• 23294閱讀
  • 569回復

[電視劇]另類心理描繪劇 - 心戰 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 480  發表于: 2012-06-28
引用第478樓liuming2012-06-28 11:52發表的“”:
陳豪當年老豆對佢好衰ga...
逼佢做好多佢唔想做的野...
.......

係對佢好衰...比我都落唔倒手殺一個四歲既細路女...
所以我又嘗試角色代入...<<< 痴上身...XD
根本都做唔出殺一個善良無辜既小朋友...
但因為果個又係親老豆...而當時只係一個十零歲既男仔...
無親無固...

不過如果話tansy四歲時又發高燒乜都唔記得了...
呢個亦可以係tansy一路以為係事實既事...
陳豪<變魔術>所致的<事實>! <<< 情況同佢變番邵隻手出黎一樣吧...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 481  發表于: 2012-06-28
引用第479樓liuming2012-06-28 12:00發表的“”:
老老豆豆,呢套野都有好多地方比綠葉發揮~~
印象特別深刻的係代表陰險的Edwin -- 李霖恩,做得相當搶眼...

佢好過eric同暴躁果個...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 482  發表于: 2012-06-28
引用第479樓liuming2012-06-28 12:00發表的“”:
老老豆豆,呢套野都有好多地方比綠葉發揮~~
印象特別深刻的係代表陰險的Edwin -- 李霖恩,做得相當搶眼...

呢個係咪即係李局長個仔
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 483  發表于: 2012-06-28
引用第482樓阿童木2012-06-28 13:28發表的“”:
呢個係咪即係李局長個仔 [表情]

係, 呢期佢好紅, 三線劇集都有佢~~
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 484  發表于: 2012-06-28
引用第483樓麻凡2012-06-28 14:06發表的“”:
係, 呢期佢好紅, 三線劇集都有佢~~

呢套劇有好多位比綠葉發揮...
好多好多支線,好多特長的對白...
就連一d昔日的二打六都有成半分鐘的獨白...
但我的印象中,最深刻的佢然係冇咩對白的佢...
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 485  發表于: 2012-06-28
自從tbb換佐老闆之後,好多劇都係綠葉上位。
因為d大牌約滿通常都北上揾人仔吧。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 486  發表于: 2012-06-28
引用第485樓reve2012-06-28 14:29發表的“”:
自從tbb換佐老闆之後,好多劇都係綠葉上位。
因為d大牌約滿通常都北上揾人仔吧。。。

事實大陸市場真係好大...連d二打六都有機上位...

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 487  發表于: 2012-06-28
咁講真,二打六上位都好ge,下下都係果一堆人好悶架
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 488  發表于: 2012-06-28
引用第481樓sun2012-06-28 12:03發表的“”:
佢好過eric同暴躁果個...

我覺得eric俾d對白屈死左
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 489  發表于: 2012-06-28
引用第488樓真秘密2012-06-28 15:48發表的“”:
我覺得eric俾d對白屈死左 [表情]

佢其實出現時...有無講野...我無乜印象...

一係就成班出現...一齊打陳豪我就留心倒...

我最鐘意同留心就係最尾既結語...

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 490  發表于: 2012-06-28
引用第489樓sun2012-06-28 16:20發表的“”:
佢其實出現時...有無講野...我無乜印象... [表情]
一係就成班出現...一齊打陳豪我就留心倒... [表情] [表情] [表情]
.......

咁確實,最尾結語好多時都帶出重點.
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 491  發表于: 2012-06-28
引用第490樓真秘密2012-06-28 16:27發表的“”:
咁確實,最尾結語好多時都帶出重點. [表情]

其實當初我留心結尾...唔係因為想有咩hints...<<< 指劇透...

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 492  發表于: 2012-06-28
引用第491樓sun2012-06-28 16:36發表的“”:
其實當初我留心結尾...唔係因為想有咩hints...<<< 指劇透...
[表情]

我都唔係為hints,只係結語好多時都好值得令人深思..(當然,好多觀念係好恐怖的)
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 493  發表于: 2012-06-28
引用第492樓真秘密2012-06-28 16:40發表的“”:
我都唔係為hints,只係結語好多時都好值得令人深思..(當然,好多觀念係好恐怖的) [表情]

觀念是反映人的心...是正是邪...就要睇自己點去諗了...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 494  發表于: 2012-06-28
幾時做完呀?