• 3255閱讀
  • 59回復

乘 客 手 持 剪 刀 交 警 拔 槍 制 止 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2011-07-08
[少林足球MODE]作為一個專業既園藝師父,身上有把較剪係一D都唔出奇的[/少林足球MODE]
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2011-07-08
引用第21樓國球旗2011-07-08 00:05發表的“”:
不過襲警罪都好大機會入到,果 2 條友係咁想撞埋個警察度......
好好地一單抄牌 (罰款 $230),變左兩敗俱傷。 [表情] [表情] [表情]

唔止抄牌甘簡單...佢架車本身好似係違規..所以先可能抄完牌之後唔比佢地走。

但又真係有無必勇到拎把較剪黎襲警?

成件事又可能係誤會..?
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2011-07-08
引用第25樓三郎2011-07-08 00:07發表的“”:
[表情] 換個角度諗..如果大家係個女人..
又真係諗住只係拎番把較剪既..甘阿SIR要較剪咪比佢囉...

攞明係刁民啦, 肯定係玩野, 唔帶安全帶抄牌合情合理都要嘈, 仲駛乜咁辛苦同佢諗解釋.......
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2011-07-08
引用第32樓麻凡2011-07-08 00:13發表的“”:
攞明係刁民啦, 肯定係玩野, 唔帶安全帶抄牌合情合理都要嘈, 仲駛乜咁辛苦同佢諗解釋....... [表情]

都唔明 d 刁民點解咁鍾意拍低自己 d 失禮野擺上網
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2011-07-08
話說好似有目擊者..唔知睇唔睇到真實情況
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2011-07-08
引用第31樓三郎2011-07-08 00:12發表的“”:
唔止抄牌甘簡單...佢架車本身好似係違規..所以先可能抄完牌之後唔比佢地走。
但又真係有無必勇到拎把較剪黎襲警?
.......

我覺得佢地玩野係一定架la, 果警察反應過大又應該都係, 所以某程度上都可以算係誤會~~~~

只不過諗緊, 應該只有香港至會有咁惡既市民+咁快淆底既差人........如果係美國兩公婆應該已經死左....
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2011-07-08
引用第33樓國球旗2011-07-08 00:14發表的“”:
都唔明 d 刁民點解咁鍾意拍低自己 d 失禮野擺上網 [表情] [表情] [表情]

刁民第一大特色係自己永遠是對的~~~~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2011-07-08
引用第35樓麻凡2011-07-08 00:16發表的“”:
我覺得佢地玩野係一定架la, 果警察反應過大又應該都係, 所以某程度上都可以算係誤會~~~~ [表情]
只不過諗緊, 應該只有香港至會有咁惡既市民+咁快淆底既差人........如果係美國兩公婆應該已經死左.... [表情]

所以香港人仲成日鬧差人,我覺得係身在福中不知福。
離線傻強*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2011-07-08
引用第34樓三郎2011-07-08 00:16發表的“”:
話說好似有目擊者..唔知睇唔睇到真實情況

囂張挑釁執法警 途人目擊也搖頭
星島日報星島日報 – 2011年7月7日星期四上午6:11

(綜合報導)(星島日報報導)「他們兩夫婦情緒非常激動,一個拿鉸剪亂舞,一個拿手機拍攝,警員無計可施下才拔槍取棍!」交通警抄牌釀成拔槍事件,包括記者在內多名目擊者,指責涉案男女挑釁執法警員,反指對方拔槍恐嚇市民。目擊者稱,幸好現場有記者,將兩人挑釁警員情況拍下,否則有人將手機畫面上載至網上,「可能變成惡警拔槍嚇良民!」

目擊事件陳先生稱,該女子取出利剪威脅,警員拔槍絕對有理,但男司機見狀卻「火上加油」,竟拿手機追著警員拍攝,又大喊:「警察拔槍啊!快些報警啊!」陳又稱,男司機大聲問在場十多名途人:「有無人見到啊!警察拔槍指著我啊!」可是,沒人肯開聲撐男司機,誰是誰非心中有數。

沒人開聲撐男司機

目擊者張先生說,男司機所為咄咄逼人,幸有記者剛好在灣仔地方法院,採訪完無線業務總經理陳志雲貪污案,路經現場目擊事件,令真相在鏡頭下呈現,否則被人將拍攝的手機短片上載網上,可能變成「惡警拔槍嚇良民」,「所以新聞自由十分重要!」他又說,倘警方要他作供,定會將事實真相照講。
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2011-07-08
引用第6樓劍孤行2011-07-07 23:54發表的“”:
好似第一日做咁,好緊張喎

無錯, 唔講果兩條友衰唔衰先啦.
佢處理哩D事件應該好熟手先係, 向相方有爭執既時候, 仲咁唔冷靜拎支炮出黎, 咪棧搞到大家仲緊張.
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2011-07-08
引用第39樓朗拿度2011-07-08 00:20發表的“”:
無錯, 唔講果兩條友衰唔衰先啦.
佢處理哩D事件應該好熟手先係, 向相方有爭執既時候, 仲咁唔冷靜拎支炮出黎, 咪棧搞到大家仲緊張.

可能本來想攞棍,點知拎錯警槍。
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2011-07-08
引用第38樓傻強*2011-07-08 00:18發表的“”:
.......

陳志雲救左個警察...
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2011-07-08
引用第38樓傻強*2011-07-08 00:18發表的“”:
.......

大快人心~~~~~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2011-07-08
引用第41樓三郎2011-07-08 00:21發表的“”:
[表情] 陳志雲救左個警察... [表情]

一切都在大師的計算中~~~~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2011-07-08
引用第43樓麻凡2011-07-08 00:22發表的“”:
一切都在大師的計算中~~~~ [表情]

能醫不自醫