• 5707閱讀
  • 127回復

中學生:男似陳冠希 女似周秀娜 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2011-12-20
引用第28樓liuming2011-12-20 15:33發表的“”:
sun姐杯茶應該係劉華、3哥之類...

唔係啊...我杯茶係王敏德...

可惜現實生活中好難飲倒呢杯茶...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2011-12-20
引用第29樓liuming2011-12-20 15:34發表的“”:
咁多野食,好正常的...
同埋靚仔都可以好好人ga ma... [表情] [表情]

有點頭腦的未必唔會上釣...

可能根本就大家釣大家...

離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2011-12-20
女似陳冠希 男似周秀娜 都夠殺啦!!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2011-12-20
引用第32樓朗拿度2011-12-20 16:34發表的“”:
女似陳冠希 男似周秀娜 都夠殺啦!!!

唔係o卦
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2011-12-20
引用第25樓sun2011-12-20 14:55發表的“”:
呢個報導只係講現時既中學生情況...
我唔敢批評話陳冠a靚唔靚仔...
.......

茶唔茶就另一回事

即使唔覺陳冠希靚仔
都未致於" "、" "、" " o卦?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2011-12-20
引用第26樓freezefox2011-12-20 15:16發表的“”:
陳冠希唔靚仔就溝唔到咁多女啦。
唔通貪佢人品好咩………… [表情] [表情] [表情]

都因為money、money、money o既
只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2011-12-20
引用第34樓迪克2011-12-20 16:58發表的“”:
茶唔茶就另一回事
即使唔覺陳冠希靚仔
都未致於" [表情] "、" [表情] "、" [表情] " o卦?

哦...咁佢一定係靚仔又有錢啦...
可能我後生20年...都會覺得佢荀的...

離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2011-12-21
引用第21樓迪克2011-12-20 14:06發表的“”:
呢句你同陳冠希講o架 [表情] [表情]

你心知肚明......

還有...煩請閣下不要用X冠希有錢就可以有很多女友送上門來作論..
貶低女性尊嚴...
錢不代表一切...
不否認 香港是有不少女性為金錢而出賣尊嚴...

但是 也有不少女生不稀罕這些物質的....
[ 本文被始希在2011-12-21 12:14重新編輯 ]
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2011-12-21
引用第22樓麻凡2011-12-20 14:07發表的“”:
人品幾差都好, 靚仔就係靚仔, 你可以唔喜歡佢, 但不能否認佢係靚仔~
即係我唔喜歡梁詠琪, 其他人話, "嘩, 梁詠琪好高挑呀", 咁我可唔可以話, 梁詠琪都話高? 頭痛~~~
靚就係靚, 高就係高, 聰明就係聰明, 呢D係先天條件, 同你喜唔喜歡佢冇關的, 雖則有說審美眼光各人不同, 各花入各眼, 但好似陳冠希咁靚仔到咁, 好難夾硬話佢唔靚啩............
拜託 麻兄..各花入各眼.
人家真的覺得他..普通..........

引用第29樓liuming2011-12-20 15:34發表的“”:

咁多野食,好正常的...
同埋靚仔都可以好好人ga ma... [表情] [表情]

..同意...各花入各眼....
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2011-12-21
引用第30樓sun2011-12-20 15:43發表的“”:
唔係啊...我杯茶係王敏德... [表情]
可惜現實生活中好難飲倒呢杯茶... [表情]
太陽姐有品味....^^....
什麼現實生活中好難飲倒呢杯茶?? 太陽姐很好啊~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2011-12-21
引用第38樓始希2011-12-21 11:50發表的“”:
拜託 麻兄..各花入各眼.
人家真的覺得他..普通..........

是的。各花入各眼!這是後主觀的。你可以認為余慕蓮很美,林青霞很醜。這是個人的觀感問題。很主觀的。不可能劃一。

但現在討論的是「中學生看靚仔靚女」。這是一大群人的審美標準。一定程度上,這是客觀的。可以統計的(成日有D 十大靚仔靚女既選舉)。所以,這是與個人口味、審美標準冇關的。而是一個社群的認受問題。

所以,你可以說你覺得陳冠希唔靚仔!這是你個人主觀的評價。

但你唔可以否定坊間一般年輕人的口味、取向!這是客觀的事實的反映,怎可能用你個人的主觀感覺來做標準?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2011-12-21
引用第40樓freezefox2011-12-21 11:59發表的“”:
是的。各花入各眼!這是後主觀的。你可以認為余慕蓮很美,林青霞很醜。這是個人的觀感問題。很主觀的。不可能劃一。
.......
狐...你說對...
人家看後...感覺自己..真的主觀了...<--會反省....

人家其一真的覺得X冠希模樣普通..
並後把品格也導入評論中...<----尤其討厭視女人為玩物的(雖則你情我願)...
所以....會反省....
[ 本文被始希在2011-12-21 12:10重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2011-12-21
引用第41樓始希2011-12-21 12:05發表的“”:
狐...你說對...
人家看後...感覺自己..真的主觀了...<--會反省....
人家其一真的覺得X冠希模樣普通..
並後把品格也導入評論中...<----尤其討厭視女人為玩物的(雖則你情我願)...
.......

唔駛講到反省咁嚴重吧。大家只是在厘定清楚個命題吧了。

老實說,我也覺得陳冠希面目可憎的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2011-12-21
同時,你亦的確可以概嘆年輕人只重外表不重內涵既悲哀。THE CITY IS DYING!

不過有邊個後生仔睇偶像唔係睇外表架哎。

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2011-12-21
引用第42樓freezefox2011-12-21 12:15發表的“”:
唔駛講到反省咁嚴重吧。大家只是在厘定清楚個命題吧了。
.......

第時個女大個左有男朋友,佢一定都係面目可憎的...