• 10075閱讀
  • 201回復

堂堂立會亂倫爛仔橫飛 特首黃毓民對罵 黃宏發質疑逐梁國雄決定 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2011-10-14
引用第28樓三郎2011-10-14 14:01發表的“”:
[表情] [表情] 你去了解下長毛既選舉歷史先講野啦
回歸之後幾時有盛世過?你盛世既定義係咩?

你知唔知長毛信奉托派ga???

托派的人,基本上革命就係佢地的生命!!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2011-10-14
引用第30樓liuming2011-10-14 14:04發表的“”:
你知唔知長毛信奉托派ga???
.......

首先你要時勢可以比佢攪到先得架
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2011-10-14
我真係唔信太平盛世長毛會入到立法會,頂龍佢只係街頭戰士而已
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2011-10-14

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2011-10-14
講返今次呢件事,我對黃毓民佢地幾個反而無咩感覺,你話佢地態度差,其實都司空見慣,一早都預左。同埋一早都預左佢地會俾人趕離場,不過就真係唔應該未掟野未犯規之前就趕佢地走。

今次曾蔭權有備而來,擺到明臨走抹面,一方面老屈人地講粗口,另一方面就只係因為人地無禮貌就唔肯答問題,仲鬧人爛仔黑社會。細路仔咩,完全無政治人物同領袖的風範。

曾鈺成今次又係白痴既,駛唔駛反應咁快,佢地幾個帶埋蕃茄雞蛋,遲早都可以趕佢地走,駛咩將自己擺上台,做成不公平判決。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2011-10-14
引用第28樓三郎2011-10-14 14:01發表的“”:
[表情] [表情] 你去了解下長毛既選舉歷史先講野啦
回歸之後幾時有盛世過?你盛世既定義係咩?

你都睇清楚我講既野先講野啦

我幾時講過回歸之後有太平盛世呀?

我係話就算係太平盛世,佢地既定位同做法都係咁架啦。
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2011-10-14
引用第34樓bmx2011-10-14 14:08發表的“”:
講返今次呢件事,我對黃毓民佢地幾個反而無咩感覺,你話佢地態度差,其實都司空見慣,一早都預左。同埋一早都預左佢地會俾人趕離場,不過就真係唔應該未掟野未犯規之前就趕佢地走。 [表情]
今次曾蔭權有備而來,擺到明臨走抹面,一方面老屈人地講粗口,另一方面就只係因為人地無禮貌就唔肯答問題,仲鬧人爛仔黑社會。細路仔咩,完全無政治人物同領袖的風範。 [表情]
曾鈺成今次又係白痴既,駛唔駛反應咁快,佢地幾個帶埋蕃茄雞蛋,遲早都可以趕佢地走,駛咩將自己擺上台,做成不公平判決。 [表情]

其實曾鈺成先慘...夾係中間真係好難做...
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2011-10-14
引用第34樓bmx2011-10-14 14:08發表的“”:
講返今次呢件事,我對黃毓民佢地幾個反而無咩感覺,你話佢地態度差,其實都司空見慣,一早都預左。同埋一早都預左佢地會俾人趕離場,不過就真係唔應該未掟野未犯規之前就趕佢地走。 [表情]
今次曾蔭權有備而來,擺到明臨走抹面,一方面老屈人地講粗口,另一方面就只係因為人地無禮貌就唔肯答問題,仲鬧人爛仔黑社會。細路仔咩,完全無政治人物同領袖的風範。 [表情]
曾鈺成今次又係白痴既,駛唔駛反應咁快,佢地幾個帶埋蕃茄雞蛋,遲早都可以趕佢地走,駛咩將自己擺上台,做成不公平判決。 [表情]

同意,成件事最錯就係曾鈺成。就係佢呢個決定攪到今日各大報章都有報導。

如果唔係只係曾蔭權同黃毓民鬥咀,根本小事一樁
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2011-10-14
引用第35樓bmx2011-10-14 14:10發表的“”:
你都睇清楚我講既野先講野啦 [表情]
我幾時講過回歸之後有太平盛世呀?
.......

哦~係咩
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2011-10-14

「我會做好呢份工」
睇句slogan就知咩事

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2011-10-14
引用第36樓liuming2011-10-14 14:10發表的“”:

曾鈺成係最錯wo

卿姐琴日比左建議佢,佢都一意孤行。劉慧卿琴日個建議係最中立
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2011-10-14
引用第40樓三郎2011-10-14 14:13發表的“”:
曾鈺成係最錯wo
卿姐琴日比左建議佢,佢都一意孤行。劉慧卿琴日個建議係最中立

長毛隻蛋都掉左出去...
返黎?no way la...
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2011-10-14
引用第41樓liuming2011-10-14 14:16發表的“”:
長毛隻蛋都掉左出去...
返黎?no way la...

no,掉蛋係後話

劉慧卿琴日建議係先休會,睇片,再決定。如果曾鈺成覺得自己岩依然可以繼續判決,係錯可以收番。

琴日我相信曾鈺成係誤會左長毛想攪事先趕走佢。長毛第一次企起身係想提規程問題。
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2011-10-14
引用第42樓三郎2011-10-14 14:18發表的“”:
no,掉蛋係後話
劉慧卿琴日建議係先休會,睇片,再決定。如果曾鈺成覺得自己岩依然可以繼續判決,係錯可以收番。
.......

雖然係後話,但結果都係一樣~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2011-10-14
引用第36樓liuming2011-10-14 14:10發表的“”:

我覺得佢唔算難做,只要跟返議事規則同過往做法,係適當的時間趕佢地走,就已經可以了。

係,佢係受到唔少政府同建制派的壓力,要做多的野。但係都唔可以突然之間收緊尺度,給人前後不一不公平的感覺。