• 15562閱讀
  • 545回復

[日本]岩岩買咗機票,行程未plan,有d野知 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線英俊

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-06-29
— 本帖被 迪神 從 【消費特區】 移動到本區(2012-08-03) —
岩岩買咗張13-17號去東京的機票...

而家我出現問題了...

book酒店係應該用咩準則?plan咗行程先book?定係跟住個酒店plan行程
[ 本文被英俊在2012-07-03 19:42重新編輯 ]
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-06-29
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-06-29
引用第1樓煙花2012-06-29 01:24發表的“”:
你先定租酒店想用幾多錢
之後再揀酒店...
東京市區玩的話......住山手線就好足夠

sorry我咩都唔識...山手線包邊度?

介唔介意我係msn搵你傾,你有無msn
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-06-29
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-06-29
引用第3樓煙花2012-06-29 02:01發表的“”:
咁你應該要睇下旅遊書先,雖然好多都未必o岩用,但起碼有地圖睇下有個慨念先

我搵到了...圍住個六角形

但點知間酒店近唔近

同埋如果唔識路想用手機上網應該點搞?
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-06-29
引用第4樓英俊2012-06-29 04:46發表的“”:
我搵到了...圍住個六角形 [表情]
但點知間酒店近唔近 [表情]
.......

可以買張遊客版既無限上網sim卡,30日任用,到達前1-2日寄去酒店。

http://www.bmobile.ne.jp/english/u300_visitor.html
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-06-29
引用第5樓阿童木2012-06-29 06:47發表的“”:
可以買張遊客版既無限上網sim卡,30日任用,到達前1-2日寄去酒店。
http://www.bmobile.ne.jp/english/u300_visitor.html

佢乜都唔識, 應該上網BID張人地開左光的咭會好D, 否則有排搞......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-06-29
我四月去東京個陣,你開始PLAN,PLAN 到宜家七月都黎緊你都仲係問緊呢幾條問題………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-06-29
引用第6樓youyou2012-06-29 09:18發表的“”:
佢乜都唔識, 應該上網BID張人地開左光的咭會好D, 否則有排搞...... [表情] [表情]

係啦。反正都係用個幾日,我上次租個張幾好用哎。圍埋都係幾舊水者。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-06-29
引用第0樓英俊2012-06-29 01:19發表的“岩岩買咗機票,行程未plan,乜都唔知”:
岩岩買咗張13-17號去東京的機票...
而家我出現問題了...
book酒店係應該用咩準則?plan咗行程先book?定係跟住個酒店plan行程 [表情]

你先有個行程既概念,然後再搵酒店。但遇著真係搵唔到酒店,就改行程黎就酒店。

一般係會咁做。不過,以上係指行程好遠既計劃。若然你黎黎去去都係係東京巿內,圍住個山手線黎玩,咁梗本唔駛理行程點,搵間平一平,又近JR站既酒店啦。反正你都唔會換酒店架啦。

離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-06-29
酒店就通常都係BOOK山手線沿線個D,比較多選擇同方便,自己去AGODA搵下

第一次去日本最好就去商務買本東京旅遊書(正X社或者封面閃閃地個本,不過我覺得正X社好D)
之後就諗下自己去東京既主要目的,跟住就開始PLAN行程
留意景點與景點之間既距離,一日既景點盡量係附近,唔係既話搭車多過行
PLAN個陣計埋搭車時間,列車時刻表可以自己上東京D鐵路網CHECK,日本D地鐵好準時
同埋一日唔好去太多地方,走馬看花就無意思
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-06-29
台場個邊,除左1:1 高達外,個個新商場開左架啦。入面有高達展館。又有條唔知咩卡通零食街之類。可以消磨半日架。台場個邊又多野睇,不妨將台場納你你既計劃入面啦。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-06-29
引用第10樓庭...2012-06-29 10:58發表的“”:
酒店就通常都係BOOK山手線沿線個D,比較多選擇同方便,自己去AGODA搵下 [表情]
第一次去日本最好就去商務買本東京旅遊書(正X社或者封面閃閃地個本,不過我覺得正X社好D)
之後就諗下自己去東京既主要目的,跟住就開始PLAN行程
留意景點與景點之間既距離,一日既景點盡量係附近,唔係既話搭車多過行
.......

我就係買咗正文社果本
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-06-29
引用第11樓freezefox2012-06-29 11:43發表的“”:
台場個邊,除左1:1 高達外,個個新商場開左架啦。入面有高達展館。又有條唔知咩卡通零食街之類。可以消磨半日架。台場個邊又多野睇,不妨將台場納你你既計劃入面啦。

如果我想唔係太貴地食好多野有無好介紹
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-06-29
引用第13樓英俊2012-06-29 11:47發表的“”:
如果我想唔係太貴地食好多野有無好介紹 [表情]

無………

日本野好難唔貴………