• 2827閱讀
  • 34回復

巨星成龍又有偉論:想某啲國家遇海嘯地震 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿清

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-10-23
屢次失言的成龍又撞板。據台灣TVBS報道,身兼男主角跟導演的成龍到美國宣傳新片,在加州接受傳媒訪問時,成龍被問到,如何看中美兩國關係,成龍表示,不只中美兩國人民要合作,全世界的人都要合作,不過成龍接着再說:「我不應該這麼說,但有時候,我會想看到部份國家出現災難,像是大海嘯、或者是大地震。」

可能意識到話說過火,成龍急忙補充。成龍再表示:「因為災難來臨後,你可以看到全世界,大家立刻湧入這個國家幫忙,我非常的高興。」

成龍竟然再衝口而出:「沒有海嘯、沒有地震,大家沒事做,政治就來了,你打我、我攻擊你,我很不喜歡看到這樣的事情。」

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/china/20131023/51834383
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-10-23

成龍:真的想見到有國家發生災難

屢次因言論失當而捱轟的成龍又再失言。成龍到美國宣傳新片,在加州接受傳媒訪問,在訪問中,成龍被問到他如何看待美國與大陸的關係,成龍說,不只美國人與中國人要合作,全世界的人都要合作,不過接下來這句話,卻有幸災樂禍之嫌,「我不應該這樣說,但有時我真的想見到有國家發生災難。(I shouldnot say that, sometimes I really like to see some countries havedisasters coming.)」

接著他再補充說,「因為災難來臨後,你可以看到全世界,大家立刻湧入這個國家幫忙,我感到非常高興(After the disasters you see the whole world everybody flying to helpthe country. I am so happy..)。」

臨尾他再說多句:「沒有海嘯、沒有地震,大家沒事做,政治就來了,你打我、我攻擊你,我很不喜歡看到這樣的事情。(No tsunami, no earthquake, everybody nothing to do.Then politic coming, you fight me I fight. I don’t like see this...)」

http://hk.news.yahoo.com/%E6%88%90%E9%BE%8D-%E6%83%B3%E6%9F%90%E5%95%B2%E5%9C%8B%E5%AE%B6%E9%81%87%E6%B5%B7%E5%98%AF%E5%9C%B0%E9%9C%87-065741311.html
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-10-23
YOU WIN

幾時都話,架係自己丟的
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-10-23
成蟲

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-10-23
當年成龍可以由武師,變成國際巨星,行內人話因為佢搵到金牌經理人陳自強幫佢手。

陳自強最成功嘅地方唔係幫成龍爭取到啲咩機會,反而最成功一點係......

佢管住成龍,要佢多做事,唔俾佢亂講嘢。

到後來成龍紅咗,嫌陳自強管得太緊,最後炒咗佢。
離線Bra神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-10-23
其實佢想表達患難見真情, 令佢好感動
但經過佢個腦之後可以將呢樣野講到咁, 真犀利....
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-10-23
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-10-23
回 國球旗 的帖子
國球旗:
當年成龍可以由武師,變成國際巨星,行內人話因為佢搵到金牌經理人陳自強幫佢手。
陳自強最成功嘅地方唔係幫成龍爭取到啲咩機會,反而最成功一點係......
佢管住成龍,要佢多做事,唔俾佢亂講嘢。
.......
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-10-23
回 Bra神 的帖子
Bra神:其實佢想表達患難見真情, 令佢好感動
但經過佢個腦之後可以將呢樣野講到咁, 真犀利.... (2013-10-23 20:23) 

但係依家個意思錯晒
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-10-23
回 Bra神 的帖子
Bra神:其實佢想表達患難見真情, 令佢好感動
但經過佢個腦之後可以將呢樣野講到咁, 真犀利.... (2013-10-23 20:23) 

變左好似漫畫的大魔王的變態嗜好~~~~~
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-10-23
......真係有病
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-10-24
哎……我好想知道某D 國家即係邊個國家………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線kenny1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-10-24
我睇佢被人打到傻左個腦,

快d 叫佢做腦掃描先啦
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-10-24
明佢想表達d咩,但用錯方式講出來…
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-10-24
回 freezefox 的帖子
freezefox:哎……我好想知道某D 國家即係邊個國家………[表情] [表情] [表情]  (2013-10-24 00:19) 

太陽國掛