• 9701閱讀
  • 297回復

施政報告新聞區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 285  發表于: 2011-10-13
引用第276樓煙花2011-10-13 12:19發表的“”:
我申請公屋都係話同屋企人關係決裂架WOW,咁樣快D [表情]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 286  發表于: 2011-10-13
引用第277樓sun2011-10-13 12:20發表的“”:
大細佬岩岩換左部80幾萬既audi... [表情]
我家姐都好高收入架...全家最水果個係我了... [表情] [表情] [表情]

咁你仲叫佢地申請居屋?!

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 287  發表于: 2011-10-13
引用第281樓youyou2011-10-13 12:21發表的“”:
唔只, 重有好多屎橋幫到你申請公屋, 你要學大把野學..... [表情]

睇黎真係要掟阿媽阿爸出街,學下野先。  
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 288  發表于: 2011-10-13
引用第280樓煙花2011-10-13 12:21發表的“”:
我有自己間公司MA,月月都要供款落去架
我1蚊人工都無 [表情]

引用第279樓bmx2011-10-13 12:20發表的“”:

又學到野了 [表情]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 289  發表于: 2011-10-13
引用第284樓bmx2011-10-13 12:26發表的“”:
拎著數緊要呀,不孝就不孝啦 [表情]
同埋將來間屋都係佢地名下既,都唔算不孝既。 [表情]

咩不孝呀?我地幫佢地鋪排成為億萬富豪既前路呀!

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 290  發表于: 2011-10-13
引用第286樓freezefox2011-10-13 12:27發表的“”:
咁你仲叫佢地申請居屋?! [表情] [表情]

我細細佬名下未有樓麻...

搵咁多仲乜丫...

真係高不成低不就...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 291  發表于: 2011-10-13
引用第289樓freezefox2011-10-13 12:31發表的“”:
咩不孝呀?我地幫佢地鋪排成為億萬富豪既前路呀! [表情] [表情] [表情] [表情]

我亞爸亞娘名下已有樓...無得不孝tim...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 292  發表于: 2011-10-14
都寫得幾好笑,不過係苦笑的笑...

+++++++++++++++++++++++++++++++

中門大開:晒冷
2011年10月14日

好多人唔睇英超仍訂有線,係為咗一年到晚可以睇周星馳舊片,由早期《一本漫畫闖天涯》、《破壞之王》,一路睇到《功夫》,最勁當然係《國產凌凌漆》、《西遊記》、《賭聖》同《食神》。睇星爺舊片好似外國人睇《洛奇恐怖晚會》一樣,一邊睇一邊跟住唱,念對白。

前日睇煲呔施政報告,越睇越似《賭聖》內星爺,一味晒冷晒到對手慌,呢次真係唔聲唔聲玩鋪勁。條街叫緊復建幾千個居屋單位,佢只要宣佈復建人人都收貨。點知老哥玩晒冷,整個全港上車瘋狂大抽獎,順手打低埋中小型市場。

定價先益市民,由以前私人同區樓價六至七折定價,改為月供佔收入四成左右,抽中新居屋先袋十幾萬。轉售時再益多一次,升值唔使同房委會對分。如果呢項安排適用於舊居屋業主,大量十多年樓齡,當初三四十萬買入供完的二手居屋單位供應,你話中小型單位個市會點?傳媒見到咁筍,心都驚,即刻變面叫佢睇路。

收工前半年反撲
煲呔去到最後一年先出手,唔係蠢,係精甩邊,算到絕。早一兩年做,個市俾人有排砌,得罪地產霸權也冇好下場,老董就係樣辦,上京篤背脊篤到佢花晒,直至跛腳下台。自從擴大問責制後佢民望大跌,樓市會係一個足以炸死煲呔地雷。

一如昨日落立法會答問,一開波就上足子彈砌癲狗爛仔作風,擺明又係晒冷玩鋪勁。近年每次落立法會已經越玩越癲,今次借任期尾反撲。越睇煲呔越上火,美國總統就話利用大選之後一年蜜月期做最艱難施政,好似奧巴馬搞完醫療改革就乜都做唔到。相反特區半桶水民主特首公公婆婆一大堆,利益瓜葛無法做到大事,損害既得利益。結果,竟然收工前半年先至係最 Free可以顯露真面目。

跟住幾個月好戲連場。

添馬男

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20111014&sec_id=15307&subsec_id=15320&art_id=15703803&cat_id=15523461&coln_id=15523465
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 293  發表于: 2011-10-14
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 294  發表于: 2011-10-14
引用第293樓煙花2011-10-14 10:45發表的“”:
施政報告建議的公眾泳池月票計劃,預計明年可交立法會審議,初步構思計劃全港市民適用。
民政事務局長曾德成早上到立法會講解施政報告,有關公眾泳池月票計劃,預計明年可提交立法會審議,初步構思計劃全港市民適用,長者、兒童、學生及殘疾人士,可以半價優惠購得月票。
唔止老人有啵 [表情]

很好~~

但其他運動就冇咩支援...
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 295  發表于: 2011-10-14
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值