• 1713閱讀
  • 16回復

[厚酬] 想換顯卡 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ming仔

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-02-05
【配置要求】:
系統:Windows XP/2000/Vista/7
CPU:2.4 GHz Intel Pentium 4
記憶體:512 MB
硬碟:10.5 GB可用空間
顯示卡:支持DirectX 9.0c 128 MB顯存
光碟機:8x DVD-ROM Drive
音效卡:支持DirectX 9.0c音效卡驅動
手柄:Dual Analog GamePad(Recommended)

CPU
Minimum: Pentium 4 2.4 GHz Single Core processor or equivalent (2.8 GHz for Vista)
You Have: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
PASS  

CPU Speed
Minimum: 2.4 GHz (2.8 GHz for Vista)
You Have: 2.2 GHz Performance Rated at: 3.30 GHz
PASS  

Bios Name
Minimum: Info
You Have: Name: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Version: 5.14

RAM
Minimum: 512 MB or more (1 GB for Vista)
You Have: 2.1 GB
PASS  

OS
Minimum: XP, Vista, or Windows 7
You Have: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
PASS

Video Card
Minimum: ATI Radeon X1300 or greater; NVIDIA GeForce 6600 or greater; DirectX 9.0c compatible card with Shader Model 3.0 support

You Have: Intel(R) GMA 3100

Suggested: Unfortunately, your Video Card does not meet this requirement.
Features: Minimum attributes of your Video Card

Required You Have
Video RAM 128 MB 128.0 MB
Pixel Shader version 3.0 2.0
Vertex Shader version 3.0 0.0

Free Disk Space

Minimum: 8.5 GB
You Have: 92.9 GB
PASS  

上面係2K12既System Requirements :(
我去左個網check
基本上我得顯卡係過唔到最低要求,舊果隻內置+廢卡,連2k10都玩唔到
想換顯卡(好似話要換埋火牛?)
最低又符合到上面配置要求既budget又會係幾多?

仲有如果唔識換既可以點? :(

厚酬
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-02-05
你唔係買左新機?
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-02-05
引用第1樓fatman2012-02-05 19:43發表的“”:
你唔係買左新機?

新機for家姐用架
今晚問下佢比唔比我打機 , 但咁樣好麻煩
咁不如自己出錢換
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-02-05
買張平野is ok
買張勁既就要換火牛

e.g: HD6450
ASUS華碩 DI-A6450M5 HD6450 PCI-E 512MB DDR3 [支援Low Profile,靜音版] 顯示卡    HK$ 330

唔識換....有冇fd 識換?
如果無就要比D整機佬賺下
[ 本文被智者在2012-02-05 20:06重新編輯 ]

離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-02-05
引用第3樓智者2012-02-05 19:59發表的“”:
買張平野is ok
買張勁既就要換火牛[表情]
e.g: HD6450
ASUS華碩 DI-A6450M5 HD6450 PCI-E 512MB DDR3 [支援Low Profile,靜音版] 顯示卡    HK$ 330

果然係電腦區大佬
呢張卡係咪符合到最低2k12的要求?

仲有我果張內置,如果要換係咪好麻煩的?
整機佬一般賺幾多
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-02-05
引用第4樓ming仔2012-02-05 20:07發表的“”:
果然係電腦區大佬 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
.......

唔麻煩的,其實都係搵arm條槽,你插張卡入去,上螺絲,插mon線就得

舊幾水掛

離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-02-05
引用第4樓ming仔2012-02-05 20:07發表的“”:
果然係電腦區大佬 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
.......

好易插架咋
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-02-05
岩岩有朋友應承左我 ,

500內有咩好既顯卡可以換?(唔洗換埋火牛果隻)
而且我唔知我火牛夠唔夠W數 , 點check的
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-02-05
引用第7樓ming仔2012-02-05 20:16發表的“”:
岩岩有朋友應承左我 ,
500內有咩好既顯卡可以換?(唔洗換埋火牛果隻)
而且我唔知我火牛夠唔夠W數 , 點check的 [表情]

500內多數都夠....係D貴野先會食電

GIGABYTE技嘉 GV-R657OC-1GI HD6570 PCI-E 1GB DDR3 顯示卡    HK$ 485

離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-02-05
引用第8樓智者2012-02-05 20:20發表的“”:
500內多數都夠....係D貴野先會食電[表情]
GIGABYTE技嘉 GV-R657OC-1GI HD6570 PCI-E 1GB DDR3 顯示卡    HK$ 485

ASUS華碩 DI-A5450SG HD5450 PCI-E 1GB DDR3 [支援Low Profile,靜音版] 顯示卡    HK$ 335
GIGABYTE技嘉 GV-R657OC-1GI HD6570 PCI-E 1GB DDR3 顯示卡   HK$ 485

仲有冇咩同價更好選擇
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-02-05
引用第9樓ming仔2012-02-05 20:27發表的“”:
ASUS華碩 DI-A5450SG HD5450 PCI-E 1GB DDR3 [支援Low Profile,靜音版] 顯示卡    HK$ 335
GIGABYTE技嘉 GV-R657OC-1GI HD6570 PCI-E 1GB DDR3 顯示卡   HK$ 485
.......

無咩lu...係6570勁過5450....同埋買大牌子會好D
e.g.: asus/gigabyte/msi

離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-02-05
引用第10樓智者2012-02-05 20:46發表的“”:
無咩lu...係6570勁過5450....同埋買大牌子會好D
e.g.: asus/gigabyte/msi

仲有, 隻卡既大細重唔重要架
因為我問朋友,佢話因為唔知我機箱大細係幾多,預細卡會好d

樓上果d卡算唔算細卡架
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-02-05
引用第11樓ming仔2012-02-05 20:51發表的“”:
仲有, 隻卡既大細重唔重要架
因為我問朋友,佢話因為唔知我機箱大細係幾多,預細卡會好d
樓上果d卡算唔算細卡架 [表情]

樓上果d算細卡,如果可以,post 部機上黎confirm下

離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-02-05
引用第12樓智者2012-02-05 21:12發表的“”:
樓上果d算細卡,如果可以,post 部機上黎confirm下

HP Pavilion a6628hk Desktop PC

咁算唔算po部機出黎?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-02-05
引用第13樓ming仔2012-02-05 21:14發表的“”:
HP Pavilion a6628hk Desktop PC
咁算唔算po部機出黎? [表情]

本來捻住post相

google過,應該可以