• 73714閱讀
  • 2725回復

NBA YAHOO FANTASY 2014-2015開咧!!! 十週年紀念!!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2685  發表于: 2015-04-14
回 隨風 的帖子
隨風:連續兩日off day,可以恭喜定frankie[表情] [表情] [表情]  (2015-04-14 09:26) 

你講到我好似贏左甘

其實幾項都好近

你K. Leonard 隨時一場N 個 偷波
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2686  發表于: 2015-04-16
回 frankie 的帖子
frankie:你講到我好似贏左甘[表情]
其實幾項都好近
....... (2015-04-14 13:39) 

可能一時衝動drop左Kevin Martin就drop走埋個冠軍
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2687  發表于: 2015-04-16
回 隨風 的帖子
隨風:可能一時衝動drop左Kevin Martin就drop走埋個冠軍[表情] (2015-04-16 10:29) 

就差 Kevin Martin  果29分 2stl  

我上年PO 都係咁, 節哀 bro
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2688  發表于: 2015-04-16
贏得好彩

估唔到我都有兩個無出
我重有一ADD 位~~~
Playoff 好看運氣

好似好久我都未拿過PLAYOFF 冠軍
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2689  發表于: 2015-04-16
frankie:贏得好彩 [表情]
估唔到我都有兩個無出
....... (2015-04-16 14:06) 

季初都話你有運架啦,  2週打得唔好返而大勝,  

咁係時候派米高興吓啦
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2690  發表于: 2015-04-16
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:就差 Kevin Martin  果29分 2stl  [表情]
我上年PO 都係咁, 節哀 bro [表情] (2015-04-16 13:46) 

只怪自己太衝動同估錯左

我以為去到最後一場佢就算好返都未必出得多時間
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2691  發表于: 2015-04-16
估唔到我都有兩個無出

今個禮拜勁多唔知做咩既DNP
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2692  發表于: 2015-04-16
恭喜frankie 兄 , 由頭帶到尾
離線cody
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2693  發表于: 2015-04-16
恭喜 frankie !!
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2694  發表于: 2015-04-16
恭喜 frankie~~!!  恭喜 科高 ~~!!
離線kenlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2695  發表于: 2015-04-16
終於升班
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2696  發表于: 2015-04-16
蕃茄屈機
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2697  發表于: 2015-04-16
估唔到我都有兩個無出

恭喜
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2698  發表于: 2015-04-16
現在再一次看今年自已Draft ,其實我Draft 得唔太理想,第一PICK 要Paul 就應該主攻助攻,但到9 PICK 都未有多個後衛,PICK到太多SG同中鋒,只好之後ADD球員改善球隊

不過唔知點解打出來成績又OK喎

Round    Pick    Player    Position
1.    (4)    Chris Paul    PG     表現太好, 絕對值第一PICK
2.    (25)    Chris Bosh    PF,C 同我估計一樣,無占士,一定有表現,不過之後就休息唔打得
3.    (32)    Nikola Vucevic    PF,C 表現十分好,籃板得分好有保證
4.    (53)    Wesley Matthews    SG,SF 3分保證,不過之後又休息唔打得
5.    (60)    Kyle Korver    SG,SF 3分保證,今年打得超水準
6.    (81)    Roy Hibbert    C   比我想像中打得差
7.    (88)    Joe Johnson    SG,SF  不過不失
8.    (109)    Timofey Mozgov    C  好彩過左騎士到保持到數據
9.    (116)    Mike Dunleavy    SG,SF  受傷後DROP了
10.    (137)    Avery Bradley    PG,SG  一直用到完,只有得分比較好
11.    (144)    Ramon Sessions    PG,SG  一早DROP
12.    (165)    Marvin Williams    SF,PF  一早DROP
13.    (172)    Ed Davis    PF,C      一早DROP,其實都值得KEEP,早DROP 了

到打PLAYOFF 我都無左半隊
好彩ADD左.Casspi真是幫了我太多,成為我隊主力
其實我隊波真的比Cheerego弱,而且比賽場數比Cheerego少,第一日前已要準備ADD球員
好彩今年ADD人看得準,受傷球員好快甘DROP,每個決定都不錯
當然幸運成份相當大

最後多謝各位參與今年NBA YAHOO FANTASY 
各位下年再見

[ 此帖被frankie在2015-04-16 23:28重新編輯 ]
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2699  發表于: 2015-04-16
MAGIC@DIXON
Round        Pick        Player        Position
1.        (1)        LeBron James        SF,PF   趺左WATT,今年仲要咁多傷,唔值1ST PICK
2.        (28)        Joakim Noah        PF,C     包尾關鍵
3.        (29)        Kobe Bryant        PG,SG,SF    自己白痴
4.        (56)        Jabari Parker        SF,PF    未大傷都唔算表演太好,唔值4TH RD
5.        (57)        Josh Smith        SF,PF       包尾關鍵
6.        (84)        Bradley Beal        SG        唔穩定,早知要OLADIPO
7.        (85)        Trey Burke        PG          包尾關鍵
8.        (112)        Kelly Olynyk        PF,C   包尾關鍵
9.        (113)        Enes Kanter        PF,C   去左OKC變左一流STAT,可惜太遲
10.        (140)        Dion Waiters        SG,SF   應該早D DROP
11.        (141)        Matt Barnes        SF    PICK錯....
12.        (168)        Manu Ginobili        SG,SF    DROP
13.        (169)        J.J. Hickson        PF,C    DROP

一個字形容: 垃圾的一季,繼續係DII搵新血~
本帖提到的人: @dixon