• 3377閱讀
  • 58回復

EASON LIFE 2013 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2013-08-03
回 KeL 的帖子
KeL:加上演唱會既環境
對一個新手真係好難去影[表情] (2013-08-03 22:18) 

第一樣要SET 既係測光模式。一定要用點測光,唔係D 相會OVER哂的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2013-08-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:第一樣要SET 既係測光模式。一定要用點測光,唔係D 相會OVER哂的。  (2013-08-03 22:34) 

而家影多左明左小小
之前應該無用點測光
快門又錯晒
所以影到好暗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2013-08-04
之前梁靜茹同 S.H.E. 黎香港開我影佐好多,

我試過坐第一行同頭幾行影,無反、單反都試過,

都算過得去,始終位置先決。

其他演唱會我坐得較遠影得麻麻,燈光最影響質素。

愈遠舞台環境太暗真係無啖好食
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2013-08-04
如果可以既最好帶定多幾粒後備卡同電,

次次我最少都差不多影千零張,

之後再返去再執

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2013-08-04
咁樣先睇到唱每一個明天右排原來唔係細路
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2013-08-05
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:之前梁靜茹同 S.H.E. 黎香港開我影佐好多,
我試過坐第一行同頭幾行影,無反、單反都試過,
都算過得去,始終位置先決。
....... (2013-08-04 00:50) 

我個位最好係對到正中間。所以可以影到較多既正面。但缺點亦係對到正中間。所以構圖會比較呆板。

其實我都算坐得好前,但就算拎住支200 都唔夠用,都係嫌太遠。要加EXTEND 先勉強可以。如果帶去既唔係5D 而係無反既EPL5,再問人借支100-300 ,咁就真係影鼻哥0 都夠長了!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2013-08-05
啪啪啪啪啪啪:如果可以既最好帶定多幾粒後備卡同電,
次次我最少都差不多影千零張,
之後再返去再執 (2013-08-04 00:53) 

嘩,你仲誇過我………我都只不過係影左四百零張………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2013-08-05
回 艾殊利楊格 的帖子
艾殊利楊格:咁樣先睇到唱每一個明天右排原來唔係細路 (2013-08-04 00:55) 

點解你咁勁可以記得哂佢幾時唱邊首歌既?我真係唔記得………

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2013-08-05
freezefox:
我個位最好係對到正中間。所以可以影到較多既正面。但缺點亦係對到正中間。所以構圖會比較呆板。
其實我都算坐得好前,但就算拎住支200 都唔夠用,都係嫌太遠。要加EXTEND 先勉強可以。如果帶去既唔係5D 而係無反既EPL5,再問人借支100-300 ,咁就真係影鼻哥0 都夠長了![表情]

係啊我都見到你坐得幾前

前面果堆大部分都係內部飛或者粉絲會

你識人拎飛?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2013-08-05
freezefox:
嘩,你仲誇過我………我都只不過係影左四百零張………

freezefox:

其實我都算坐得好前,但就算拎住支200 都唔夠用,都係嫌太遠。要加EXTEND 先勉強可以。如果帶去既唔係5D 而係無反既EPL5,再問人借支100-300 ,咁就真係影鼻哥0 都夠長了![表情]

係影佐千零張,本來想後期執相

不過千幾張要執都有排,結果無佐件事了

位置坐得好先有興致影咁多相,位置先決,影得多比較多好既相留低。

不過坐得太近構圖比較集中係台前,較難影成個舞台效果。

你有無開閃影?同埋有無腳架?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2013-08-05
啪啪啪啪啪啪:係啊我都見到你坐得幾前
前面果堆大部分都係內部飛或者粉絲會
....... (2013-08-05 12:39) 

唔知呀。

個日六點幾有個朋友打黎話,有多張飛剩,問我睇唔睇,免費既。咁我咪飛過去睇囉。我都唔知原來坐到咁前的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2013-08-05
啪啪啪啪啪啪:係影佐千零張,本來想後期執相
不過千幾張要執都有排,結果無佐件事了
....... (2013-08-05 12:45) 

邊有人影演唱會開閃燈架?

同埋,應該唔比落腳架的。我估會有人黎拆你支腳都似。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2013-08-05
邊個話無人用腳架?

坐我附近有幾個都用架

開閃見有人咁做,不過作用應該•••

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2013-08-05
啪啪啪啪啪啪:邊個話無人用腳架?
坐我附近有幾個都用架
開閃見有人咁做,不過作用應該••• (2013-08-05 15:52) 

係咪只係落單腳?單腳都仲勉強可以。成組腳落哂,邊夠位比佢落腳呀?同埋,支鏡實隊到前面個個架喎。無人投訴咁好?

落閃就真係得啖笑。面對台上既射燈,你支閃同支火柴無咩分別。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2013-08-05

Flickr 上 freezefox20049U6A2256