• 8614閱讀
  • 144回復

[論壇公佈]更改會員名稱機制修訂 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2011-12-14
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2011-12-14
引用第78樓美利拉斯2011-12-14 00:28發表的“”:
為大家開話個頭,帶黎不便,我作出道歉 [表情] [表情] [表情]

雖然我唔贊成大家係咁改名,但我從來唔認為大家有錯。因為你地所做的都是合法的。

只是大家包括管理層唔夠深思熟慮,種下禍根。

所以並唔係有邊個做錯事,而係為左論壇,大家不如都不要執蓍那所謂的個人權利吧。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2011-12-14
引用第79樓迪基亞2011-12-14 00:28發表的“”:
補充少少,失望在於,跟足程序做野,但突然間因為混亂就更改原先設定、功能,實在有點兒那過。
你話限住改名時間長度,例如半年 / 一年改一次,什至加價,相信大家會接受。但而家條 rules 唔同哂,因為混亂而要跟大佬規則玩,對唔住,只可以話我接受唔到。
.......

我會覺得今次係糾正之前錯誤,而非針對

你要覺得係甘我都無計
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2011-12-14
放煙花?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2011-12-14
引用第89樓迪克2011-12-14 00:35發表的“”:
我都補充返自己睇法
1.我認同唔需要因為一大批曼迷改曼聯球員名而勞師動眾
.......

我同你都係DAY開始就反對用錢改名的。只是當時無人理者。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2011-12-14
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2011-12-14
大家又唔係唔識兩位總版既為人,點解唔信任佢地既管治能力。我唔係話要佢地獨裁,但作為全壇最高領導,唔通佢連咁少既行政權力都無。佢地從來唔係一言堂,亦一直樂於聽取大家既意見。何解要質疑佢地既管治能力?

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2011-12-14
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2011-12-14
引用第0樓三郎13-12-2011 23:15發表的“更改會員名稱機制修訂”:
將額外扣除三萬好友元及改回原有會員名稱。嚴重者將被禁言。

點睇都係無呢個必要性
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2011-12-14
英明 果斷 快 狠 準
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2011-12-14
引用第96樓freezefox2011-12-14 00:53發表的“”:
大家又唔係唔識兩位總版既為人,點解唔信任佢地既管治能力。我唔係話要佢地獨裁,但作為全壇最高領導,唔通佢連咁少既行政權力都無。佢地從來唔係一言堂,亦一直樂於聽取大家既意見。何解要質疑佢地既管治能力?

講真

今日睇住呢單野既發展

好難唔令人質疑
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2011-12-14
引用第100樓OldSosad2011-12-14 02:35發表的“”:
講真
今日睇住呢單野既發展
.......

的確, 因為做得太遲, 亦太照顧民意, 簡直係董伯伯~
明明係見到因為某D政策唔夠完善, 引起論壇出現混亂, 管理層於是出手修正條例, 合情合理。
卻因為大家的關係一直太CLOSE, 太顧及個別的會員們感受而任由他們在OFFICE作出不理性的鬥氣言論,
其實係冇必要的, 管理層一直就是人太好, 不夠強硬惹的禍, 明明做著合理合法且合乎權力的事情都要畏首畏尾。
離線kcwjames25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2011-12-14
Agreed set rules, some people always change name, dificult to know who !

Support 兩位總版 !!
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2011-12-14
想問兩位總版...
如果我想改個名叫費格遜,因為我欣賞佢而想轉名...
呢個理由合理嗎?
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2011-12-14
引用第103樓liuming14-12-2011 10:13發表的“”:
想問兩位總版...
如果我想改個名叫費格遜,因為我欣賞佢而想轉名...
呢個理由合理嗎?

咁批唔批

我想改名做費格遜

原因:

費格遜係足球界眾領隊之中我最欣賞既其中一位,除左佢敢言敢作既作風之外,果斷同埋極具個性既表現都令我好佩服。

我想藉住改呢個名,表達我對費sir既仰慕,以費sir為我做人既目標。

經過人手搜尋,本人搵唔到有相同有類似既名稱,相信唔會引起混亂,懇請總版批准!

以上故事純屬虛構

我自己覺得改名收緊d絕對係好事,因為實在太容易就可以改名換姓啦 況且而家又唔係唔俾大家改,只係唔俾大家「亂改」。

如果你問我,我就寧願將改名制刪除,一了百了。因為訂立批核標準實在太困難 太strict又同冇無分別(因為無人過到關)。

而家門檻只係向兩位總版提出合理既申請,我覺得唔需要去猜度總版們既底線,你只要原意唔係玩玩下,貪得意卅無聊想玩下新名,提出一個你自己理性地覺得係合理,可以說服到自己去改名既原因去support自己,咁我覺得你改名唔會有太大阻滯