• 2593閱讀
  • 36回復

[月經post]求砌機list [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-10-02
budget大約$5000

打機都係打pes,fifa,fm o既o者

預計o黎緊星期四去買o架喇

只愛足球
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-10-02
淨係用黎打機

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-10-02
引用第1樓智者2011-10-02 22:17發表的“”:
淨係用黎打機 [表情]

普通文書處理都要o既
只愛足球
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-10-02
AMD DT PHENOM II 4C Z955 BLACK AM3 125W 899.00+-

KINGSTON 4GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM 185.00+- x2

MSI 970A-G45 MB 750.00+-

SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200RPM 32M SATA 3 410.00+-

ASUS ENGTX550 TI DC/DI/1GD5 960.00+-

L.G GH22NS50 DVD WRITER (B.P) W/SF ONE YEAR WARR. 140.00+-

GX400 400W 80+ Bronze Single Rail 12V 30A 358.00+-

機箱+砌機費 $400

Total :4287

我見你淨玩足球game,所以將奴奴個list downgrade番少少
想用番舊燒碟機既可以用番,咁就慳多百四蚊
想用哂budget架話就照抄奴奴啦

仲有要裝64-bit windows 7,如果唔係8GB RAM會得番3.XGB

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-10-03
引用第3樓智者2011-10-02 23:04發表的“”:
AMD DT PHENOM II 4C Z955 BLACK AM3 125W 899.00+-
KINGSTON 4GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM 185.00+- x2
.......

奴奴玩咩game多?
只愛足球
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-10-03
引用第4樓迪克2011-10-03 01:15發表的“”:
奴奴玩咩game多?

奴奴

打機 (winning, fm, GTA)
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-10-03
引用第5樓加歷查2011-10-03 05:11發表的“”:
奴奴 [表情]
打機 (winning, fm, GTA)

即係gta要求高?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-10-03
P.S.我唔介意買好少少…事關我宜家用緊果部都用左大約八,九年
只愛足球
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-10-03
AMD PHENOM II X6 1055T 95W AM3 9MB CACHE 1185.00+-

SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200RPM 32M SATA 3 410.00+-

ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 1270.00+-

L.G GH22NS50 DVD WRITER (B.P) W/SF ONE YEAR WARR. 140.00+-

GX450 450W 80+ Bronze Single Rail 12V 34A 415.00+-

機箱+砌機費 $400

Total :4940

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-10-03
引用第8樓智者2011-10-03 10:34發表的“”:
AMD PHENOM II X6 1055T 95W AM3 9MB CACHE 1185.00+-
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 1270.00+-
GX450 450W 80+ Bronze Single Rail 12V 34A 415.00+-
.......

呢3樣同舊個list o既分別在於?
其實我連呢3樣係咩都未知
只愛足球
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-10-03
引用第9樓迪克2011-10-03 10:38發表的“”:
呢3樣同舊個list o既分別在於?
其實我連呢3樣係咩都未知 [表情] [表情]

CPU 由4->6核
display 勁左一級
火牛大左火數

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-10-03
引用第10樓智者2011-10-03 14:56發表的“”:
CPU 由4->6核
display 勁左一級
火牛大左火數

嘩~6核
原來宜家d機咁勁o架喇
只愛足球
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-10-03
引用第11樓迪克2011-10-03 15:54發表的“”:
嘩~6核
原來宜家d機咁勁o架喇 [表情] [表情]

係呀,依家$5000已經可以砌到好勁

離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-10-03
5千蚊唔止玩到呢d game喇
離線happykinghk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-10-03
引用第8樓智者2011-10-03 10:34發表的“”:
.......

建議花多少少錢落火牛到,起碼600W~