• 8328閱讀
  • 170回復

[台灣]四月復活節期間飛台中有冇咩建議呢? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 2012-02-23
引用第129樓煙花2012-02-23 11:08發表的“”:
如果你有興趣不如自己同朋友book 左先 [表情]
其他人到時先算 [表情] [表情]

佢肯咁做我就晨早BOOK 左啦。宜家唔係我話哂事架嘛。

當然,我連佢都放棄埋,淨係自己一家人去就咩都唔駛理添。咁就唔係叫「同朋友去旅去」啦。咁就係「自己一家去旅行」啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 2012-02-23
引用第133樓freezefox2012-02-23 11:11發表的“”:
立場唔同吧。
.......

我點會唔知丫...我都就得人多啦...
但就左人時...d人又唔會理你...
當然係人既問題...

我只想講...如果自己一心有計劃去...
就最好準備自己d野先...
人地最後加唔加入...就唔就倒係另一回事...
有時你想好心去安排...人地一個唔該搞到連自己都無位去...好無癮!

係喎...個個都話6去9返...你自己本身係唔係想咁先?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 2012-02-23
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 2012-02-23
引用第135樓freezefox2012-02-23 11:13發表的“”:
佢肯咁做我就晨早BOOK 左啦。宜家唔係我話哂事架嘛。
.......

咁即係果個"話事人"要拉呢個去...要拉果棚去啦...

我最怕就係呢d人...

好似有次又係咁...我明明只叫另一pair人去...
頂...佢又同我講...話不如叫埋另一pair去...
咁我都ok啦...雖然只係佢同佢熟...我唔係好熟...
但發起果個係我...我只叫佢去之麻...

之後...佢又打黎同我講...問我好唔好又叫埋邊個邊個...
我即時話..."唔好啦...叫咁多人...好難就..." 之後果條友就唔鐘意啦...
因為覺得我唔受佢d fd玩...
真係好笑囉...

最後未又係我自己去!?  

d人好煩架...如果係easy going唔會係咁...
你就佢好地地...一唔就佢就唔老黎...
咁仲講出門去玩...佢唔去仲好...我都怕了...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 2012-02-23
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 2012-02-23
引用第139樓煙花2012-02-23 11:25發表的“”:
都係果句,唔同情況姐 [表情]

咁都有好既情況...就係同家人去或者真係好fd好無所謂的...會比較易話為...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 2012-02-23
引用第139樓煙花2012-02-23 11:25發表的“”:

你就緊好啦...唔洗在旺季出發...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 2012-02-23
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 2012-02-23
引用第138樓sun2012-02-23 11:22發表的“”:
咁即係果個"話事人"要拉呢個去...要拉果棚去啦... [表情]
我最怕就係呢d人...
.......

我個CASE 唔同。因為我朋友叫個班,全部同我都好熟的。我唔介意一齊玩。只係人多難就時間咁解者。

有時,就到既話,一大班朋友去玩係好好玩的。同自己一家人自己去玩係兩種完全唔同既玩法黎既。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 2012-02-23

無錯,情況唔同。

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 2012-02-23
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 2012-02-23
引用第145樓煙花2012-02-23 11:49發表的“”:
不過sun 姐講o既我都明白,十幾廿人,意見總比幾個人多

凡事都會有利有弊架啦。睇你點取捨同點處理咁解者。

幾年前試過幾家人成二十幾人一齊去泰國玩,真係好開心架。尤其係D 細路仔。佢地有陪嘛。淨係同爸爸媽媽去旅行,無咁好玩架係佢地黎講。

舊年我又試過二十幾人包團去長隆,又係玩得好開心。最記得我地成班係河邊放煙花,成桶成桶咁放。幾刺激。呢D 活動,你一家人玩,無可能有個陣氣氛的。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 2012-02-23
引用第145樓煙花2012-02-23 11:49發表的“”:
不過sun 姐講o既我都明白,十幾廿人,意見總比幾個人多

經驗之談...總之無事發生就叫開心...

當然我地唔可能一開始下下想得負面...

但如果自己本身有計劃去玩...
我而家既做法係自己先plan哂出發日子...搵哂自己想去既地方...
到時那誰想join的...岩玩就跟黎...唔岩就算...

當然如果係家庭...個個打算就有小朋友一齊玩既...
咁情況可以係180度唔同哂...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 2012-02-23
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 149  發表于: 2012-02-23
引用第148樓煙花2012-02-23 11:57發表的“”:
成大班人去係好玩.....但我細個無去過旅行所以就唔知開唔開心啦
[表情]
.......

我第一次去旅行...仲係一女四男tim...