• 10773閱讀
  • 241回復

[意見]建議取消 / 修改動態頭像 / 簽名檔 size [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2012-02-08
引用第74樓迪神2012-02-08 22:00發表的“”:
咁又真係幾難令人記實D規定既,全部數字... [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

技支層面硬件上限制囉一係
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2012-02-08
引用第74樓迪神2012-02-08 22:00發表的“”:
咁又真係幾難令人記實D規定既,全部數字... [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

其實如果見到果的一段片既,通常都衰硬。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2012-02-08
引用第76樓bmx2012-02-08 22:02發表的“”:
其實如果見到果的一段片既,通常都衰硬。 [表情]

好似有位會員就有一段片了...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2012-02-08
1)簽名檔內最多只可以有不多於兩個動態的gif/swf檔
2)總圖像亦不得超過三個,而總長度總和不得超過680像素及總高度總和不得超過400像素

動態兩段會唔會多佐 D
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2012-02-08
引用第77樓sun08-02-2012 22:05發表的“”:
好似有位會員就有一段片了... [表情]

邊個

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2012-02-08
引用第75樓真秘密08-02-2012 22:01發表的“”:
技支層面硬件上限制囉一係 [表情]

點限 ?

LINK 喎

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2012-02-08
引用第77樓sun2012-02-08 22:05發表的“”:
好似有位會員就有一段片了... [表情]

其實大家用 IE right-click 即刻可以睇到個 file size,連動態卡通果的都有的超過限制,動態真人果的大家可以想像得到,唔駛成段片都爆硬。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-02-08
引用第81樓bmx2012-02-08 22:08發表的“”:
其實大家用 IE right-click 即刻可以睇到個 file size,連動態卡通果的都有的超過限制,動態真人果的大家可以想像得到,唔駛成段片都爆硬。 [表情]

我見你個FILE都4萬幾喎...超左未呀? 呢方面我真係一向都唔理...

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-02-08
引用第78樓啪啪啪啪啪啪2012-02-08 22:07發表的「」:
1)簽名檔內最多只可以有不多於兩個動態的gif/swf檔
2)總圖像亦不得超過三個,而總長度總和不得超過680像素及總高度總和不得超過400像素
動態兩段會唔會多佐 D

除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下

已經有500K OVERALL SIZE限制,基本上都容納唔到兩個GIF
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-02-08
引用第82樓sun2012-02-08 22:10發表的“”:
我見你個FILE都4萬幾喎...超左未呀? 呢方面我真係一向都唔理...

(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下

500k = 500 x 1024 = 512,000

我果個4萬幾,連十份一都未到。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-02-08
咁即係三郎果個版本先最 UPDATE ?

我一直以為係桶少果個

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-02-08
引用第83樓迪神2012-02-08 22:11發表的“”:
除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下
已經有500K OVERALL SIZE限制,基本上都容納唔到兩個GIF

你個FILE有無O呀?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-02-08
引用第84樓bmx2012-02-08 22:11發表的“”:
(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下
500k = 500 x 1024 = 512,000
.......

咁旗哥果段片呢?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-02-08
引用第86樓sun2012-02-08 22:12發表的「」:
你個FILE有無O呀?

好似冇,CHROME冇得RIGHT CLICK內容睇SIZE...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-02-08
引用第83樓迪神08-02-2012 22:11發表的“”:

原來已經有新修訂 ( 但係無人睇 )