• 10148閱讀
  • 203回復

[泰國]九月尾十月頭去布吉的話,可以點樣買到平價機票? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2012-04-26
引用第59樓煙花2012-04-26 16:09發表的“”:
我見人地旅行社都有.但偏偏自己訂唔到=口= [表情]

ox係要經旅行社的...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2012-04-27
唔該哂咁多位提供咁多資料比我!感激!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2012-04-27
我其實已經托左朋友幫我留定機位。坐泰航。肯定有位既要轉機,另外再留WAITING 直航。

29SEP

0745出發。  
0925到達曼谷。 TG 603
02HR 40MIN

等兩個零鐘到,1215再飛,1335 到布吉。

呢個時間我覺得可以接受。因為到達布吉都係點零鐘,仲有大半日玩。

價錢方面,大人 2860 機票 804 雜項,加埋3664,比一個月前CHECK 貴左成千蚊一個人。
但已經係宜家可以搵到既最平機票………

WAITING 個班直航時間再好D:

29SEP

0900出發,唔駛晨咁早到機場(雖然呢點對我黎講根本唔係咩優勢)  
1120 到達布吉。 十分早,分分鐘酒店都未必可以比我CHECK IN
03HR 20MIN

呢個唔肯定有位,要WAIT,而且,每人貴三百,加埋貴千幾。

回程簡單D,直航。已經有位。

02OCT

1925 TG 608

03HR 40MIN

我宜家反而心郁郁諗緊好唔好回程轉搭要轉機個種。因為可以遲到四點幾先起飛,又多兩個鐘玩,係曼谷機場停留期間可以SHOPPING 兼食飯(但我唔知曼谷機場有冇野好行,有冇野好睇)。不過返到香港要十點幾。第二朝個個要返工返學,都會幾辛苦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2012-04-27
岩岩收到消息,直航個邊都有位了。宜家要諗,比唔比多呢一千蚊,換取早兩個鐘到布吉兼唔駛太長既去程。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2012-04-27
回程果日已經唔係玩成日...去程仲要少兩個鐘又要轉機又要晨早出機場...

緊係去馬玩盡佢啦...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2012-04-27
引用第64樓sun2012-04-27 12:49發表的“”:
回程果日已經唔係玩成日...去程仲要少兩個鐘又要轉機又要晨早出機場...
緊係去馬玩盡佢啦...

頭先CONFIRM左兩程都係直航了。因為我個FD 話曼谷機場無野睇的,等轉機個兩個鐘頭會悶死人的。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2012-04-27
引用第65樓freezefox2012-04-27 15:59發表的“”:
頭先CONFIRM左兩程都係直航了。因為我個FD 話曼谷機場無野睇的,等轉機個兩個鐘頭會悶死人的。 [表情]

泰國機場係幾大...不過真係無野睇的...

只得食囉...但又唔平...

我上次在曼谷機場撞倒Kenny G. 呀...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2012-04-27
引用第66樓sun2012-04-27 16:47發表的“”:
泰國機場係幾大...不過真係無野睇的...
只得食囉...但又唔平...
.......

有冇撞親佢?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2012-04-27
引用第67樓freezefox2012-04-27 17:05發表的“”:
有冇撞親佢? [表情] [表情]

妖! 一見偶像太怕羞...唔敢叫佢簽名呀...

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2012-05-09
見到系phuket,搭單問:

有無住宿推介??
我月尾去
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2012-05-09
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2012-05-09
引用第70樓煙花2012-05-09 16:26發表的“”:
你筆直幾多先?
你要渡假式定窮人式
同仔去定同囡囡去?
.......

我睇緊一個叫booking.com既網站。。。
3人行,兩男一女,即係“男女男”

筆直啊,我諗SGD150一晚應該ok吧,住4晚∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2012-05-09
原本要睇下去邊個灘玩先決定訂咩resort,點只有幾多個、邊個ok又唔會太多人,都唔知。。。
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2012-05-09
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2012-05-09
幾時去?