• 7765閱讀
  • 113回復

[英超]英足總準備徹查艾夫拿被蘇亞雷斯種族歧視一事 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2011-10-20
總版準備徹查球迷會一事
引用第89樓三郎2011-10-20 11:27發表的“”:
[表情] 印象中未有球迷會版之前,好似無而家甘嚴重。
呢幾日我都有睇著佢地隔空駁火(我都有玩),我睇唔到呢件事邊方完全錯晒。兩邊都有責任
.......

如果發展成太多小圈子攪到好似文革咁互相批鬥就收拾唔到了
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2011-10-20
引用第88樓迪克2011-10-20 11:24發表的“”:
有球迷會先定有抽水先?
小圈子及其默契已形成
cut左一個聚腳點,對減少群起抽水o既作用有幾大?
.......

你咁問同問雞同雞蛋有邊樣先差唔多。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2011-10-20
引用第91樓freezefox2011-10-20 11:41發表的“”:
你咁問同問雞同雞蛋有邊樣先差唔多。 [表情] [表情] [表情]

咁..第二題呢
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2011-10-20
引用第92樓迪克2011-10-20 11:44發表的“”:
咁..第二題呢 [表情]

拆左九龍城寨會唔會令香港整體罪案減低?唔會。

但九龍城寨呢個三不管地帶又真係罪惡既溫床,呢個又係事實,你又真係要拆先掂。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2011-10-20
或者應該咁講,呢個係移風易俗既第一步。

即係,當初有球迷會,唔會即刻因為咁產生球迷之間既爭執。甚至其實早期係控制得蠻好的。但久而久之,有呢個信念(唔應該敵視其他球會球迷)既人愈黎愈少,新進既或新上位既未會有同你有同一理念,佢地反而認為敵視其他球會球迷先係正確既球迷態度,本來和諧既日子就慢慢起左變化。起初大家都唔係太意識到呢種變化同變化可以帶黎既破壞性。到意識到問題個陣,已經病入膏肓了……

所以,同樣地,摺左球迷會,唔會帶黎即時既變化。因為嫌隙已生,芥蒂早成。有冇球迷會,而反目既會員只會繼續互片。但我相信無左球迷會呢類同聚性以及排他性都極強既組織催化會員間既敵視心態既話,情況係會慢慢有所改變。不過要係斷年計既事囉………

離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2011-10-20
引用第77樓G-shock2011-10-19 22:03發表的“”:
其實有冇人知道呢單嘢最新進展係點?

不了了之
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2011-10-20
引用第95樓g3rMan2011-10-20 12:47發表的“”:
不了了之 [表情]

都無新證據。咁既情況下,不了了之既機會係最大。

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2011-10-20
引用第94樓freezefox2011-10-20 12:40發表的“”:
或者應該咁講,呢個係移風易俗既第一步。
即係,當初有球迷會,唔會即刻因為咁產生球迷之間既爭執。甚至其實早期係控制得蠻好的。但久而久之,有呢個信念(唔應該敵視其他球會球迷)既人愈黎愈少,新進既或新上位既未會有同你有同一理念,佢地反而認為敵視其他球會球迷先係正確既球迷態度,本來和諧既日子就慢慢起左變化。起初大家都唔係太意識到呢種變化同變化可以帶黎既破壞性。到意識到問題個陣,已經病入膏肓了……
.......

我認同你咁講,但係唔認同需要摺左球迷會。

球迷會欠缺監管系事實,球迷們每次直播室開完一輪火之後返到各自既球迷會去聚腳同繼續‘討論’。但係各派球迷之間有種莫名的默契,就係系球迷會個版裡面,系唔會‘踩過界’去其他球迷會度撩事鬥非。(至少我系咁認為,當然偶然會有個別會員、事件另當別論。)

不過,呢種所謂既‘默契’既做法,係咪正確呢?就係所謂既小圈子?!算唔算灰色地帶?咁就有待商榷。
無一種制度系完美既,只有不斷地監管同革新。

溫馨建議:
我認為需要搵個更活躍既新版主黎搞搞個版就真,但係呢個版主如果系某球隊球迷咁又好難作主,難服眾。最後就系好活躍,但係又無話死撐邊一隊波既資深會員啦。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2011-10-20
引用第97樓reve2011-10-20 16:02發表的“”:
球迷會欠缺監管系事實,球迷們每次直播室開完一輪火之後返到各自既球迷會去聚腳同繼續‘討論’。但係各派球迷之間有種莫名的默契,就係系球迷會個版裡面,系唔會‘踩過界’去其他球迷會度撩事鬥非。(至少我系咁認為,當然偶然會有個別會員、事件另當別論。)
.......

定係每個club都自己推選個人出黎睇住個場...
有咩事,個位會員就要出手引導下...
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2011-10-20
引用第98樓liuming2011-10-20 16:40發表的“”:
定係每個club都自己推選個人出黎睇住個場...
有咩事,個位會員就要出手引導下...

即係集齊各大門派既大佬齊齊做版主?
定係 自己大佬管返自己既場?

如果系前者,我唔知點樣選總舵主喔
後者既話,即係做佐等於無 ,好難唔系上樑不正嘛
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2011-10-20
引用第97樓reve2011-10-20 16:02發表的“”:
.......

我支持呢點, 搵個中立或者比較中立既球迷去處理球迷與球迷之間既紛爭, 同版主既意義差唔多
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2011-10-20
引用第99樓reve2011-10-20 16:52發表的“”:
即係集齊各大門派既大佬齊齊做版主?
定係 自己大佬管返自己既場?
[表情] [表情] [表情]
.......

後者...

你冇見過老師通常搵最頑皮的學生做班長?
一個人有責任心,就會完全唔同晒ge la...
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2011-10-20
引用第100樓呀威2011-10-20 16:54發表的“”:
我支持呢點, 搵個中立或者比較中立既球迷去處理球迷與球迷之間既紛爭, 同版主既意義差唔多

大家都系想搵下共識如何革新,“如何抽水抽得有樂趣,好友眾樂樂∼”
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2011-10-20
引用第101樓liuming2011-10-20 16:56發表的“”:
後者...
.......

最頑皮果個直接做班長我真係無見過,最多系擔當下某些職位嘖
不過都系一個辦法黎既,但係同時都需要一個老師咯∼
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2011-10-20
引用第103樓reve2011-10-20 17:00發表的“”:
最頑皮果個直接做班長我真係無見過,最多系擔當下某些職位嘖 [表情] [表情]
不過都系一個辦法黎既,但係同時都需要一個老師咯∼ [表情]

老師就係版主...
未必要搵個最頑皮的,但要搵個大家都服的~~
你搵個中立的人黎睇住個場係得...
但未必服,版主加球迷會負責人會好D...
好似球證叫雙方隊長訓話,要求員克制D...
同樣道理...

講真,抽水抽得恰當...
就好似skysport fanzone咁...
成為一種有趣,開心的事情...