• 2719閱讀
  • 32回復

超恐怖~山東招遠:女子麥當勞店內拒搭訕 被六人當場打死 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2014-06-02
邪教真恐佈……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2014-06-02
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:邪教真恐佈……[表情] [表情]  (2014-06-02 21:59) 

但我見有D 回覆又話唔係邪教喎。係政府掩飾事實喎。

但唔係邪教我都諗唔明仲有咩可以令人咁痴線⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2014-06-02
真係無諗到,係麥當奴呢D 咁多人既公眾地方可以發生呢D 無法無天既事⋯⋯⋯

當其時咁多人,竟然無人出手制止。你話對方係六個凶神惡剎既紋身大漢就話者,原來幾個靚妹加個師奶,最有殺傷力都係個五十幾歲既阿伯⋯⋯⋯⋯咁都驚?

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2014-06-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:但我見有D 回覆又話唔係邪教喎。係政府掩飾事實喎。
但唔係邪教我都諗唔明仲有咩可以令人咁痴線⋯⋯⋯ (2014-06-02 23:24) 

一個人發癲都仲可以係精神病,一群人有大有細一齊發癲唔係邪教真係諗唔到可以係咩野……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2014-06-03
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:一個人發癲都仲可以係精神病,一群人有大有細一齊發癲唔係邪教真係諗唔到可以係咩野……[表情] (2014-06-03 10:45) 

但正常黎講,邪教係要呃人入會架嘛。邊有邪教好似呢幾個顛佬顛婆咁,公然係大庭廣眾殺人?宜家「全能神」個名係全國響哂朶,仲搵鬼入會咩。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2014-06-03
freezefox:但正常黎講,邪教係要呃人入會架嘛。邊有邪教好似呢幾個顛佬顛婆咁,公然係大庭廣眾殺人?宜家「全能神」個名係全國響哂朶,仲搵鬼入會咩。[表情] (2014-06-03 11:06) 

邪教妖言惑眾咁去呃人入會,例如呢個「全能神」就以末日論及惡魔邪靈論去洗腦,但係信眾們被過度洗腦,以致行為反常,相信佢地都始料不及。而且睇報導呢個「全能神」既始創人已經一早走左佬去美國嘆世界,所以個邪教本身都可能無皇管,任由信眾自由發揮……

「該教派在香港葵青、屯門、元朗、太和、上水、彩虹等地……都有其傳播」我地係香港都要小心的,唔好亂咁得罪人……
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2014-06-03
freezefox:但正常黎講,邪教係要呃人入會架嘛。邊有邪教好似呢幾個顛佬顛婆咁,公然係大庭廣眾殺人?宜家「全能神」個名係全國響哂朶,仲搵鬼入會咩。[表情] (2014-06-03 11:06) 

果幾條友咪就係喺麥記逐個客問電話號碼,諗住用嚟做搵人入會嘅聯絡。

受害者唔肯畀個號碼佢哋,佢哋就即刻話佢係妖魔郁手襲擊佢。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2014-06-03
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:邪教妖言惑眾咁去呃人入會,例如呢個「全能神」就以末日論及惡魔邪靈論去洗腦,但係信眾們被過度洗腦,以致行為反常,相信佢地都始料不及。而且睇報導呢個「全能神」既始創人已經一早走左佬去美國嘆世界,所以個邪教本身都可能無皇管,任由信眾自由發揮……[表情]
「該教派在香 .. (2014-06-03 11:19) 

其實「全能神」係香港係十分活躍的。唔知係咪因為其中既教徒好有錢,所以支持到一班人又攪書刊又攪攤位。仲可以係好多雜誌賣廣告。財力驚人!

