• 6652閱讀
  • 179回復

[英超]曼聯門將迪基亞同意與球隊續約,將成為全球最高薪門將 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:仲望福仔?
青訓得麥湯似樣咋
福仔又係行緊上一代d舊路,一季好表現少少
記者吹幾下就當左自己球皇,而家得番死去同亂射波
....... (2019-05-28 09:31) 

咁客觀黎講佢先20歲姐
呢個世上得一個麥巴比
你冇可能要求佢二十歲就「咩」起隊波
強如美斯c朗廿歲戈時都唔得啦
你將Harry Kane 廿歲同期既數據同福仔比較下
印象中好似得朗尼先match到
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2019-05-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:最慘係,人地唔係唔肯留喎。
藍斯又係一早講左會留。你寧願比佢FREE走,白白唔見幾千萬!
....... (2019-05-28 11:57) 

客觀d睇,英超係有條財政條例
每年人工既增幅唔可以超過一定金額
8000萬樓下先可以括免
Ddg要大幅加薪,佢一個已經好免強
加埋hehe一定過唔到
係山神未確定走唔走到既情況下free走係無奈之舉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:我覺得又唔係好關文迪斯事(即係未去到拉依奧拿個種要自己袋好多)
木仔唔識同人傾都係一個好大問題
 (2019-05-28 12:55) 

內情係點無人知。不過一個咁重要既球員,對方又唔係唔想留。係傾條款者,都可以傾兩年都傾唔到個結果番黎,仲要愈傾雙方拉開得愈遠。真係唔知佢地係到做咩。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2019-05-28
回 extra 的帖子
extra:客觀d睇,英超係有條財政條例
每年人工既增幅唔可以超過一定金額
8000萬樓下先可以括免
Ddg要大幅加薪,佢一個已經好免強
....... (2019-05-28 14:21) 

HEHE 只係要求 區區 廿萬。如果你話加多個HEHE 就爆煲,咁曼聯黎緊唔駛簽人都得了。

你估黎緊個批大名會肯同你十萬八萬就簽約?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2019-05-28
而且,好多方法可以避到個薪金限制既。

你一筆過比筆簽字費佢,咪可以補償部分既薪金支出囉。當然,財務上呢種安排就不利會計入數。但就唔會為薪金結構帶黎壓力。

其實,馬後炮咁講。如果當初簽山神都用呢種方法。一筆過比簽字費,又或者係某D 項目上分紅,咁就可以大幅減低薪金上既支出。係球會整體支出上可能無咩大分別。但就唔會造成宜家呢個尾大不掉既困局。

以上純綷我自己諗出黎既屎橋,唔知係咪WORK 既。可能簽字費都要計入薪金支出都未定。呢方面我就唔清楚了。

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2019-05-28
回 extra 的帖子
extra:咁客觀黎講佢先20歲姐
呢個世上得一個麥巴比
你冇可能要求佢二十歲就「咩」起隊波
強如美斯c朗廿歲戈時都唔得啦
....... (2019-05-28 14:11) 

唔係要佢"咩"起隊波
係想佢好似之前咁踏實d,而家著左件10號真係當左自己大哥咁
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:唔係要佢"咩"起隊波
係想佢好似之前咁踏實d,而家著左件10號真係當左自己大哥咁 (2019-05-28 14:56) 

佢係差左個好「師傅」。

潛質佢係有的。而且爆發左出黎啦。但就無好好咁成長。真係差左個人可以長期咁帶住佢。

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2019-05-28
freezefox:HEHE 只係要求 區區 廿萬。如果你話加多個HEHE 就爆煲,咁曼聯黎緊唔駛簽人都得了。
你估黎緊個批大名會肯同你十萬八萬就簽約?
....... (2019-05-28 14:34) 

所以要簽人要先清左一批冗員先得
否則莫講話歐賽,隨時聯賽都比人扣分
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2019-05-28
回 extra 的帖子
extra:所以要簽人要先清左一批冗員先得
否則莫講話歐賽,隨時聯賽都比人扣分 (2019-05-28 15:20) 

咪係囉。要清既,係「冗員」。唔係良將。

成個買賣人進程係要有全盤計劃,唔可能見步行步的。清邊個,留邊個。一早應該計劃好。

唔會因為呢一分鐘未清到D 「冗員」,就先走去清走左D 有用既良將。到下一分鐘清走左D冗員之後,你去邊到搵番個良將番黎?

根本曼聯管理層純綷覺得HEHE 唔值 廿萬,唔願意比佢吧了。同甚麼薪金上限無關係的。轉頭都已經傳出要賣LULU 了,佢個到慳唔止廿萬啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2019-05-28
不過,退一步講。如果真係續唔到約,用佢黎同皇馬交換華拿斯,都唔係無得諗喎。當然中間肯定仲會有一大堆其他附帶條款。分分鐘普巴都係交易條件之一。

不過施丹講左會用二五圖黎做 1 號門將,仲會唔會考慮DDG 呢?

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:唔係要佢"咩"起隊波
係想佢好似之前咁踏實d,而家著左件10號真係當左自己大哥咁 (2019-05-28 14:56) 

如果講扮大佬, 我覺得lingard仲衰.
福仔都算有幾場好波, 但lin真係無, 仲要玩埋時裝, 真係當自己大明星, 咸爺當年都無啦
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2019-05-28
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:如果講扮大佬, 我覺得lingard仲衰.
福仔都算有幾場好波, 但lin真係無, 仲要玩埋時裝, 真係當自己大明星, 咸爺當年都無啦 [表情] (2019-05-28 16:41) 

因為碧咸跟果個係費sir

他指出,費Sir對球員十分嚴格,由髮型、衣着到球鞋必須跟足傳統,不可標奇立異。偏偏碧咸喜愛不同造型,他清楚記得2000年慈善盾(即現在的社區盾)對車路士前這一幕:「我行入更衣室,他看不到我,我太害怕了一直不敢讓他看到。」

「(剪新髮型後)之前一日的操練我室戴上冷帽,訓練時戴上冷帽,之後回酒店時戴上冷帽,晚餐時戴上冷帽,吃早餐也是戴上冷帽,坐隊巴入球場仍是戴上冷帽

近20年過去,他清楚記得:「當我預備好出場比賽,把冷帽脫下來,然後他說:『立即去剷掉它』。」

「我咯咯地笑,他再說:『不,我是認真的。立即去剷掉它。』於是我找到一個剷子,在溫布萊球場內剃光頭髮。」回看那場比賽的照片,髮型總是一絲不苟的碧咸,那個「光頭裝」果然不若平時光滑,近鏡看仔細甚至有點「巖巖嶄嶄」。

曼聯更衣室內,費Sir的威嚴無可撼動,他坦言,「永遠由領隊話事!(Manager always rules.)」
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2019-05-28
回 fong711 的帖子
唉,費SIR 個套,放係宜家呢個年代,可能都未必WORK⋯⋯⋯⋯

離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2019-05-28
freezefox:唉,費SIR 個套,放係宜家呢個年代,可能都未必WORK⋯⋯⋯⋯ [表情] (2019-05-28 17:17) 

普巴應該出親場都係光頭
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2019-05-28
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:如果講扮大佬, 我覺得lingard仲衰.
福仔都算有幾場好波, 但lin真係無, 仲要玩埋時裝, 真係當自己大明星, 咸爺當年都無啦 [表情] (2019-05-28 16:41) 

所以都係個句,英格蘭d傳媒害死自己d球員
又係吹兩下,lin就升左天