• 15231閱讀
  • 240回復

[論壇公佈]更改會員名稱申請區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2012-10-30
回 豬脾 的帖子
豬脾:你想跟我個名呀??[表情]
我歡迎呀[表情]
....... (2012-10-30 21:07) 

你咪點火~
離線豬脾
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2012-10-30
回 Hoi 的帖子
Hoi:拜託唔好自作多情,你只係一個例子 (2012-10-30 21:38) 

你咁有heart 諗咁多個同我個名差唔多既例子
似係你對我有情多D
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2012-10-30
回 豬脾 的帖子
豬脾:[表情]你咁有heart 諗咁多個同我個名差唔多既例子
似係你對我有情多D (2012-10-30 22:39) 

你出少句聲當幫忙啦~

佢地係針對住我ONLY OK?
離線Rave
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2012-10-30
好, 認真mode
本來都唔多想出聲, 因為同人嘈真係無乜謂, 又浪費時間
其實我知迪神都好難做=]
但我見到豬脾哥哥的言論實在令我不禁想講番兩句

迪神咁做的原因我係絕對理解的
只不過love呢個名, 我自己個人真係覺得問題不大
love的解釋唔單止係球員名, 有好多意思的.
就算係, 只要之後出現有改名潮咪禁左之後改ge人就可以
當然你咁做, 我都尊重的

只不過唔知點解豬脾哥哥突然要講d咁挑釁的說話呢?
你覺得自己咁樣講野好有型?好與別不同?

sorry, 我地真係無興趣起你底
不過如果你好不滿ge話, 莫講話起底, 歡迎你當面搵我地傾都仲得
由始至終, 你都只係一個例子, 無人想針對你,
希望你早日跳出幻想空間, 感謝
Love:威夫哥係全好友最友善的

離線Hoi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2012-10-30
回 豬脾 的帖子
豬脾:[表情]你咁有heart 諗咁多個同我個名差唔多既例子
似係你對我有情多D (2012-10-30 22:39) 

我只係歸納平時食開既家禽,何來談得上有heart ??

咪係到自我陶醉啦
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2012-10-30
回 豬脾 的帖子
豬脾:其實唔用卡卡....個原因一黎係方便用手機登入,唔洗打咁多粒.
二黎我係其他論壇(discusx hk,uwantx)個名係叫之比
golden 都係叫豬脾(歡迎起底[表情] )
之比同豬脾係同音,而我係朋友間都有叫開我做豬脾
....... (2012-10-30 21:23) 

我反對,你可以改返舊名啦
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2012-10-30
LOVE當然可以唔係人名啦,本來係係一個VERB,可以係一個NOUN

但你話佢用個LOVE字真係為愛,用果句原因來改名,當初我覺得佢玩野冇理佢,但認為來講呢D原因比卡卡果個更要爛

當初同你地打波話佢似KEVIN LOVE,我唔係第一就係第二個,之後你地一路都用LOVE來稱呼佢,呢個情況下改名我唔認為個LOVE字係其他意思

你地維護你地大佬,想今次比佢過,但比佢改既話就即係我開左先例,到時好似你地咁日日拎住D例子來問我點解呢個批果個唔批,我冇咁多力日日打咁多字解釋

點解我明知會有灰色位比人啄住都仲要開一個先例?你地過左海就神仙,我做係度做戰靶?

再再再問題係,佢都已經放棄再上來,仲同佢爭取來做乜?後世追封?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2012-10-30
OT果D唔該停停
離線Hoi
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2012-10-30
回 seattleqoo 的帖子
seattleqoo:[表情]全部賜酒[表情] (2012-10-27 00:00) 

佢有放棄上黎咩???
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2012-10-30
回 Hoi 的帖子
Hoi:佢有放棄上黎咩??? (2012-10-30 23:30)

佢除左呢句和應你地之外仲有咩互動??
除左呢句之外對上一句係幾時?

但ANYWAY,呢個根本都唔係批唔批改名既因素,唔再節外生枝
[ 此帖被迪神在2012-10-30 23:55重新編輯 ]
離線YIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2012-10-30
回 迪神 的帖子
迪神:LOVE當然可以唔係人名啦,本來係係一個VERB,可以係一個NOUN
但你話佢用個LOVE字真係為愛,用果句原因來改名,當初我覺得佢玩野冇理佢,但認為來講呢D原因比卡卡果個更要爛
當初同你地打波話佢似KEVIN LOVE,我唔係第一就係第二個,之後你地一路都用LOVE來稱呼佢,呢個情況下改 .. (2012-10-30 23:22) 

咁無可能因為你識佢真人,而斷定佢係唔係玩野

假設你唔識雞脾,你唔會知道佢朋友係唔係咁樣叫佢?

如果呢類垃圾原因都可以解釋的話,倒不如取消左個原因,直接由審批者決定係唔係玩野就得
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2012-10-31
回 YIN 的帖子
YIN:咁無可能因為你識佢真人,而斷定佢係唔係玩野
假設你唔識雞脾,你唔會知道佢朋友係唔係咁樣叫佢?
....... (2012-10-30 23:56) 

大佬呀,咁你點說服我佢果個神愛世人既原因唔係玩野呀?

正正係因為我識佢真人先會覺得佢係玩野呀
離線YIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2012-10-31
回 迪神 的帖子
迪神:大佬呀,咁你點說服我佢果個神愛世人既原因唔係玩野呀?
正正係因為我識佢真人先會覺得佢係玩野呀 (2012-10-31 00:01) 

如果一個法官  因為本身識個罪人而加哂主觀意見落去判決到  咁叫唔叫公平?

呢度係網上論壇  你就話佢真人係一個點既人

根本兩樣野都講唔通  唔通網上既身分一定要同真人有連繫?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2012-10-31
唉.......

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2012-10-31
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=105227&fpage=2&page=6

果陣唔止我一個覺得玩野,我亦都有講過話可唔可以改過第二D名,亦都已經有人話會改GASOL~

咁我揸正來做絕對有理由相信果個係球員名同埋之後會有人跟風啦?

果陣因為熟先至冇擺官腔正式拒絕咋