• 8930閱讀
  • 181回復

[意見]版區開放咨詢 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2012-11-09
冇記錯日記區同相簿區就算做左會員都要夠POST先入到

如果係突登入來起底應該唔得.....

起底組原本係呢度既資深會員就冇計........

本來論壇就係一個公開地方比大家談天說地,好難因為呢壇人情事件而改變架喎
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2012-11-09
我係話擔唔擔心有會員認為有私隱問題o者~

如果大家認為無問題,咁就無問題o架喇~

只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2012-11-09
其實要唔要黎個全民公投?

其實呢樣野涉及每一個會員既私隱。有人會睇得緊要D,有人會覺得無問題。好難攞個準則咩係對咩係錯,反而係意願多過對錯。即係,想唔想既問題。

若然黎個全民公投,睇下大家既意願係如何,未嘗唔係一件好事。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2012-11-09
我點解突然提出呢個問題,最主要係因為我一直唔知開放左係係GOOGLE可以咁易SEARCH到

我一直以為開放o既意思係你入到o黎HKBFF就可以自由睇

宜家係,我唔識入o黎HKBFF,但都可以無意中自由睇

公投都未嘗不可
又唔係未試過。
只愛足球
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2012-11-09
開放係唔係同GOOGLE SEARCH掛勽架?
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2012-11-09
迪神岩,都應該搞清楚兩件事係咪關連先。
只愛足球
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2012-11-09

唔掂喎!用我網名 google 一下,竟然出現「三鳳海棠粉.....」、「華原朋美啪丸拍AV」。

俾唔識既人見到會誤會我為人喎!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2012-11-09
回 迪克 的帖子
迪克:我點解突然提出呢個問題,最主要係因為我一直唔知開放左係係GOOGLE可以咁易SEARCH到
我一直以為開放o既意思係你入到o黎HKBFF就可以自由睇
宜家係,我唔識入o黎HKBFF,但都可以無意中自由睇
....... (2012-11-09 18:18) 

其實無你想像中咁易

我亦唔覺得HKBFF做到可以輕易上到SEARCH RESULT FIRST PAGE

大家SEARCH TOPIC名同會員名呢D咁SPECIFIC既先會中到
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2012-11-09
回 國球旗 的帖子
國球旗:[圖片]
唔掂喎!用我網名 google 一下,竟然出現「三鳳海棠粉.....」、「華原朋美啪丸拍AV」。
俾唔識既人見到會誤會我為人喎![表情] [表情] [表情]  (2012-11-09 19:24) 

無誤會
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2012-11-09
認真,我相信唔少人都無諗過"開放"原來係去到呢個地步,真係有必要再討論

例如資料性質(新聞,直播,睇片,笑話等等)ge開放我相信無咩問題,但吹水版我見真係好多"私隱"
[ 此帖被真秘密在2012-11-09 23:15重新編輯 ]
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2012-11-11
回 迪神 的帖子
迪神:開放係唔係同GOOGLE SEARCH掛勽架? (2012-11-09 18:21) 

無錯,因為你唔開放,佢search bot就會做唔到野
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2012-11-11
回 垃圾桶 的帖子
垃圾桶:無錯,因為你唔開放,佢search bot就會做唔到野 (2012-11-11 23:42) 

咁又有冇得開放但係GOOGLE SEARCH唔到??
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2012-11-11
回 迪克 的帖子
迪克:我知日記區同相簿區無開放但會唔會怕有會員擔心私隱問題?
似乎我地係細壇,會員間關係都較密切
閒話家常中總不免提及到自己o既工作、學歷甚至乎感情狀況..ETC
....... (2012-11-09 17:37) 

只要係要login既地區,佢search bot就會做唔到野,但只要文章版面 (內容頁) 一開放比訪客見到,search bot 就有方法攪

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2012-11-11
回 迪神 的帖子
迪神:咁又有冇得開放但係GOOGLE SEARCH唔到?? (2012-11-11 23:43) 

咁無意思架啦啵

當初開放都係為左希望至少開通多個渠道增加人流

GOOGLE SEARCH到咪最好....況且而家應該SEARCH唔到內文

淨係SEARCH到標題咋嘛???????????
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2012-11-11
回 迪神 的帖子
迪神:咁又有冇得開放但係GOOGLE SEARCH唔到?? (2012-11-11 23:43)

可以一試,但係...唔係100%肯定得
另外,search result最少要2-3星期先會expire的...

垃圾桶四Be