• 16626閱讀
  • 416回復

來季(2013-14)遊戲區遊戲討論&新遊戲意見收集區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 285  發表于: 2013-07-03
咁熟口面既?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 286  發表于: 2013-07-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:咁熟口面既?[表情] [表情] [表情]  (2013-07-03 22:26) 

前排諗好左.不過一路未知自己會唔會搞唔到.所以無講出來.

咁岩見你係醫務所提出差唔多類型既GAME.
我就拿拿聲POST左先
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 287  發表于: 2013-07-03
回 siuzac 的帖子
siuzac:前排諗好左.不過一路未知自己會唔會搞唔到.所以無講出來.
咁岩見你係醫務所提出差唔多類型既GAME.
我就拿拿聲POST左先[表情] (2013-07-03 22:35) 

攔途截劫咁話囉喎!

離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 288  發表于: 2013-07-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:攔途截劫咁話囉喎![表情] (2013-07-03 23:19) 

參考同提出實際玩法既意見姐
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 289  發表于: 2013-07-03
siuzac:參考同提出實際玩法既意見姐[表情] (2013-07-03 23:26) 

醫管局個邊好似REJECT 左,咁你可以考慮發大黎攪喎。

不過功夫都幾多下。尤其係計分個到。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 290  發表于: 2013-07-04
siuzac:新GAME提議!
好友神隊盃(暫名)
....... (2013-07-03 22:05) 

我之前都諗過類似既玩法,不過分別係我果陣既概念係一隊4個人,每週自己隊決定咩人負責咩Field,每個Field(F/M/D/GK)都有各自既$$上限,跟住4個人依自己定義既順序去排,跟住順次序第一對第一,第二對第二,其中再加入F>GK,D>F,M>D 等既「剋制」玩法不過因為諗唔到點平衡球員數目既問題所以無再諗 你個前鋒分數/球員數目都不失為一個方案
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 291  發表于: 2013-07-04
回 Gabriel 的帖子
freezefox:
醫管局個邊好似REJECT 左,咁你可以考慮發大黎攪喎。
不過功夫都幾多下。尤其係計分個到。

所以暫時先提出個GAME既架構出黎.睇下各位意見.
搞唔搞到都仲係未知數.仲要睇下自己之後工作上既安排先.

Gabriel:

我之前都諗過類似既玩法,不過分別係我果陣既概念係一隊4個人,每週自己隊決定咩人負責咩Field,每個Field(F/M/D/GK)都有各自既$$上限,跟住4個人依自己定義既順序去排,跟住順次序第一對第一,第二對第二,其中再加入F>GK,D>F,M>D 等既「剋制」玩法[表情]不過因為諗唔到點平衡球員數目既問題所以無再諗[表情] 你個前鋒分數/球員數目都不失為一個方案[表情]

G板你咁快比左5000好友元我.其實我都未CONFIRM搞唔搞.
拎出黎問下大家意見先
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 292  發表于: 2013-07-04
siuzac:
新GAME提議!
好友神隊盃(暫名)

.......

遊戲夠新穎仲可以團體合作唔洗自己單打獨鬥 支持支持!!!

想問一個問題

一組入面 3個人 (分別前鋒,中場,後衞)
係咪1個人用$100只買前鋒,另1個人用$100只買中場,再另1個人用$100只買後衞

係咪咁解???
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 293  發表于: 2013-07-04

開隊波每週出分後俾D hint鬥快估齊隊波11人

離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 294  發表于: 2013-07-04
回 lamho 的帖子
lamho:遊戲夠新穎[表情]仲可以團體合作[表情]唔洗自己單打獨鬥[表情] 支持支持!!![表情]
想問一個問題
....... (2013-07-04 10:32) 

LAMHO兄, 先拜一拜你.

呢隻GAME唔使比錢買球員.
只係跟返你YFF果11個人.

例如:
我今周做前鋒位, 而我YFF LINK入面既前鋒有2個, 計分就係2個前鋒分數/2.\
而我既隊友做中場的話, 就用佢YFF入面中場球員總分/中場人數黎計.

玩呢隻GAME只需每周提供邊個隊員負責邊一PART就OK
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 295  發表于: 2013-07-04
魚蛋:
開隊波每週出分後俾D hint鬥快估齊隊波11人

係喎 魚蛋
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=112394&ds=1&page=17#5770492
你呢隻新GAME出籠未?? 期待

siuzac:

LAMHO兄, 先拜一拜你.[表情]

呢隻GAME唔使比錢買球員.
只係跟返你YFF果11個人.
.......

唔敢當 大家出力啫 我都有留意好友新人王架

咁我明白點玩,等我遲D又玩下先,係喎,要搵多2個人

兩邊兼顧唔容易 努力 !!!
[ 此帖被lamho在2013-07-04 11:35重新編輯 ]
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 296  發表于: 2013-07-04
回 lamho 的帖子
lamho:唔敢當 大家出力啫 我都有留意好友新人王架[表情]
咁我明白點玩,等我遲D又玩下先,係喎,要搵多2個人[表情]
....... (2013-07-04 11:34) 

太多game出 傾向季中…
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 297  發表于: 2013-07-13
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=112874&page=6

傳聞今季 YFF 會有大變動……

火鳳凰:
除左玩法會改之外 (最主要加入 bench 同 captain),對大家影響最大既係版面會改晒,即係大家源用多年既不同 excel spreadsheet 將唔會再 work,大家設計新/舊遊戲果陣要小心……[表情] [表情]  

離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 298  發表于: 2013-07-13
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=112874&page=6
.......

唔該火兄 今次變動都幾大下
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 299  發表于: 2013-07-13
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=112874&page=6
....... (2013-07-13 10:59) 

可否殺左我..............