• 97188閱讀
  • 4695回復

NBA YAHOO FANTASY 2012-2013(L1  L2 總計 242頁) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線kenlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2012-09-07
回 snipertcy 的帖子
snipertcy:反對, basic 9 項是最好的, 玩太多項, 變數多, 而且會變得好唔balance,
例如 court Field Goal Made 或 Attempted, 咁樣進攻球員變得重要了,
又例如玩 OD Reb 的話, 變相內線又變得重要了,
至於玩 TO 啊, Foul 啊,
....... (2012-09-06 23:21) 

我近呢幾年玩過一個league 除左傳統9 cat. 之外 佢加左offense reb(Oreb) 同張turn over 轉做 assist / turn over(A/T)
比傳統9 cat. 多d深度 但又唔會話 好難玩/諗多好野

唔知snipertcy兄 及各位好友有無興趣試下
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2012-09-08
我覺得傳統九項計法係最合理既, 不過玩左甘多年想有d新野變下, 會唔會考慮例如將TO轉玩其他野?

我建議下咋, 唔轉唔緊要架
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2012-09-08
回 迪神 的帖子
迪神:唔洗用"唔玩"來威脅掛,問下啫[表情]  (2012-09-06 23:47) 

無, 邊有威脅, 大家投票覺得唔玩傳統 9 項的話, 我先唔玩, 好民主呢~

離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2012-09-08
回 kenlo 的帖子
kenlo:我近呢幾年玩過一個league 除左傳統9 cat. 之外 佢加左offense reb(Oreb) 同張turn over 轉做 assist / turn over(A/T)
比傳統9 cat. 多d深度 但又唔會話 好難玩/諗多好野
唔知snipertcy兄 及各位好友有無興趣試下 (2012-09-07 22:30)

hi, kenlo, 我都玩過好多次非 9 項的聯賽, 但講真,

每次我都好失望, 因為傳統 9 項已經是最有價值的比賽數字,

你想爭 ast, 好自然找多點 PG,
你想爭 reb, 好自然找多點 PF/C,

不過至於甚麼 to/ast ratio 啊, attempt made 啊, minutes 啊,
次次都好難預計,
到最後運氣會決定一切,
失去了考眼光的意義,

所以玩了咁多年,
我覺得 h2h 的 9 項真的是最好的,

純粹個人經驗和看法,

如果大家想轉新玩法的話,
我先就唔打算參與了~

[ 此帖被snipertcy在2012-09-08 18:04重新編輯 ]
離線terry1225
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2012-09-08
唔贊成+ off red,內線太著數
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2012-09-08
snipertcy:無, 邊有威脅, 大家投票覺得唔玩傳統 9 項的話, 我先唔玩, 好民主呢~
[表情] (2012-09-08 17:59)

你句句撻住"改就唔玩"好銀眼呢
離線matthew26262
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2012-09-08
好想搵d真係會認真玩的人一起玩
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2012-09-08
少少建議,其實想玩多一項可以稔下3pt%

ast/to,會令d有勁pg隊更加屈
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2012-09-08
回 terry1225 的帖子
terry1225:
唔贊成+ off red,內線太著數

javascript:void(0);

如果計3分果D 又係太重SG/PG ,

離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2012-09-08
回 迪神 的帖子
迪神:你句句撻住"改就唔玩"好銀眼呢
 (2012-09-08 19:06) 

OkOk, 咁大家經投票作出修改遊戲規則後,
我會繼續好投入玩一季的!

不過下季就真係唔再玩了

我都有我的鮮明立場和原則~ 敬請見諒

離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2012-09-08
回 Dickson 的帖子
Dickson:少少建議,其實想玩多一項可以稔下3pt%
ast/to,會令d有勁pg隊更加屈 (2012-09-08 23:20) 

有勁 PG 都唔代表ast/to會有利, John Wall 同 J. Lin 就係反面例子 ......

當然, 你對於「勁」一字可以有唔同見解~
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2012-09-08
回 matthew26262 的帖子
matthew26262:好想搵d真係會認真玩的人一起玩 (2012-09-08 22:21) 

呢度絕大部分的好友玩家都係超級認真的,

有時候仲會有超級激烈的討論,

不過你得接受每年都會有一 d 最後潛了水同中途放棄的玩家
離線kenlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2012-09-09
有人話 唔贊成+ off red,內線太著數 , 又有人話ast/to,會令d有勁pg隊更加屈
而我之前已講過不如同時加/轉呢兩項... 比傳統9 cat. 多d深度 但又唔會話 好難玩/諗多好野...

不過, 最終決定就睇各好友/game admin 決定啦

[ 此帖被kenlo在2012-09-09 09:37重新編輯 ]
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2012-09-09
i prefer the original 9 cat
but its up to everyone to give an opinion
maybe we should vote??
離線matthew26262
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2012-09-09
snipertcy:呢度絕大部分的好友玩家都係超級認真的,
有時候仲會有超級激烈的討論,
....... (2012-09-08 23:54) 

希望我可入來玩xd