• 6645閱讀
  • 179回復

[英超]曼聯門將迪基亞同意與球隊續約,將成為全球最高薪門將 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2019-05-28
回 extra 的帖子
extra:好老實講以目前情況未來5-10年我都唔覺得隊波有機會奪冠
而且我唔覺得普巴有咁既能力, 同更重要既心態可以帶起隊波
所以我更希望將更多資源投放係麥湯福仔等青訓身上
黎緊幾年我只希望曼聯可以摸索一套適合自身歷史既現代踢法
....... (2019-05-28 01:58) 

仲望福仔?
青訓得麥湯似樣咋
福仔又係行緊上一代d舊路,一季好表現少少
記者吹幾下就當左自己球皇,而家得番死去同亂射波
尼件個心態就真係越來越差喇
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2019-05-28
用dean henderson
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2019-05-28
其實我都覺得DDG 要求咁既薪金好離譜,好大咬。

但宜家呢個形勢,曼聯選擇不多。佢既要處理山神既問題,搵人接貨,預左要撇賬。又要考慮究竟仲留唔留普巴。留普巴同唔留普巴係兩個完全相反既方向,成個建軍方向會完全唔同哂。

HEHE  走左。馬達估計都會走。LULU 又好快走。手上剩番既有用之兵愈黎愈少。但買人又困難重重(因為來屆無歐聯)。買個大名少少既七八千萬走唔甩。你買得幾多個?左右閘又話要買,中堅又話要買,中場又話要買,咁換血法,你換左半隊波咁滯。仲點RUN 隊波?隊中必定要留住幾個核心骨幹的。DDG 係少數叫做長期有穩定好表現既核心成員,你真係想搵多一個出黎都難。多一個都無!你唔留佢,成隊波散得的了。

所以,結論係,比幾多都好,呢件一定要留。
[ 此帖被freezefox在2019-05-28 10:44重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2019-05-28
其實我覺得應該俾多啲機會羅美路
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2019-05-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實我都覺得DDG 要求咁既薪金好離譜,好大咬。
但宜家呢個形勢,曼聯選擇不多。佢既要處理山神既問題,搵人接貨,預左要撇賬。又要考慮究竟仲留唔留普巴。留普巴同唔留普巴係兩個完全相反既方向,成個建軍方向會完全唔同哂。
....... (2019-05-28 10:35) 

一望利記
買左個龍門已經係兩班波
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2019-05-28

至於所謂既推倒重來。算吧啦。呢D 只係球迷們一厢情原既晦氣說話。無可能發生的。曼聯一年既營業額億億聲!英磅呀!幾多贊助商,幾多客戶同佢地有聯繫。成績差D 無所謂,但一定要星光𦒉𦒉!一定要有夠號召力既球星加盟!唔係我點賣波衫?唔係我D 宣傳片搵邊個拍?你叫麥湯同我拍宣傳照呀?你知唔知我一年贊助你幾多千萬磅?重用青訓?用五年黎重建球隊?唔好講笑啦。還少一年息都死呀!曼聯係全世界最賺錢既球會,但同時,亦係全世界負債最勁既球會之一!年年都還緊錢比銀行架。

阿木固然唔會比呢件事發生,班主更加唔會。班主唔係唔肯駛錢。多多錢都肯比。只要隊波繼續成為全球最賺錢既球隊就可以了(上季曼聯既成績九流,但業績一流,盈利又創新高)。我可以斷言,曼聯黎緊仍然會走番呢幾年既舊路,繼續重注係轉會巿場,買入大名球星!打到入前四,有歐聯打,就已經收貨了。

其實要拎冠軍,真係超難。有曼城係到,你真係唔駛諗。但要打入前四,並無你地講到咁難。四隊波爭兩個位,50/50! 對手既問題唔會比曼聯少。分分鐘曼聯有既優勢仲多!  

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2019-05-28
回 G-shock 的帖子
G-shock:其實我覺得應該俾多啲機會羅美路 (2019-05-28 10:38) 

宜家先諗比機會佢?

做成今日咁既惡劣形勢,唔係一朝一夕既事。就係長年累月既錯配同疏忽。到左宜家先諗挽救。太遲了。羅美路要比機會,兩年前好比機會佢啦。結果,羅美路連杯賽仔都唔多見佢(有見過既,唔知幾多場囉⋯⋯⋯)

唔係龍門一個位啦,個個位都應該有個SECOND BEST 先得架。曼聯又唔係無錢,又唔係無人。但就係個個位都攪到好似得一個人用得。咁甚至離譜到,好多位都好似無人可以用咁。一個楊格,幾十歲人。改造完做左閘,又客串右閘,又客串防中,又打下翼衞。之後變埋正選右閘⋯⋯⋯⋯你曼聯真係無人用到要咁去安排人手?無可能啦。

大大個大米安係到,死唔肯用佢。到人地要走,又唔比人走。又要強留佢係到,阻人前途。

盲俠比大家講到咩咁。你睇人地去左阿積士後表現幾好。實際盲俠呢類可以打幾個位既萬能KEY 正正係最佳後備人員。一個後備可以應付幾個位置既不時之需。呢D 好野又唔肯用。如果要搵一個人一時打下閘,一時打下中堅,一時打埋中場。佢一定好過楊格囉。  

