• 9598閱讀
  • 206回復

[英超]蘇亞雷斯公開道歉 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2012-02-13
引用第185樓him2012-02-13 01:53發表的“”:
但可以post盡 [表情]

快d啦
只愛足球
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2012-02-13
引用第185樓him2012-02-13 01:53發表的“”:
但可以post盡 [表情]

HIM 哥我要打包器唔該

雖則睇過
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2012-02-13
道歉就好啦

d咩高層迫佢既陰謀論就算數啦

同信evra縮手先既圖同一個層次
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2012-02-14
引用第40樓freezefox2012-02-13 00:00發表的“”:
要講歷史都可以既。
不如大家又係到討論下傑斯勾弟婦既醜行哎。都好有品架。應該都係今年之內既事者,都無數番幾年前朗尼叫老雞個D 醜事。大家應該都仲記得下既。係話?

種族歧視同個人私德是兩回事。

外國對歧視可大可小。Giggs勾二嫂是他個人形象問題,我身為曼聯球迷,都極度鄙視之。

但s7的事件經過好事的媒體大炒一番後,對雙方球迷會引起怎樣的餘波?尤其是利記的黑人球迷又如何想?

狐兄其中的大是大非,可要非清楚啊。
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2012-02-14
引用第198樓sakura_32120042012-02-14 16:49發表的“”:
外國對歧視可大可小。Giggs勾二嫂是他個人形象問題,我身為曼聯球迷,都極度鄙視之。
但s7的事件經過好事的媒體大炒一番後.......

很同意是跟媒體有關, 還有足總....

前一周qpr vs chelsea, 足總免除了雙方賽前握手這個虛有其表的儀式, 而這場卻沒有這個安排....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2012-02-14
引用第198樓sakura_32120042012-02-14 16:49發表的“”:
.......

首先,足總罰S7 停賽七場,與種族歧視無關。或者應該咁講,足總並沒有判定S7 種族歧視罪名成立(不過大家已經當左係了,根本無深入再去睇判辭,人云亦云而矣)。呢點,係有關TOPIC 到我地已經研究過哂。櫻花兄可以睇睇。

第二,握手與否,頂多與識唔識大體有關,與種族歧視更加無關。櫻花兄切莫亂扣帽子呀。

所以呢件事件頂多係同個人修養扯上關係,絕對不能與種族歧視混為一談。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 201  發表于: 2012-02-14
引用第200樓freezefox2012-02-14 17:26發表的“”:
首先,足總罰S7 停賽七場,與種族歧視無關。或者應該咁講,足總並沒有判定S7 種族歧視罪名成立(不過大家已經當左係了,根本無深入再去睇判辭,人云亦云而矣)。呢點,係有關TOPIC 到我地已經研究過哂。櫻花兄可以睇睇。
.......

署理壇主

收到
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 202  發表于: 2012-02-14
引用第201樓sakura_32120042012-02-14 17:29發表的“”:
署理壇主 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
.......

大家討論,與身份無關的。不必理會此等虛銜。

其他人講S7 無品,或者(我話或者咋)我都有少少唔服氣。但櫻花兄話S7 無品,我是絕對不會覺得有問題的。因為櫻花兄從來是一視同仁,標準一向如此。

離線ting007
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 203  發表于: 2012-02-14
14pages
離線madneo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 204  發表于: 2012-02-14
引用第200樓freezefox2012-02-14 17:26發表的“”:
.......

hm... 純粹討論

(9) Mr Suarez's words, which included a reference to Mr Evra's colour, were
insulting. The use of insulting words which include a reference to another
person's colour on a football pitch are wholly unacceptable (paragraphs 385 to
399 above).

咁都同種族歧視無關 ?

http://www.thefa.com/TheFA/Disciplinary/NewsAndFeatures/2011/~/media/Files/PDF/TheFA/Disciplinary/Written%20reasons/FA%20v%20Suarez%20Written%20Reasons%20of%20Regulatory%20Commission.ashx
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 205  發表于: 2012-02-15
引用第204樓madneo2012-02-14 20:40發表的“”:
hm... 純粹討論
(9) Mr Suarez's words, which included a reference to Mr Evra's colour, were
.......

詳細討論係有關topic到有講。可參考我地之前講過咩。

離線madneo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 206  發表于: 2012-02-15
引用第205樓freezefox2012-02-15 08:29發表的“”:
詳細討論係有關topic到有講。可參考我地之前講過咩。

ok , thanks