~

有時睇佢(古治)埋門一腳既處理都知

Ps:如果講勤力~~露lin哥仲勤力
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2007-12-14
引用第87樓utadahikaru202007-12-14 00:02發表的“”:
係呀~~不過有時勤力係冇用~~要有足球智慧先得~~
.......

高治足球智慧高過古治....um...

唔係幾同意
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2007-12-14
引用第88樓2007-12-14 00:05發表的“”:
高治足球智慧高過古治....um...
唔係幾同意 [表情]

高佬在英格蘭的進球紀錄應該可以為自己的足球智慧正名了