• 63691閱讀
  • 2879回復

[手機遊戲][iOS/AN] Pokemon GO [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1785  發表于: 2017-03-02
回 freezefox 的帖子
freezefox:[圖片]
啟暴龍個兩招新技。用過,真係幾好用。 (2017-03-02 09:21) 

但 Dragon Tail 係咪好慢?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1786  發表于: 2017-03-03
回 Kai王 的帖子
Kai王:但 Dragon Tail 係咪好慢? [表情] (2017-03-02 22:32) 

慢呀,但扣血量多。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1787  發表于: 2017-03-03
轉左成個禮拜都冇進化要果d新道具
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1788  發表于: 2017-03-03
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:轉左成個禮拜都冇進化要果d新道具[表情]  (2017-03-03 11:47) 

我頭一個星期先轉得一件出黎。

呢兩三日好D,轉多左兩件………

真係好鬼激氣。儲埋儲埋咁多糖,你無啦啦又話要加個道具先可以進化。都無所謂,照轉囉。你SET 到個或然率低到咁離譜,咁你叫D 人點玩呀?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1789  發表于: 2017-03-03
D 設定真係愈黎愈趕客。孵BB 精靈也好,拎進化道具也好,全部都係搵人笨既設定黎既。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1790  發表于: 2017-03-03
我今朝先儲齊所有BB 棈靈!

我比超同小波球前前後後孵超過十隻!其他鴨咀BB、電擊怪個D 都每款七八隻。加加埋埋五六十隻BB 精靈,佢偏偏就係扣起隻皮寶寶比你。

我朋友同我一樣CASE,又係隻隻都七八隻,但佢就比人扣起隻電擊怪,死都唔放出黎。

都唔知係咪個程式專登寫到你欠邊隻就唔比邊隻你。_

離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1791  發表于: 2017-03-03
其實佢set到咁Q難又唔係冇原因

如果set易左咁大家好快開曬圖鑑就未必會繼續玩 隻game又唔加下新野就好快收皮

宜家先得7個月命咋.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1792  發表于: 2017-03-03
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:其實佢set到咁Q難又唔係冇原因[表情]
如果set易左咁大家好快開曬圖鑑就未必會繼續玩[表情] 隻game又唔加下新野就好快收皮[表情]
宜家先得7個月命咋.....[表情]  (2017-03-03 12:15) 

但方針錯哂囉。

佢SET 到拎道具呢到咁難拎到,就更加無人有動力去玩了。因為呢樣野已經唔係話勤力去轉就轉到。我轉過千個STOP 佢都唔比你道具時,你自然就會洩氣,好容易就放棄了。

佢應該SET 二代新寵既出現比率低少少。呢類先可以延續大家捉寵既動力。稍稍加長個時間。

二代比一代少三分一寵。呢個已經係死症。最大問題係,三代既三階寵少之又少。一代最少有十六款三階寵!二代得個六寵!少左一半以下。呢個遊戲,最哂時間就係進化三階寵。就算係尼多王尼多后呢D 唔入流既三階,你個陣都要儲一段時間先儲到哎。係咪?都唔好講耿鬼、怪力、噴火龍呢類咁稀少既三階(放題之前,耿鬼勁難儲的)。

但宜家二代既三階,真正難儲的,只有電獸同班吉拉。二代御三家周街都係。咁遊戲需要既時間咪少左好多囉。

仲有,二代唔單止三階少,連二階都少。一大堆都係單項。呢類寵,你捉到第一隻,已經無咩動力捉第二隻了。見到第一隻土龍弟弟你會好開心。見到第二隻,你連行多兩條街去捉既動力都無了………

呢個先係問題既結徵。你夾硬提高轉道具既難度,根本唔會吸引到人去玩個遊戲。本末倒置。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1793  發表于: 2017-03-03
我宜家除左電獸外,所有可以捉或進化既二代都有齊咁滯了。係欠未知圖騰,同埋未出既風信鳥。其他就只欠需要道具個批二代精靈。我宜家出街捉寵都無咩目標………佢一係就SET 到太易。一係就SET 到過份地難。你都唔見有幾多地有咩利羊架。咁明知出去都捉唔到既,你就更加無心出去捉架啦。

離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1794  發表于: 2017-03-03
freezefox:慢呀,但扣血量多。 (2017-03-03 11:43) 

我有隻 100 iv 鯉魚龍係 Dragon Tail + Outrage , 諗住升黎剋下啟暴龍同海馬龍
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1795  發表于: 2017-03-04
回 Kai王 的帖子
Kai王:我有隻 100 iv 鯉魚龍係 Dragon Tail + Outrage , 諗住升黎剋下啟暴龍同海馬龍[表情] (2017-03-03 23:46) 

鯉魚龍二技好似都仲係HP 稱皇。

離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1796  發表于: 2017-03-04
freezefox:鯉魚龍二技好似都仲係HP 稱皇。 (2017-03-04 08:03) 

係呀, 我有另一條 100iv 係 Bite + Hydro Pump

呢條 Tail + Outrage 諗住係特別用途 , 上次用佢 17xx CP , 打死 25xx CP 啟暴龍, 只係冇左 1/3 血
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1797  發表于: 2017-03-04
回 Kai王 的帖子
Kai王:係呀, 我有另一條 100iv 係 Bite + Hydro Pump [表情]
呢條 Tail + Outrage 諗住係特別用途 , 上次用佢 17xx CP , 打死 25xx CP 啟暴龍, 只係冇左 1/3 血 (2017-03-04 13:20) 

咁多100IV 既你?!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1798  發表于: 2017-03-07
進左三隻噴火龍先中技。

另外怪力都中新個兩招技了。

但就有排先升得爆佢地………無哂糖了………

離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1799  發表于: 2017-03-09
freezefox:進左三隻噴火龍先中技。
另外怪力都中新個兩招技了。
....... (2017-03-07 20:05) 

我覺得唔升好過升

1) 中間 CP (1200-1600) 用黎升自己色既塔好好用

2) 如果升左俾人改技就損失慘重

3) 玩到依家一定有三五隻超高 IV & CP 用黎拆其他色既塔 , 所以升爆 CP 都未必會用到