• 42428閱讀
  • 1416回復

2012 立法會選舉討論區 (民建聯9張名單全勝,劉江華出局,民主黨大敗,人力、工黨及工聯會得3席) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2012-07-22
引用第102樓三郎2012-07-22 03:51發表的“”:
黃碧雲癲的 …仲記得佢講父權主義

有咩?城市論壇果次?
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2012-07-22
引用第101樓liuming2012-07-22 00:54發表的“”:
毛孟靜我有follow開佢的行動∼
反而民主黨因為5區公投問題令我醒覺∼
.......

5區公投可能同你唔同睇法啦
至於後者,我稍有認同,不過有D性格又唔太似,難講
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2012-07-22
引用第105樓Ajax2012-07-22 21:15發表的“”:
有咩?城市論壇果次?

係啊~

佢同劉慧卿個次發神經,我呢世都記得
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2012-07-23
狙擊民主黨?黃毓民︰未決定 黃碧雲:放馬過來

報道指有意出選九西的人民力量黃毓民曾揚言今屆立法會選舉中,會放生公民黨的毛孟靜,改為重點狙擊民主黨。黃昨天接受本報查詢時承認不會狙擊公民黨,但至於是否狙擊民主黨,則未有決定。

黃毓民大罵為何不寫他們「踢走保皇黨」,而將焦點放在「制裁偽民主派」上,形容這是「斷章取義」,多番追問下才回應指,選舉策略還在商討中,未決定會否狙擊民主黨。但黃稱,公民黨是他們在公投上的戰友,反問為何要狙擊他們。

九西出選的民主黨黃碧雲已準備應戰, 「很榮幸,放馬過來」,又指摘「放生」公民黨的說法是口出狂言, 「話放生邊個就放生邊個,簡直是父權(思想)」。

http://www.hkej.com/template/dailynews/jsp/detail.jsp?dnews_id=3459&cat_id=2&title_id=530124
離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2012-07-23
引用第100樓rBB2012-07-21 22:59發表的“”:
港島jj
作為陳家洛fans唔洗諗投邊個 [表情] [表情] [表情]
希望可以入晒2個啦 [表情] [表情] [表情]

4個女都好美麗
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2012-07-23
引用第108樓Ajax2012-07-23 20:46發表的“”:
狙擊民主黨?黃毓民︰未決定 黃碧雲:放馬過來
九西出選的民主黨黃碧雲已準備應戰, 「很榮幸,放馬過來」,又指摘「放生」公民黨的說法是口出狂言, 「話放生邊個就放生邊個,簡直是父權(思想)」。
.......

金句
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2012-07-23
引用第110樓victorally2012-07-23 21:03發表的“”:
金句 [表情] [表情]

白痴~
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2012-07-23
老實講,我對人力將資源時間花o係狙擊"非建制派"身上極度反感
呢種咁ge行為最大得益者必定係建制派
就算你幾憎民主黨都好,都唔應該咁蠢幫建制一把,請先認清"敵人"

你掟蕉拉布講粗口無問題,因為我知道,亦明白你係幫緊大眾.
但狙擊呢種行為呢?無論你狙擊成唔成功,輸ge都係泛民..贏ge都係建制.

如果你話你最大敵人係民主黨而唔係建制派.

咁....我只會更加失望
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2012-07-23
引用第112樓真秘密2012-07-23 21:53發表的“”:
老實講,我對人力將資源時間花o係狙擊"非建制派"身上極度反感
就算你幾憎民主黨都好,都唔應該咁蠢幫建制一把,請先認清"敵人"
.......

har? 所以佢咪轉緊太lo
其實佢仲試緊水溫

引用第108樓Ajax2012-07-23 20:46發表的“”:
黃毓民大罵為何不寫他們「踢走保皇黨」,而將焦點放在「制裁偽民主派」上,形容這是「斷章取義」,多番追問下才回應指,選舉策略還在商討中,未決定會否狙擊民主黨。但黃稱,公民黨是他們在公投上的戰友,反問為何要狙擊他們。
.......
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2012-07-24
引用第112樓真秘密2012-07-23 21:53發表的“”:
.......

民主黨已用左廿幾年時間證明爭取民主失敗~
爭取,並唔係停留o係口腔期的抗爭~
你個方法唔得,就要走~
唔好賴死係度,但求搵兩餐就算~
離線rBB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2012-07-24
引用第114樓liuming2012-07-24 08:58發表的“”:
民主黨已用左廿幾年時間證明爭取民主失敗~
爭取,並唔係停留o係口腔期的抗爭~
你個方法唔得,就要走~
.......

我唔鍾意黃洋達
但佢呢個speech值得一睇

http://www.youtube.com/watch?v=fZNaAVffw5w&hd=1

老老實實,超級區議會如果司馬文唔出,我投白票都唔會投比民主黨
離線rBB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2012-07-24
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2012-07-24
引用第115樓rBB2012-07-24 11:39發表的“”:
我唔鍾意黃洋達
http://www.youtube.com/watch?v=fZNaAVffw5w&hd=1
.......

前段激贊
但後段佢話要踢走共產黨
就等同謀反ga wo...

引用第116樓rBB2012-07-24 12:41發表的“”:
陳家洛真係好政治魅力
http://www.youtube.com/watch?v=wGF3H0NjJmI&feature=g-vrec&hd=1

好有風度, 學者feel
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2012-07-24
.......

若然佢地真係打正旗號,都可以選到入立法會,民主黨又因為呢個原因大敗
有咩問題?
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2012-07-24
引用第115樓rBB2012-07-24 11:39發表的“”:
我唔鍾意黃洋達
.......

如果真係無非民主黨民協既人,我會投比建制,
我唔想見到幾年之後又一次妥協