• 9826閱讀
  • 166回復

[降班遊戲]恭喜十二位好友中獎! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2013-05-06
回 freezefox 的帖子
freezefox:但仲有修咸頓、諾域治、你愛隊幾隊「戰」緊佢底嘛?唔係咩? (2013-05-06 11:32)

Aston Villa   40分 (-21)
May 11     11:45 GMT    Aston Villa     v     Chelsea    Villa Park     Premier League
May 19     15:00 GMT    Wigan Athletic     v     Aston Villa    DW Stadium     Premier League

其實維拉都仲有危險︰韋根週中贏波,而佢最後兩場輸晒的話,佢都會俾韋根過頭

Southampton  39分 (-11)
May 12     14:00 GMT    Sunderland     v     Southampton    Stadium of Light     Premier League
May 19     15:00 GMT    Southampton     v     Stoke City    The Friends Provident St Mary's Stadium     Premier League

因得分球佔優,soton 兩場拎一分的話都應該可以穩陣

Norwich 38分 (-22)
May 12     14:00 GMT    Norwich City     v     West Bromwich Albion    Carrow Road     Premier League
May 19     15:00 GMT    Manchester City     v     Norwich City    Etihad Stadium     Premier League

norwich 下場主場好緊要,贏唔到 wba 的話,佢都真係會好危

Newcastle  38分 (-23)
May 12     14:00 GMT    Queens Park Rangers     v     Newcastle United    Loftus Road     Premier League
May 19     15:00 GMT    Newcastle United     v     Arsenal    St James' Park     Premier League

紐卡素贏唔到 qpr 的話,又係凍過水

Sunderland  37分 (-12)
May 6     19:00 GMT    Sunderland     v     Stoke City    Stadium of Light     Premier League
May 12     14:00 GMT    Sunderland     v     Southampton    Stadium of Light     Premier League
May 19     15:00 GMT    Tottenham Hotspur     v     Sunderland    White Hart Lane     Premier League

sun 兩場主場是但贏一場都應該可以上岸

Wigan  35分 (-22)
May 7     18:45 GMT    Wigan Athletic     v     Swansea City    DW Stadium     Premier League
May 11     16:15 GMT    Manchester City     v     Wigan Athletic    Wembley Stadium     FA Cup (Final)
May 14     18:45 GMT    Arsenal     v     Wigan Athletic    Emirates Stadium     Premier League
May 19     15:00 GMT    Wigan Athletic     v     Aston Villa    DW Stadium     Premier League

wig 就要週中贏波,咁最後一場就真係生死戰

[ 此帖被火鳳凰在2013-05-06 11:50重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2013-05-06
我岩岩都整緊個賽程表………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2013-05-06
freezefox:我岩岩都整緊個賽程表………[表情] [表情]  (2013-05-06 11:41) 

放埋維拉入去先……

另外,stoke 同 fulham 雖然都係 40分,不過得失球佔優,應該已經上岸,除非最後兩週好多超怪戰果,榜下游球隊全部贏晒強隊……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2013-05-06
新特蘭暫時睇應該最安全吧。三場入面兩場主場,對手都只不過係史督城同修咸頓。主場對修咸頓個場仲要係六分波。咁都拎唔到三分咁佢降班好了!

修咸頓作客新特蘭個場可能會失分,不過主場對史督城個場應該有分落袋。兩場和哂都應該護到級。尾場WIN 埋就更加無有怕。當你輸一場和一場,都有機會靠得失球保住個位。

諾域治下場主場對西布朗,戰意不容懷疑,但西布朗好似無咩HEA 踢跡象(呢方面其他強隊應該汗顏!)呢場唔易踢,但始終主場看高1線  。而且,世事往往出人意表,分分鐘佢作客曼城個場先黎全取三分都未定。

維拉作客車仔都幾難有分落袋。最尾個場又係作客,仲要係競爭對手韋根。分分鐘真係兩場零分。不過,只要是旦一場拎到一分,佢都應該無事。又或者,真係兩場零分,但有另一隊仲衰過佢,佢都可以逃出生天。

我覺得呢四隊其實相對黎講算穩陣。
[ 此帖被freezefox在2013-05-06 12:06重新編輯 ]
本帖提到的人: @線

離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2013-05-06
freezefox:新特蘭暫時睇應該最安全吧。三場入面兩場主場,對手都只不過係史督城同修咸頓。主場對修咸頓個場仲要係六分波。咁都拎唔到三分咁佢降班好了!
修咸頓作客新特蘭個場可能會失分,不過主場對史督城個場應該有分落袋。兩場和哂都應該護到級。尾場WIN 埋就更加無有怕。當你輸一場和一 .. (2013-05-06 11:54) 

