• 5504閱讀
  • 181回復

[意見]版區開放咨詢 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2012-08-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:但我地只講緊閱讀权限! (2012-08-10 22:28) 

閱讀係無問題的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2012-08-10
回 迪神 的帖子
迪神:1. 部份版區開放
2. 全部版區開放
3. 一齊依舊,全部都唔開放
4. 開放一段時間,例如到季中開始唔開放
....... (2012-08-07 23:33) 

贊成4.

可以睇下有冇成效再決定下一步點做, 好友在人流及出帖數量不斷下降乃係事實, 原地踏冇一定有任何好處, 而"4"呢個方案最重要係唔駛成本, 即使最終發現冇咩實際成效對我地都冇損失, 但若果有效招攬到新血的話~~~~~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2012-08-10
另外仲有D愚見~
留言同閱讀, 留言似乎冇乜好議, 遊客一定不可以留言吧? 開放可以睇已經係足夠啦~
至於閱讀我亦認為可以全壇瀏覽, 當然除了牽涉到會員私穩的如日記同相薄區或籃/足球隊的資料等....
開放最大問題係怕只會就造一大班CD ROM, 這似乎不能避免, 如果我地D帖係有質素, 吸引到人,
CD ROM都會慢慢變會員, 或者都可以諗D對策, 例如一些極有用的資訊、TOP50的問陣/推介、
有質素的分析、有推介球員作用的遊戲等等....總知係受歡迎的帖子, 頭幾週任人睇, 之後可以SET只有會員才能閱讀,
甚至SET權限等等, 有口碑有人流, 佢地覺得幫到佢地, 有用, 甚至只係想融入我地既足球討論氣氛就會就範登記啦~~~

當然, 我樓上都講過, 最理想咪係咁囉, 但真係冇乜效果, 除了只多了CD ROM之外, 咁都叫試過盡過力諗計,
唔得都冇損失的....

但, 剛提到的理想情況當中, 有一環係非常關鍵的, 就係我地要真係有一D吸引到人既帖, 點樣呼籲各大高手現身或重出江湖,
問陣答陣分析搞遊戲等等.....先係至重要的課題, 如果冇呢D有質素既人/ 帖, 吸引幾多人都好快會走....不過, 呢個係另議題了........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2012-08-10
freezefox:
全部版(會員區例外)都係咁,定係個別版係咁?

會員專區 ( 日記 / 相簿 ) 除外

私隱問題
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2012-08-11
不如大家試下登出一下去感受一下遊客既體驗
我剛剛玩左十分鐘左右, 有以下share:

1. 其實我覺得而家既設定其實都唔錯, 我睇到有人post 陣topic, 但係想睇人地揀咩人就要登記做會員
如果以我而家唔識玩黎計, 我係會好想登記去抄下人地用咩人;

2相反假設唔洗登記都有得睇POST, 當然以我CDROM 黎計會好高興
不過有咩原因我要登記?
如果YFF 版有啲POST 係LINK 去其他版而需要登記(例如球壇新聞), 我就焗住要登記啦~

3. 搵YFF 版都搵左小小時間, 會唔會考慮第一兩個月將YFF 版升去高啲位置, 或者係首頁整多個公告?

4. 暫時, 如果我係YFF玩家, 我可能未必要需要去其他區, 除非我需要去呃好友元啦

5. 如果我註冊困難會唔知點算, 因為既無技支版, 遊客又入唔到論壇辦事處

[ 此帖被黑魔道士比比在2012-08-11 00:17重新編輯 ]
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2012-08-11
回 黑魔道士比比 的帖子
道士比比]黑魔道士比比:不如大家試下登出一下去感受一下遊客既體驗
我剛剛玩左十分鐘左右, 有以下share:
1. 其實我覺得而家既設定其實都唔錯, 我睇到有人post 陣topic, 但係想睇人地揀咩人就要登記做會員
如果以我而家唔識玩黎計, 我係會好想登記去抄下人地用咩人;
....... (2012-08-11 00:08) 

@垃圾桶   第五點攪唔攪到?
本帖提到的人: @垃圾桶
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2012-08-11
技支版之前有bug而家仲執緊入面既野,執好就會放返出去,但仍然只容許reply
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2012-08-13
暫時諗到要開放既版包括:

YFF 既問陣版、遊戲版(不包括資訊版);HT 版、旅遊版,以上呢四個版。

呢幾個版既版主覺得有冇問題?

幾其版有冇邊個大家覺得亦得值得開放?

定係全壇開放(除會員區及活動區外)?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2012-08-13
無人有其他意見?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2012-08-13
球壇新聞??

最易引新會員入來討論應該係呢版
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2012-08-13
freezefox:暫時諗到要開放既版包括:
YFF 既問陣版、遊戲版(不包括資訊版);HT 版、旅遊版,以上呢四個版。
....... (2012-08-13 10:35) 

響應下先~~~
我覺得應全壇開放(除會員區及活動區外)~~~
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2012-08-13
全壇開放啦

主打既版塊先留番d for 註冊左先睇得(i.e. yff版既資訊版)

俾人睇下我地壇有d咩睇都好(雖然有d版唔多 )
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2012-08-13
回 迪神 的帖子
迪神:球壇新聞??
最易引新會員入來討論應該係呢版 (2012-08-13 16:36) 

咁包埋啦!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2012-08-13
全壇開放既話,有三個版我唔想開放:

YFF 既資訊版同賽事直播版(你總要留番少少皇牌係手吧?)

談情說愛(始終會涉及會員私隱)

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2012-08-13
回 迪神 的帖子
迪神:球壇新聞??
最易引新會員入來討論應該係呢版 (2012-08-13 16:36) 

我初初仲以為你講...

最易引"新"會員入黎係呢版...<<< 好搞笑! 我真係笑左出黎...

不過再望番你上面講...原來係球聞...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...