• 6596閱讀
  • 181回復

迷你水世界( 頭post 5月28日 updated 背心小丑&黑小丑) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2006-04-06
下面是引用freezefox於2006-04-06 20:45發表的:
我尋日有棵水珊瑚已經溶溶地……

今日番黎見到………真係溶左咁滯……

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2006-04-07
下面是引用王子托迪於2006-04-06 20:46發表的:
[表情] [表情]
你....
你地....
.......

我用左7個頭…用埋水冷就full啦…
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2006-04-07
下面是引用freezefox於2006-04-06 23:51發表的:
今日番黎見到………真係溶左咁滯……

噢………

我個d好似暫時ok,我尋晚無係屋企,所以無開冷氣

d水第一次去到30度…之前頂多係28度。

今日一返到一望…30度,即刻開人工水冷(冷氣)…

係lei~你買咩牌子同型號水冷呀?
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2006-04-07
日新。L650。

本來唔駛買咁大型號。不過反正唔差好多錢,買大少少弟日換缸都有用(咁快諗到第日換缸……)

離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2006-04-07
下面是引用freezefox於2006-04-07 11:28發表的:
日新。L650。
本來唔駛買咁大型號。不過反正唔差好多錢,買大少少弟日換缸都有用(咁快諗到第日換缸……)

但用電量會多左,電費多好多……

但打算會換缸都無法啦,買大d可以用返

我宜家都諗緊用日生好定teco好
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2006-04-07
下面是引用muly621於2006-04-07 15:14發表的:
但用電量會多左,電費多好多……
.......

用電量多左?點會?

即係等如係一間房開冷氣。四分三匹岩岩好,但可能要長開先keep到個溫度。但一匹又太勁,好快就達到個溫度,會自動熄機。

用電量可能只係多好少好少咋喎。

離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2006-04-07
下面是引用freezefox於2006-04-07 15:42發表的:
用電量多左?點會?
.......

成日開同熄係真係會食電d,同埋無咁"禁"用ga~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2006-04-07
下面是引用muly621於2006-04-07 17:45發表的:
成日開同熄係真係會食電d,同埋無咁"禁"用ga~

所以要睇「成日」既頻密程度。

事實上,我「聽番黎」,日新或其他水冷又熄又開既原因係個SENSOR SET 係一D唔好既位置(好似話太接近出水口之類)。所以缸水根本未凍就已停機,於是好快又開番。又開又停之下,扯電扯得好緊要。

又「聽聞」呢個情況係日新D舊形號(白色個D)最常 見,新型號(黑色)會好d。都係道聽途說,不得作準。

我會親自感受下係咪堅既。

離線王子托迪
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2006-04-08

藍光燈映照到缸魚好靚啊

好榮幸我都入到咸水魚既世界
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2006-04-08
下面是引用王子托迪於2006-04-08 00:13發表的:
藍光燈映照到缸魚好靚啊
好榮幸我都入到咸水魚既世界 [表情] [表情]

係呀~

我晚晚開住藍燈係床邊發呆xd

早d開post介紹下你個"咸水魚既世界"啦…
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2006-04-08

你條友仔…………

17吋缸你竟然放咁多野落去?????

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2006-04-08
話時話,畢畢同火焰開口未?火焰應該唔難開口者。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2006-04-08
呀………

提多你一樣野。你用手攪D珊瑚個陣,小心隻手唔好有傷口喎。我睇書話有條友因為手有傷口,落手攪珊瑚個陣,好似唔知掂到豬腰定豬肉,即時被細菌感染,攪到入院住左幾日,仲係有生命危險個隻。

小心,小心。

離線王子托迪
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2006-04-08
下面是引用muly621於2006-04-08 00:26發表的:
係呀~
.......

我而家開............

個topic會變左..............

沒有魚....沒有水.....沒有插頭位插器材的缸=.=
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2006-04-08
下面是引用王子托迪於2006-04-08 10:37發表的:
我而家開............
個topic會變左..............
.......

插頭都未有?成個星期囉喎……