車仔如果週中贏左熱刺, 都九成有前四,
對維拉都唔排除留力打歐霸決賽... 隨時維拉呢場拎哂三分都唔奇..
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2013-05-06
韋根睇牌面雖然唔算話好難踢,係作客阿仙奴個場最大機會零分!其他周中主場對史督城,尾場對維拉,都有機會全取三分。但未踢就係未踢,未落袋既分都只係得個講字,數字上佢的確係最低分個隊。一個唔該周中WIN 唔到就真係係咁先。就算周中全取三分,38分都仲係排最尾咁滯。得失球又唔見得好。尾場雖是主場,但對手一樣係要搏老命既維拉,你話和左,一人一分。維拉就上岸佢就BYEBYE,心理壓力都幾大。但話分兩頭,一隊唔羸就降班,一隊和左都可以護級,分分鐘係唔羸就死得個隊有著數。求和個隊反而因為咁,進退失據,求和反輸!但六隊中,韋根真係最危個隊。

至於紐卡素,淪落到今時今日要護級,仲要係護級各隊中形勢較差個隊,真係自招!下場對昆士伯,非勝不可!萬一黎個和波,一分落袋,尾場對阿仙奴你可以點打?生死存亡在於下周一戰…………咁既心理壓力下,未必可以打高兩班,反而可能拖累隊波。有D 球隊面對生死存亡會打高幾班。但紐卡素似乎唔係咁既球隊………

我宜家開始明白點解火兄會咁悲觀了………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2013-05-06
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:車仔如果週中贏左熱刺, 都九成有前四,
對維拉都唔排除留力打歐霸決賽... 隨時維拉呢場拎哂三分都唔奇..  (2013-05-06 11:57) 

唔駛拎三分,維拉呢場拎一分都夠上岸了。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2013-05-06
freezefox:新特蘭暫時睇應該最安全吧。三場入面兩場主場,對手都只不過係史督城同修咸頓。主場對修咸頓個場仲要係六分波。咁都拎唔到三分咁佢降班好了!
修咸頓作客新特蘭個場可能會失分,不過主場對史督城個場應該有分落袋。兩場和哂都應該護到級。尾場WIN 埋就更加無有怕。當你輸一場和一 .. (2013-05-06 11:54) 

所以我咪話5倍果隊抵買囉……

pardew 條白痴上場仲大安旨意守和拎一分,完場好似贏左波咁。賽後記者會仲話下場贏 qpr 就可以上岸,跟住有記者話俾佢聽就算贏左 qpr 拎三分,你都未必上到岸,佢都仲懵然不知。

無啦啦兩場主場大敗 0:3、0:6 搞到得分球由佔優變左落後,而家仲要計錯數,通常降班既都係呢的白痴領隊白痴球隊。
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2013-05-06
freezefox:唔駛拎三分,維拉呢場拎一分都夠上岸了。 (2013-05-06 12:04) 

隨時HEA到0:0完場
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2013-05-06
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:所以我咪話5倍果隊抵買囉……
pardew 條白痴上場仲大安旨意守和拎一分,完場好似贏左波咁。賽後記者會仲話下場贏 qpr 就可以上岸,跟住有記者話俾佢聽就算贏左 qpr 拎三分,你都未必上到岸,佢都仲懵然不知。
....... (2013-05-06 12:10) 

悲哀………

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2013-05-06
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:5倍果隊買得過……[表情]  (2013-05-06 11:14) 

其實係20倍果時我已經有留意...可惜唔可以買
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2013-05-06
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:所以我咪話5倍果隊抵買囉……
....... (2013-05-06 12:10) 

咋唔知姐柏祖...大佬你都比個下台階佢嫁...咁樣講到佢死穴真係樣衰到走唔到
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2013-05-06
回 英俊 的帖子
英俊:咋唔知姐柏祖...大佬你都比個下台階佢嫁...咁樣講到佢死穴真係樣衰到走唔到[表情] (2013-05-06 13:36)

Newcastle need reminding that one win may not be enough to stay up

http://www.guardian.co.uk/football/2013/may/05/west-ham-newcastle-alan-pardew?

The likelihood is something will happen in the next 13 days to prevent Newcastle United from being relegated. Equally likely is that whatever it is will have nothing much to do with Newcastle United. Given Alan Pardew's look of mild surprise in his post-match press conference on being informed after this game that Wigan's victory at West Bromwich Albion meant staying in the Premier League was now out of his team's hands, this is perhaps all for the best.

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2013-05-06
staying in the Premier League was now out of his team's hands
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2013-05-06
回 英俊 的帖子
英俊:staying in the Premier League was now out of his team's hands[表情] (2013-05-06 13:57)

老實講句,我覺得而家護級唯有希望 wig 或 nor 拎唔到分,要靠 pardew 既 negative tactics 作客贏 qpr 真係超難。

今季作客只係贏得一場波,其餘有機會贏既賽事結果都係咁︰

(1) 上半場打得好贏緊一球,下半場龜縮由贏變和甚至輸埋
(2) 上半場打得好不過贏唔到仲係和緊,下半場龜縮由和變輸 (上場對韋斯咸臨尾唔輸只係好彩)

就算係贏既唯一一場,上半場打得好領先兩球,下半場都係龜縮,不過好彩維拉只係追到一球,臨尾驚險地贏 2:1