好多好多錯誤,都係日積月累咁累積落黎的。宜家係要還債。還債就梗係要付出代價。成績係代價之一,時間同金錢同樣係代價。

DDG 係大咬,但至少佢咬落去個下都仲有少少說服力。至少你可以比其他隊友知道,拿,你有本事好似DDG 咁做到球隊既救星,你一樣可以拎呢份人工。都算係一種鼓勵。好過你比幾十萬周薪一個成年都出唔到幾次場既山神哎。山神先係破壞成個薪金架構既元凶。唔係DDG 。宜家怪佢破壞薪金架構,根本就係本未倒置。係你破壞左在先,人地照跟,有咩錯?
[ 此帖被freezefox在2019-05-28 11:05重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:一望利記
買左個龍門已經係兩班波 (2019-05-28 10:39) 

仲有雲迪克呢!

個陣人人都笑利記蠢,用到咁大舊錢去買個後防。我個時都曾經好懷疑係咪真係非佢莫屬。但事實的確係咁。我地既後防百孔千瘡!一個雲迪克解決左一半問題。

再加多艾利臣。全部問題解決哂。

當然,我知羅拔臣都好大貢獻。防守唔係一兩個球員既工作。係全隊波都要參予的。但當其時,我地的確係無呢個能力。係好需要一個強力而隱重既後防大將去指揮後防。呢D 錢,有時真係唔洗唔得。
[ 此帖被freezefox在2019-05-28 11:06重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2019-05-28
宜家話曼聯同巴塞搶 迪歷特,出到唔知幾十萬磅周薪。

你去搶個十幾歲,唔知係咪真係得既所謂球星返黎,就肯用到幾十萬磅周薪。

我同你捱左咁多年,唔單止有勞,根本就有功!我用咁多時時去證明自己係世界最強籠門之一。救過球隊一次又一次,成為球隊後防救星!我就唔值幾十萬磅周薪。

大家都係打工仔,代入去,比著係你。你心唔心淡?你仲同唔同球隊講忠誠講歸屬感?啋你都有味啦!講錢!!咩都假!講錢!比得起錢我咪留囉。比唔起錢我咪走囉。

喂, 球迷們, 你自己對公司都係咁者。岩唔岩?
[ 此帖被freezefox在2019-05-28 11:22重新編輯 ]

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2019-05-28
freezefox:宜家話曼聯同巴塞搶 迪歷特,出到唔知幾十萬磅周薪。
你去搶個十幾歲,唔知係咪真係得既所謂球星返黎,就肯用到幾十萬磅周薪。
我同你捱左咁多年,唔單止有勞,根本就有功!我用咁多時時去證明自己係世界最強籠門之一。救過球隊一次又一次,成為球隊後防救星!我就唔值幾十萬磅 .. (2019-05-28 11:11) 

俾你講晒喇
仲有一點咪好似hehe咁
20萬週薪唔留,打算出去買過件幾千萬再俾18/19萬人工
咁點解唔留hehe呢
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2019-05-28
其實我最唔明係,點解可以兩三年都傾唔到續約。 17 年傾到 19 年。18 年個陣都睇住簽的了。最終又係無左件事。

文迪斯一定係中間攪攪陣個個。呢點唔駛諗。

但曼聯管理層係呢兩年又做緊咩?點解可以比件事發展到宜家呢個咁既場面?真係R 爆頭!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:俾你講晒喇
咁點解唔留hehe呢 (2019-05-28 11:38) 

其實唔留HEHE 又係錯到一個點既決定。

最蠢既決定!

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2019-05-28
回 滅羅 的帖子
滅羅:俾你講晒喇
咁點解唔留hehe呢 (2019-05-28 11:38) 

同藍斯一樣
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2019-05-28
回 英俊 的帖子
英俊:同藍斯一樣[表情] (2019-05-28 11:51) 

最慘係,人地唔係唔肯留喎。

藍斯又係一早講左會留。你寧願比佢FREE走,白白唔見幾千萬!

HEHE 係成隊曼聯入面最有熱誠,最忠心個個。咁多年黎比咁多領隊投閒置散,但每次一要佢出黎救命,佢都交足百分之二百既功課!

你地話,曼聯最需要有HEART 既球員!要同球隊講忠誠!但轉個頭,你就FREE走成隊入面最有HEART 同最忠誠個個。你仲點同其他球員講要有HEART ?

出面D 曼迷仲要鬧HEHE ,「有HEART ?忠誠?係忠誠就唔會咁大咬要廿萬周薪啦!」係囉喎,你去打工,你唔出糧既。你唔要求老闆加人工既。返黎做義工好冇?  
[ 此帖被freezefox在2019-05-28 11:59重新編輯 ]

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2019-05-28
freezefox:其實我最唔明係,點解可以兩三年都傾唔到續約。 17 年傾到 19 年。18 年個陣都睇住簽的了。最終又係無左件事。
文迪斯一定係中間攪攪陣個個。呢點唔駛諗。
....... (2019-05-28 11:45) 

我覺得又唔係好關文迪斯事(即係未去到拉依奧拿個種要自己袋好多)
木仔唔識同人傾都係一個好大問題