• 11906閱讀
  • 386回復

[英超]利物浦拒絕中場古天奴(Philippe Coutinho)向球會遞交的轉會申請,並拒絕巴塞隆拿一億一千八百萬鎊的報價 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2017-08-07
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:espn巴西記者信唔信得過
https://twitter.com/ESPN_JorgeRamos
[表情] [表情] [表情]  (2017-08-07 13:49) 

epsn, 一時時

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線ah_che99
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2017-08-07
傳聞而家開到120m, 老闆好似有啲動心
離線nakawater
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2017-08-07
Philippe Coutinho Loan deals do count
Barcelona 2/5
PSG 33/1
To Stay at Liverpool (Does not include returning on loan following a permanent deal elsewhere) 7/4
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2017-08-07
回 ah_che99 的帖子
ah_che99:傳聞而家開到120m, 老闆好似有啲動心 (2017-08-07 17:07) 

呢個老闆有樣好,就係尊重高普。

高普企硬唔賣,我唔信佢會因為咁同高普反面。

今時今日,你拎住一億,你根本買唔到咩好野。你睇車仔到宜家都仲未買齊人。距離開咧時間愈黎愈短。你可以買人既時間亦愈黎愈短。仲要同車路士、曼城一大班豪門搶人,個價只會愈標愈高。你呢頭好似賺左一億,個頭就白白蝕番哂出去。當年超高價賣托利斯,點知轉個頭超水魚價買卡路爾番黎。一來一回得個吉。仲要個件水貨完全貨不對辦。呢個教訓仲未夠歷歷在目呀。

而且,一億對我地黎講,好重要咩?我地願意用6,7 千萬買雲迪積克,願意用七、八千萬買基達。呢到都講緊億五啦!班主根本就完全信任高普。為左高普,多多錢都肯比。試問,佢又點會因為個一億而賣走球會最重既主力?無左古天奴,今季係咁先。分分鐘連前四都不保。呢到既損失點止一億?仲要連累埋下季,更難買人,更難重建球會。球會隨時一路沉淪落去。損失難以計算。

而最大既損失,係得失埋高普。一個唔該,令佢萌生去意。你真係唔知去邊到可以搵番個咁好既領隊。呢個損失先係無可計算的。

我地班主係一個頗成功既生意人。我唔認為佢睇野會咁短視。賣走古天奴絕對係愚蠢既決定。睇見利物浦今李買人買得咁進取,已經可以見到班主係幾咁信任高普,幾咁支持高普。任D 傳媒點吹,我都唔相信班主會因為區區一億就破壞用左足足年先開始建立好既基礎。一子錯,一地都係架。
[ 此帖被freezefox在2017-08-07 17:28重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線ah_che99
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2017-08-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:呢個老闆有樣好,就係尊重高普。
高普企硬唔賣,我唔信佢會因為咁同高普反 (2017-08-07 17:17) 

但願如此
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2017-08-07
係咪 deal 到呀
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2017-08-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:呢個老闆有樣好,就係尊重高普。
高普企硬唔賣,我唔信佢會因為咁同高普反面。
....... (2017-08-07 17:17) 

仲要睇下古仔係點諗,希望佢唔會變卦突然想去巴塞啦
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2017-08-07
Alan0502:仲要睇下古仔係點諗,希望佢唔會變卦突然想去巴塞啦 (2017-08-07 19:56) 

其實你地真係覺得佢唔想咩

最多話佢未必真係好想, 但100%唔想就一早澄清啦
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2017-08-07
回 PonG 的帖子
PonG:其實你地真係覺得佢唔想咩[表情]
最多話佢未必真係好想, 但100%唔想就一早澄清啦 (2017-08-07 20:21) 

好似話古仔有講過但傳媒唔登出黎
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2017-08-07
Guillem Balague‏Verified account @GuillemBalague  50m50 minutes ago
More
1. Coutinho: Catalan press (guided by those that want the deal done) say there will be key meeting this week. LFC insist they not selling

2. Coutinho has behaved impeccably with team mates and inside the club. No complains from LFC about his agents either

3. Personal agreement with player's representatives is just that. LFC insist they won't sell. FCB/agents hopeful LFC will change their stand

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2017-08-07
BREAKING NEWS

Sky sources: Source close to Philippe Coutinho says the Brazilian attacking midfielder would like to move to Barcelona if a deal can be done amicably with Liverpool.

We are told Coutinho will not rock the boat at Anfield and he would only leave Liverpool for Barcelona.

Liverpool’s position has not changed – Coutinho is not for sale and he signed a new five-year contract in January.

We understand Barcelona have not contacted Liverpool since their initial £72 million offer was firmly and immediately rejected 18 days ago.
[ 此帖被羅力亞在2017-08-07 21:03重新編輯 ]
本帖提到的人: @LFC

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2017-08-07
回 PonG 的帖子
PonG:其實你地真係覺得佢唔想咩[表情]
最多話佢未必真係好想, 但100%唔想就一早澄清啦 (2017-08-07 20:21) 

話諗都無諗過就呃人既。有掙扎係好正常!等如你打緊份工,見到另一份工,都會諗轉唔轉工好。但有諗過唔代表要轉工。好多人就係諗完先決定留番係到。

佢至少無好似某D 球員咁,不斷向外放風想離隊,想去邊隊。咁就已經好好了。季前熱身賽,每一場佢都有盡力去踢的。

事實上,佢不下一次同傳媒講過,好開心係利物浦踢波。宜家只會專注係球場上既事。當然,你可以視呢類說話為客套說話。唔係心入面個句。但佢的確係咁講過。傳媒(尤其係西班牙方面既傳媒)只係扮無聽過,選擇性取材吧了。

最後,其實古天奴既諗法固然重要,但絕對唔係決定性既一環。因為如果利物浦堅決唔賣,就好似RB 堅決唔賣基達一樣,球員點諗其實都無咩分別。佢都要厘行自己既合約。關鍵由始至終都係大老闆身上。班主如果傻起上黎真係要賣佢,高普都無佢符。唯一可以做既可能只係劈炮唔撈。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2017-08-07
Alan0502:好似話古仔有講過但傳媒唔登出黎 (2017-08-07 20:22) 

有登出黎。不過唔係西班牙個邊既傳媒囉。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2017-08-07
LFC insist they won't sell. FCB/agents hopeful LFC will change their stand

其實高普已經一而再,再而三咁講過,唔會賣走古天奴。一直係巴塞「想」買佢。希望利物浦改變主義。呢點好正常。等如我地一而再,再而三咁向RB 出價,都係希望對方改變主義。呢種係好文明既傾生意既方式。本來就無咩野。

不過日日都有一大堆小報「宣布」古天奴已經加盟巴塞,真係令人不勝煩擾。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2017-08-08