估唔到係大陸佢會洗腦洗到人咁既田地…………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2014-06-03
回 國球旗 的帖子
國球旗:果幾條友咪就係喺麥記逐個客問電話號碼,諗住用嚟做搵人入會嘅聯絡。
受害者唔肯畀個號碼佢哋,佢哋就即刻話佢係妖魔郁手襲擊佢。 (2014-06-03 11:32) 

呢個我又係唔明。唔比電話呢類情況,我肯定佢地唔係第一次遇見。我唔信佢地之前問咁多個,個個都肯比電話佢。相反,我估唔肯比既佔大多數。點解無端端呢個女士拒絕比電話會觸動到佢地咁大反應……全部痴哂線?好詭異者………

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2014-06-03
freezefox:其實「全能神」係香港係十分活躍的。唔知係咪因為其中既教徒好有錢,所以支持到一班人又攪書刊又攪攤位。仲可以係好多雜誌賣廣告。財力驚人!
估唔到係大陸佢會洗腦洗到人咁既田地………… (2014-06-03 11:40) 

可能就因為個教有錢,班大陸先死心榻地去"跟隨",報紙話果個光頭佬係揸架勞斯萊斯去麥記架。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2014-06-03
回 國球旗 的帖子
國球旗:可能就因為個教有錢,班大陸先死心榻地去"跟隨",報紙話果個光頭佬係揸架勞斯萊斯去麥記架。 (2014-06-03 11:44) 

又話係法拉利既?

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2014-06-03
freezefox:又話係法拉利既? (2014-06-03 11:45) 

記錯掛......總之係名車啦
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2014-06-03
freezefox:其實「全能神」係香港係十分活躍的。唔知係咪因為其中既教徒好有錢,所以支持到一班人又攪書刊又攪攤位。仲可以係好多雜誌賣廣告。財力驚人!
估唔到係大陸佢會洗腦洗到人咁既田地………… (2014-06-03 11:40) 

佢地都應該好有錢,除左香港之外,亦係台灣好活躍︰

「全能教會」集中桃園 長老:半年前滲入
2014/6/1 下午 02:24:37

其實這個全能教會也稱做東方閃電,發源於中國大陸,被大陸當局視為邪教打壓,創辦人趙維山逃往美國,推舉一名女子楊向彬,說她是「第二個基督」,要求信徒發毒誓、寫起誓書,並牢牢控制信徒的生活,而全能教會近幾年已經擴散到港台,台灣主要集中在桃園地區,我們追蹤到中壢一間教會,那裡的長老表示,半年前就發現,全能教會的成員就已經滲透到台灣教會內部,有成員被拉入教勸不回。

信徒站起身唱聖歌,教會成員彈鋼琴彈吉他幫忙伴奏,星期天固定做禮拜,教會是他們的信仰中心,但單純的基督教會這半年來卻被來自大陸的全能教會成員滲透,讓長老們很頭痛。中壢禮拜堂教會黃長老:「一個教會滲透的時候,一間教會可能滲透一個兩個人,然後先做觀察,觀察以後呢帶他出去喝咖啡,或是接著去爬山,這個全能神教會或是東方閃電的人來遊說他。」全能教會近年來擴散到港台,台灣主要集中在桃園地區,他們的成員很有耐心,採用各個擊破的方式,先假裝加入台灣的基督教會潛伏半年觀察,再帶人去參加聚會,接著遊說加入全能教會。全能教會也稱做東方閃電,起源於大陸黑龍江,1980年代後期開始活躍,創辦者叫做趙維山,最早是一位物理教師,後來全能教會被大陸當局視為邪教打壓,趙維山逃往美國,之後推舉一名女子楊向彬說她是末世降臨的「第二個基督」。

全能教會大肆散播末日謠言,要求信徒發毒誓並控制信徒的生活,有信徒生病甚至不願就醫,認為「女基督」會讓自己痊癒,在正統基督教會的眼裡全能教會算是異端,但信仰屬於個人自由,想相信什麼其他人也沒辦法干涉。

http://news.ebc.net.tw/apps/newsList.aspx?id=1401603877&cat=MostClick

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2014-06-03
freezefox:呢個我又係唔明。唔比電話呢類情況,我肯定佢地唔係第一次遇見。我唔信佢地之前問咁多個,個個都肯比電話佢。相反,我估唔肯比既佔大多數。點解無端端呢個女士拒絕比電話會觸動到佢地咁大反應……全部痴哂線?好詭異者……… (2014-06-03 11:42) 

個日食檸檬食太多

忍唔住就爆了
只愛足球
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2014-06-03
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰: (2014-06-03 12:08) 

其實, 我覺得重點唔係邪教, 而係好有錢, 咁係大陸就做乜都冇問題了~~~