• 99030閱讀
  • 3880回復

[足球遊戲]FOOTBALL MANAGER 2012 討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3855  發表于: 2012-07-26
引用第3857樓sikingthegreat2012-07-26 01:58發表的“”:
我都唔清楚trained at club嗰度, 如果買返黎借左出去點計.... 好似係借within uk都當trained at club, 借出國就只當係trained in nation? 真係唔多清楚.... [表情] [表情]

無記錯trained at club 都分兩類 , 一類係EPL既trained at club , 另一類係ECC既trained at club

詳情唔記得左 , google 下應該有資料
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3856  發表于: 2012-07-26
以下既資料係印象黎 , 可能有錯

其實我經常一開save就會買Sanogo

佢3季後會 qualify 到EPL既trained at club , 但就qualify唔到ECC既trained at club

原因好似係ECC係真實計3年 , 由加盟個下開始計3年 , 3年後唔過21歲就 qualify , 簡單黎講就係要未滿18歲就加盟

EPL就係計 3 seasons ,計加盟個下去到滿21歲個個season , 不足一個season當一個

sanogo 開save好似係18歲 , 季中就會生日變19

咁即係18.x歲-19.x歲 -> 1st season

19.x歲 - 20.x歲 -> 2nd season

20.x歲 - 21.x歲 -> 3rd season - 呢到計埋點x歲係因為20.x歲-21歲已經有0.x個season , 不足一個當一個

season既時間定義好似係7月1至第二年既6月30
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3857  發表于: 2012-07-26
引用第3853樓赤迪2012-07-26 00:12發表的“”:
我想問 借出去~會唔會計 21歲前效力3年嫁 @@?

自己計住時間

如果個球員效力英超及 18 歲,佢 HG option 仲有三年先達到 train at club 咁借咗就會冇 TAC
如果呢個球員借到其他英超球隊,只得 train in nation

如果個球員效力英超及 18 歲,佢 HG option 仲有兩年先達到 train at club 咁就可以借半至一季

如果個球員效力英超及 18 歲,佢 HG option 仲有一年先達到 train at club 咁就可以借兩季

如果個球員效力英超及 17 歲,佢 HG option 仲有三年先達到 train at club 咁就可以借半至一季

如此類堆,而且佢 HG option 係先 show train in nation (因為佢得一行位) archive TIC 就會 show 埋 train at club (如果有的話)

同埋有個傳聞話西甲借出去都只係計 TIN (不論個球員幾多歲同有幾多 TAC quota)

不過講明呢個係上集計法,今集多咗 ECC / EC U21 踢唔夠三年都要註冊,玩法可能唔同
[ 本文被炸炸帝在2012-07-26 12:50重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3858  發表于: 2012-07-26
引用第3859樓Kai王2012-07-26 02:18發表的“”:
以下既資料係印象黎 , 可能有錯 [表情]
其實我經常一開save就會買Sanogo
佢3季後會 qualify 到EPL既trained at club , 但就qualify唔到ECC既trained at club
.......

引用第3860樓炸炸帝2012-07-26 02:42發表的“”:

自己計住時間

如果個球員效力英超及 18 歲,佢 HG option 仲有三年先達到 train at club 咁借咗就會冇 TAC
如果呢個球員借到其他英超球隊,只得 train in nation
.......

原來係咁....
明白~~
離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3859  發表于: 2012-07-26
所以買得果D U18都唔會借出去, 等佢地踢下U18 OR RESERVE好過
離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3860  發表于: 2012-07-27
VDV Modric Parker Injuried  
Sandro direct red

Huddlestone left omg
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3861  發表于: 2012-07-28
有質素既英人中堅去晒曼聯, 然後被改造左右閘, 防中同中中
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3862  發表于: 2012-07-28
回 Elvis 的帖子
Elvis:所以買得果D U18都唔會借出去, 等佢地踢下U18 OR RESERVE好過 (2012-07-26 12:49) 

我通常留夠3季, 仲未上到一隊o既就借走
打first team先升得快
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3863  發表于: 2012-07-28
回 Why 的帖子
Why:有質素既英人中堅去晒曼聯, 然後被改造左右閘, 防中同中中[表情]
 (2012-07-28 11:49) 

我想將隊波本土化o既時候都發現呢個問題
高質素英人唔多,但集中曬係曼聯同阿仙奴度, 根本買唔到
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3864  發表于: 2012-07-28
回 林柏特 的帖子
林柏特:我通常留夠3季, 仲未上到一隊o既就借走
打first team先升得快 (2012-07-28 14:16) 

我d 17,18歲已經成日有球隊要借.... 我又人多.... 通常都借佢地出去....

咁落去咪變得好少home grown....? 但以前好似唔覺有呢個問題喎.... 如果d rules係新嘅, 咁真係要睇下有幾大影響喇.... @@
離線jov
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3865  發表于: 2012-07-28

update左database....boas都係過唔到2012
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3866  發表于: 2012-08-02
拿玻里 offer 卡神尼,但我想買亨克
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3867  發表于: 2012-08-03
James Rodriguez~8M
Nicholas Gaitan~7.5M
Henrik Mkhitaryan~7M

點揀?要打AMC/MC 左右翼太多人了
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3868  發表于: 2012-08-14
有冇人識整球員果個profile Pic? 我想玩野整自己入去
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3869  發表于: 2012-08-19
無玩成年,終於開左隊soton黎玩