• 11306閱讀
  • 264回復

EURO 2012 Mcdonald Football Fantasy [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 255  發表于: 2012-06-29
引用第253樓科高蘭尼紐約人2012-06-28 23:14發表的“”:
我knockout phase都只係差您幾分,不過尋日場波足以判我玩完了
因為我6葡1西......如果葡出線我就爽死,而家就... [表情] [表情]

我都好多葡架~~
前鋒3個位有兩個係葡人, 中場又有, 後防又有, 仲有門將都係~~
數落都有5件~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 256  發表于: 2012-06-29
引用第255樓sikingthegreat2012-06-29 01:18發表的“”:
我都好多葡架~~
前鋒3個位有兩個係葡人, 中場又有, 後防又有, 仲有門將都係~~
數落都有5件~~ [表情] [表情]

oh
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 257  發表于: 2012-06-29
semi没买到/换到人...
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 258  發表于: 2012-06-29
我冇用腦殘做cap   得ozil 1 球
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 259  發表于: 2012-06-29
引用第258樓bbq9032012-06-29 09:28發表的“”:
我冇用腦殘做cap   [表情] 得ozil 1 球 [表情]

我都無用佢cap。。。
次次都唔識揀cap
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 2012-06-29
buffon

jordi alba / pique / chiellini

iniesta / busquets / pirlo / marchisio

balotteli / torres / cassano

-6pts
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 2012-06-29
引用第259樓reve2012-06-29 17:06發表的“”:
我都無用佢cap。。。
次次都唔識揀cap [表情] [表情]

其實冇咩秘訣, 經過我頭兩周嘗試, 我發現最緊要揀一個goalscorer/likely會有clean sheet嘅球員~~
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 2012-06-29
引用第261樓sikingthegreat2012-06-29 17:49發表的“”:
其實冇咩秘訣, 經過我頭兩周嘗試, 我發現最緊要揀一個goalscorer/likely會有clean sheet嘅球員~~ [表情] [表情]

Match 1
隊長ledwandowski 6分,因為RVP無分,轉做cabaye 2x2 --> 4

Match 2
隊長RVP入波6分,不過第二日轉iniesta對愛爾蘭,結果最後被逼cabaye/hart二選一,要haart 2x2--> 4 ,cabaye入波9分

Match 3
經歷dzagoev-->RVP-->Torres之後,輪到rooney入波 6x2--> 12!!算系最好了∼

Quarter Final
經過幾次入一球都轉而無好下場之後,我keep死第一日就入波既C7 6x2-->12分,系有想過換lahm,最後唔記得confirm,7x2-->14,更唔好講最後的jordi alba 10x2 啊!!

Semi Final
先揀C7,結果第一日全部后防爆分,第二日就轉去后防lahm啦!結果巴神9分。。。

Final
???

即係咁。。。唉∼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 263  發表于: 2012-06-29
引用第262樓reve2012-06-29 18:17發表的“”:
Match 1
隊長ledwandowski 6分,因為RVP無分,轉做cabaye 2x2 --> 4
Match 2
.......

搏到入波都仲轉.... 貪心

開頭未識玩....
第一周先用van persie, 然後轉做debuchy.... 冇著數, 都係2x2=4....
第二周, iniesta 3分, 想要多d, 轉做debuchy, 雖然跌左cs, 都執到個assist, 總算有5x2=10....
第三用,先用gomez, 5分, 諗住maggio cs穩陣, 所以轉maggio, 點知佢冇出.... 唯有迫住再轉 (原來又唔可以轉返原本嗰個), 最後用左得2分嘅debuchy....

8強用左jordi alba, 威威~~ (話晒當時spain喺world cup/euros淘汰賽已經連續780分鐘冇失波....)
4強有多少淆底之下放棄左alba, 跟大隊用左ronaldo.... 之後喺pirlo/gomez同schweinsteigger之間揀左2分嘅gomez.... 不過另外兩個都係3分, 算啦.... 最蠢係冇信自己用spain/portugal後衛....

決賽.... 未諗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 264  發表于: 2012-07-01
LAST一個matchday夢幻陣容已排好:

buffon
bonucci balzaretti alba
montolivo pirlo fabregas iniesta
silva balotelli cassano