• 6342閱讀
  • 108回復

[戶口公佈]對會員IAmTheBest即時永久禁言 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線三郎

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-01-02
與技術支援版版主查證後,會員IAmTheBest與較早前被永久禁言會員KarimBenzema屬同一人。因此,即時永久禁言。

總版主 三郎
2012年1月2日
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2012-01-04
其實佢本身叫咩名?

在線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2012-01-04
第四章 會員上訴及表達意見之方法
各會員如發現論壇任何決定感到不滿,可向上一級版主以PM作出申訴,無論結果如何,經壇主級版主決定後,將為最終結果

其實大家對總版既bam人決定有咩異議, 可以跟版規所講用pm既方式, 就可以避免溝通既誤會帶黎既"心病"
當然, 版規所講既"壇主級版主"仲理唔理事務就真係商確, 不如順勢加返總版之類

17. 好友論壇為無粗言論壇及嚴禁引起罵戰,並對該等會員採取零容忍政策,任何文章、登入名稱(登入名稱不得使用挑釁性字句)、頭像及簽名皆不能含有淫穢、不雅及令人感到不安之成份(包括諧音或別字),若有會員觸犯此條,將以停戶處理;各級版主有充分之權力分析某句子是否為粗言,版友皆不得異議。尊重其他版友為各會員之責任。

另外, 版規已講得好清楚對於粗言及引起罵戰既人, 係採取零容忍, 唔理對方係唔係不斷變身又變身, 佢既言論早前已經令有不少會員不滿, 版主都可以做野啦 ! 跟本都唔洗理會佢係唔係同一ip, 佢轉左上網公司既話, ip雖然唔同, 觸犯天條既話都照ban架啦.

順便一提, 球迷會帶出既問題有某程度既相似, 要杜絕就唔可以手軟既處理
離線望晴天
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2012-01-04
引用第91樓reve2012-01-03 19:30發表的“”:
齊齊重溫:
20-09-2009
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=78019&fpage=3
.......

WhyAlwaysMe?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2012-01-03
引用第99樓迪神2012-01-03 19:46發表的“”:
但的確呢d灰色位...一係你就做到去黑再tun番轉頭,一係就一開始就白唔好郁
寧"汪"勿縱亦都冇辦法 [表情]

枉...

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2012-01-03
引用第102樓seattleqoo2012-01-03 20:52發表的“”:
仲有人格只值好友元, 咩風咩照美, Steven.w

阿風爐照美
只愛足球
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2012-01-03
引用第102樓seattleqoo2012-01-03 20:52發表的“”:

好多都係秒殺,但係Steven.w呢個就比較耐,漏佐佢∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2012-01-03
引用第91樓reve2012-01-03 19:30發表的“”:
齊齊重溫:
newcastle --> KarimBenzema --> IAmTheBest --> ?!!
.......

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2012-01-03
齊齊重溫:
20-09-2009
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=78019&fpage=3
.......

爬舊post真係一種樂趣
只愛足球
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2012-01-03
引用第99樓迪神03-01-2012 19:46發表的“”:
但的確呢d灰色位...一係你就做到去黑再tun番轉頭,一係就一開始就白唔好郁
寧"汪"勿縱亦都冇辦法 [表情]

最緊要貫徹始終!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2012-01-03
引用第98樓亨利仔2012-01-03 19:39發表的「」:
一向唔鍾意ht既手法 [表情]
呢個論壇大家都上左咁耐, 大家都係想佢好先出聲比少少建議

寧"汪"勿縱亦都冇辦法
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2012-01-03
引用第90樓迪神2012-01-03 19:28發表的“”:
但我個人覺得,要ban一個重覆會員真係唔一定要有d咩實質證據ip一樣,email一樣等等,幾個condition都同時同以前/其他會員類似已經可以斷定為重覆戶口,好友有幾多active會員,試問下有幾多個會員background, 講野style都咁似?
再加上,今次ban佢原因係因為佢前世都係被封,所以先依舊執行,如果係其他普通會員,都只係會改成重覆戶口,真係攪錯既,都只係去技支版解釋,真係double既,就揀是旦一個a/c繼續 login,呢樣一路都行緊架啦~
上面開果幾位都有玩開ht架,都知ht唔比重覆a/c,佢唔一定要check到一樣ip先ban架,兩隊之間有唔尋常既轉會ht都會lock哂兩隊波,個gm點定佢兩隊為唔尋常?咪又係gm自己觀察,情況咪同宜家一樣
.......

一向唔鍾意ht既手法
呢個論壇大家都上左咁耐, 大家都係想佢好先出聲比少少建議
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2012-01-03
引用第90樓迪神2012-01-03 19:28發表的“”:
但我個人覺得,要ban一個重覆會員真係唔一定要有d咩實質證據ip一樣,email一樣等等,幾個condition都同時同以前/其他會員類似已經可以斷定為重覆戶口,好友有幾多active會員,試問下有幾多個會員background, 講野style都咁似?
再加上,今次ban佢原因係因為佢前世都係被封,所以先依舊執行,如果係其他普通會員,都只係會改成重覆戶口,真係攪錯既,都只係去技支版解釋,真係double既,就揀是旦一個a/c繼續 login,呢樣一路都行緊架啦~
上面開果幾位都有玩開ht架,都知ht唔比重覆a/c,佢唔一定要check到一樣ip先ban架,兩隊之間有唔尋常既轉會ht都會lock哂兩隊波,個gm點定佢兩隊為唔尋常?咪又係gm自己觀察,情況咪同宜家一樣
.......

其實我都認同,唔一定要CHECK 到同IP 先可以以重覆戶口黎BAN 一個會員的。若然我地擔心一個人去判斷太過主觀,不妨可以搵多幾個版主一齊判。若然人人都有理由相信佢係分身。其實已經可以有足夠理據去BAN 佢了。

佢下下同你玩轉IP。我地邊有咁多人力物力黎去查證佢?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2012-01-03
引用第94樓reve2012-01-03 19:34發表的「」:
你睇返第一個post咪有咯!《我係返黎報仇的》 [表情] [表情] [表情]

狐狸食蕉

呢個先正
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2012-01-03
引用第93樓freezefox2012-01-03 19:33發表的“”:
又再一次證明,有D 野係唔需要理由的。
.......

其實。。。
算啦

不過重溫舊post令我記起好多好友的喜怒哀樂,正∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA