• 3147閱讀
  • 39回復

[音樂]誰說音樂一定要錢, 只要有heart就可以了 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-05-02
Rock n roll never dies!!!

感動到眼濕濕...
同我當年練乒乓波有D似...
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-05-02
引用第11樓加歷查2012-05-02 00:31發表的“”:
[表情]
btw d書原來可以咁用 [表情]

大把用途 ,但我估佢唔到的係用枕頭
離線Ipswich
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-05-02
最正d聲好聽, 同正常的鼓有得fight!
離線ttaal68
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-05-02
music never die!!!
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-05-02
我同學
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-05-02
再睇埋佢其他片, 本書由無爛打到爛晒, 佢一定練左好耐
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-05-02
睇完呢條片 , 我真係有少少眼泛淚光 ...
突然諗起自己 , 36歲人 , 羅住籃球去落街打波 , 身邊既朋友話我 , 體能已經退化 , 你又唔係高過人 , 打少d啦 ; 女友話我 , 做咩寧願陪個籃球多過陪佢 ; 父母話我 , 你做好自己事業先啦 , 打咁多波可以當飯食咩 ; 我細佬話我 , 打籃球成日受傷 , 又唔係職業運動員 , 都唔明你做咩成日打 ....
我份工又放得遲 , 好少時間可以打籃球 ..
又有幾多人會明白我 ,即使唔係職業籃球員 , 我對籃球熱誠係唔會變 ? 又有幾多人會欣賞我 , 放工之後 , 36歲人 , 仲羅住籃球去射 , 藏喺心入面對籃球熱愛既嗰團火?
當世人一個又一個咁將你既理想埋沒 , 當世人將一個又一個既架鎖鎖喺你度 , 又有幾多人會忠於自己 努力向自己夢想一步一步努力 ,唔向呢個只講利益效率既世界低頭 ?
如果有人曾經嘲笑過片中人 , 如果睇完片後 , 你唔比片中既男仔感動到佢對人生既熱誠 , 睇唔出佢對人生 , 對夢想既堅持 , 唔緊要 , 但我會為你感到可惜 .
因為你已經係一個生命入面冇一團火既人 .
clovewai 36 分鐘以前 186

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-05-03
引用第19樓Valencia252012-05-02 22:31發表的“”:
我同學 [表情] [表情] [表情] [表情]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-05-03
引用第21樓ming仔2012-05-02 23:18發表的“”:
突然諗起自己 , 36歲人 , 羅住籃球去落街打波 , 身邊既朋友話我 , 體能已經退化 , 你又唔係高過人 , 打少d啦 ; 女友話我 , 做咩寧願陪個籃球多過陪佢 ; 父母話我 , 你做好自己事業先啦 , 打咁多波可以當飯食咩 ; 我細佬話我 , 打籃球成日受傷 , 又唔係職業運動員 , 都唔明你做咩成日打 ....
又有幾多人會明白我 ,即使唔係職業籃球員 , 我對籃球熱誠係唔會變 ? 又有幾多人會欣賞我 , 放工之後 , 36歲人 , 仲羅住籃球去射 , 藏喺心入面對籃球熱愛既嗰團火?
當世人一個又一個咁將你既理想埋沒 , 當世人將一個又一個既架鎖鎖喺你度 , 又有幾多人會忠於自己 努力向自己夢想一步一步努力 ,唔向呢個只講利益效率既世界低頭 ?
.......

like爆.......
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-05-03
引用第21樓ming仔2012-05-02 23:18發表的“”:
.......

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-05-03
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-05-03
打到本書爛曬
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-05-03
.......

冇睇最尾以為你自己打
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-05-03
引用第22樓艾殊利楊格2012-05-03 01:29發表的“”:
[表情] [表情] [表情]

屯門___________中學
自爆開始
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-05-04
.......

x100