• 8186閱讀
  • 128回復

[日本]老狐遊記:仲夏北海道 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2011-09-07
引用第73樓庭...2011-09-07 18:15發表的“”:
大阪上個星期日打風 [表情] [表情]

八月尾大阪打風,點睇都無理由關八月頭既北海道事架?!時間、地點都相距咁遠!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2011-09-07
引用第75樓freezefox2011-09-07 19:47發表的“”:
八月尾大阪打風,點睇都無理由關八月頭既北海道事架?!時間、地點都相距咁遠! [表情] [表情]

tc話佢係大阪嘛
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2011-09-07
引用第76樓庭...2011-09-07 20:59發表的“”:
tc話佢係大阪嘛 [表情] [表情] [表情]

所以佢話熱應該係關打風事。但我個邊應該唔關事。

離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2011-09-07
引用第77樓freezefox2011-09-07 21:02發表的“”:
所以佢話熱應該係關打風事。但我個邊應該唔關事。 [表情] [表情]

這個是真的
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2011-09-07
引用第74樓freezefox2011-09-07 19:46發表的“”:
比我以前所聽既貴囉。成六百幾蚊一日。

包唔包埋保險? 6舊唔算貴了...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2011-09-08
引用第79樓sun2011-09-07 23:27發表的“”:
包唔包埋保險? 6舊唔算貴了...

保險另外比,不過都係幾舊水者。

6 舊唔算貴,不過我聽講以前仲平咁解者。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2011-09-08
引用第80樓freezefox2011-09-08 00:35發表的“”:
保險另外比,不過都係幾舊水者。
.......

係唔係因為紙水貴左咋?

仲有睇你租咩車啦...如果你印象中以前睇既係細cc既車...
而家租一定貴左d的...

同埋你係唔係網上訂架? 因為好多時d人唔諗住租車又或事先無book定...
walk-in既車無咁荀...一係2人就比勁大cc既車你租...未貴哂囉...

你幾多人坐一架咩cc既車呀?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2011-09-08
引用第81樓sun2011-09-08 10:25發表的“”:
係唔係因為紙水貴左咋?
仲有睇你租咩車啦...如果你印象中以前睇既係細cc既車...
.......

唔係,係因為我地個段時間係日本旅遊旺季中既旺季。所以咩都係最貴的。

平時二千幾蚊一晚既溫泉酒店要三千幾蚊!幾百蚊一晚既平價酒店都要成千蚊。我睇番D 資料,日本酒店既淡旺季由A 去到F既話,我去個幾日全部屬於F………

所以咩都貴到飛起………

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2011-09-08
引用第82樓freezefox2011-09-08 10:43發表的“”:
唔係,係因為我地個段時間係日本旅遊旺季中既旺季。所以咩都係最貴的。
.......

知唔知8月佢地有個夏休呀? 係長假黎架...

我之前去左沖繩...沙灘酒店一晚既(付加費) 係1,600.-

其實好多地方既星期5...6...日? 呢d時間都比平日貴的...

加上你4人...日本係計人頭費...你緊貴到hihi啦...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2011-09-08
引用第81樓sun2011-09-08 10:25發表的“”:
係唔係因為紙水貴左咋?
.......

我坐既係五座位旅行車。1500CC。1500CC 中屬於最貴,但平過2000CC 個D 八人車一大截。

我都唔揀豐田、本田個D,揀左日產。日產係眾多車系中最平架啦。本田、豐田既話貴一倍呀。我朋友之後去,租三日都要三千幾,一樣係1500 CC 旅五座位旅行車,成千蚊一日………

同埋我已經預早係網上BOOK,所以已經平左了。七日先四千幾蚊。否則要五千幾蚊架。
[ 本文被freezefox在2011-09-08 10:54重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2011-09-08
引用第83樓sun2011-09-08 10:48發表的“”:
我之前去左沖繩...沙灘酒店一晚既(付加費) 係1,600.- [表情]
.......

八月係全年最貴的。

而八月頭,係全個八月最貴的。

我就係揀左呢幾日去!

不過離奇鬼異既事係,係全年最旺個幾日去,但全個行程,你完全唔覺得周圍多人。所有熱門景門包括富田農場呢類花田,竟然都係遊人稀少………D人唔知去哂邊。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2011-09-08
引用第83樓sun2011-09-08 10:48發表的“”:
我之前去左沖繩...沙灘酒店一晚既(付加費) 係1,600.- [表情]
.......

另外,係某D 渡期地方,星期六係一個星期中最貴既。而且可以貴足一倍。上年我去箱根間溫泉酒店,若然星期六入住,要差唔多二千一晚咁滯。仲要唔包食!

星期日就一千蚊都唔駛………

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2011-09-08
引用第84樓freezefox2011-09-08 10:49發表的“”:
我坐既係五座位旅行車。1500CC。
.......

日本d路好易渣...又安全...少斜坡...1,500cc夠哂了...

同埋日產無咩唔好丫...你又唔係買車...租幾日緊係實用又抵為主啦...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2011-09-08
引用第85樓freezefox2011-09-08 10:51發表的“”:
八月係全年最貴的。
.......

返哂鄉下...一係去左其他地方渡假...
你果d花海...人地睇到唔睇了...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2011-09-08
引用第86樓freezefox2011-09-08 10:53發表的“”:
另外,係某D 渡期地方,星期六係一個星期中最貴既。而且可以貴足一倍。上年我去箱根間溫泉酒店,若然星期六入住,要差唔多二千一晚咁滯。仲要唔包食!
.......

我8月中左右去的...總之果段時間就係黃金期...日日都幾乎要收付加費...
只係多定少架咋...最平係600.-