• 73602閱讀
  • 5793回復

反對修訂《逃犯條例》消息分享區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2250  發表于: 2019-09-19
回 麻凡 的帖子
麻凡:學迪sir 話齋,自己父母自己救啦。
用佢地既電話,上多d 蘋果立場等,係佢地Youtube 睇多d 支持示威者既片,例如老蕭細良等,有fb 就更好,去該去的地方like 多d,  慢慢就會有好多黃絲新聞係佢地電話自動彈出黎。
上年紀的,身邊人既說話好難會聽得入耳,但當d 新聞自 .. (2019-09-18 16:30) 

幾年前, 我細細佬已經叫老豆選民主派, 我老豆好合作!

另外, 早前已經攞老豆部手機去like 黃絲既新聞, 呢D我地一早做齊......

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2251  發表于: 2019-09-19
回 extra 的帖子
extra:我呀媽呢排已經上大陸睇緊樓
話準備定以後同我地兩兄弟嘈完交都有個地方落腳同招呼朋友[表情]
聽到咁既理由我只係笑一笑就轉身走人
想買就買係都要搵個得啖笑既理由, 好似係我地逼佢買咁[表情]
....... (2019-09-18 19:21) 

買黎招呼D藍朋友仔最重要!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2252  發表于: 2019-09-19
黎緊星期六唔知會唔會區區開拖⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2253  發表于: 2019-09-19
回 sun 的帖子
sun:睇完好心UP........
被捕者肯定承受好大傷痛!
姦就多數有, 只是我覺得香港果班未必敢做, 除非已經成為恐怖份子......
....... (2019-09-19 09:40) 

當你週街打人, 一次會心虛, 2次3次之後就平常不過了.
最慘係有藍c支持, 何妖之流附和, 所有野都合理化, 千錯萬錯都係示威者既錯. 人, 真係好恐怖

新屋嶺嗰d我唔敢想像
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2254  發表于: 2019-09-19
回 freezefox 的帖子
freezefox:黎緊星期六唔知會唔會區區開拖⋯⋯⋯ (2019-09-19 10:44) 

已經有好多人呼籲緊, 叫D勇武留力留子彈, 由佢地......

等佢地自high下先.......

做番一個普通市民, 著番白衫, 免被無啦啦打一餐, 大家先小心, 駛得萬年船.....

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2255  發表于: 2019-09-19
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:當你週街打人, 一次會心虛, 2次3次之後就平常不過了.
最慘係有藍c支持, 何妖之流附和, 所有野都合理化, 千錯萬錯都係示威者既錯. 人, 真係好恐怖
新屋嶺嗰d我唔敢想像 [表情] (2019-09-19 12:07) 

相信如果頂唔順, 已經在那裡死了........
所以才有咁多被自殺出現...

周街打人, 同周圍姦人, 應該回響仍然好有分別.....
藍絲既女性, 始終都有點道德低線.....

何妖呢D畜牲咪又係賴係有人撐腰, 先至愈來愈臭串....
同689呢D賤人一模一樣.....

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2256  發表于: 2019-09-19
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:當你週街打人, 一次會心虛, 2次3次之後就平常不過了.
新屋嶺嗰d我唔敢想像 [表情] (2019-09-19 12:07) 

當年文革都係咁黎既者。

人既黑暗面,係深不可測的。 但太平盛世當中,人人都扮成紳士、淑女。但當災難降臨,每個人既  人格先會真正浮現出黎。  

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2257  發表于: 2019-09-19
回 sun 的帖子
sun:已經有好多人呼籲緊, 叫D勇武留力留子彈, 由佢地......
等佢地自high下先.......
....... (2019-09-19 12:13) 

勇武肯聽你講就唔係勇武啦。

最慘就係,有D 聽,有D 唔理,反而大大減少左對抗既力量。真係左右為難。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2258  發表于: 2019-09-19
freezefox:勇武肯聽你講就唔係勇武啦。
最慘就係,有D 聽,有D 唔理,反而大大減少左對抗既力量。真係左右為難。  (2019-09-19 12:41) 

我收到親戚通知, 何妖呢隻賤精派人21號去沙田搞事, 到時元朗及福建, 藍絲會出現....

警方會到場, 拘捕對抗流氓的示威者/市民.......

唔知大家收到呢個封未, 未就傳下......

未有行動之前, 都要有所防衛......

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2259  發表于: 2019-09-19
回 sun 的帖子
sun:我收到親戚通知, 何妖呢隻賤精派人21號去沙田搞事, 到時元朗及福建, 藍絲會出現....
警方會到場, 拘捕對抗流氓的示威者/市民.......
....... (2019-09-19 14:08) 

網上係咁傳

但真假未知。我意思係,沙田係咪就係佢地重點「攻擊」既地方就唔太肯定。

照計無理由排沙田做首位⋯⋯⋯有D 奇怪⋯⋯⋯

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2260  發表于: 2019-09-19
freezefox:網上係咁傳
但真假未知。我意思係,沙田係咪就係佢地重點「攻擊」既地方就唔太肯定。
....... (2019-09-19 14:47)

可能包括大圍, 車公沿路, 新城市廣場, 一直連到去禾輋的.......

馬鐵可連至第一城至馬鞍山的...........(呢度已經勁多黃絲)

沙田事實空間好大, 又集中, 交通四通百達, 應該點都唔會搞到去火炭的馬場.....

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2261  發表于: 2019-09-19
忘記講, 仲有好幾間朝朝人鏈既中學生........係幾振奮人心下......

離線STANPROB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2262  發表于: 2019-09-19
freezefox:網上係咁傳
....... (2019-09-19 14:47) 

照計都係荃灣北角呢D多了.........
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2263  發表于: 2019-09-20
何妖笠水取消清潔活動
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2264  發表于: 2019-09-20
回 wayne_07 的帖子
wayne_07:何妖笠水取消清潔活動[表情]  (2019-09-20 00:04) 

兩個極端想法
一,信佢取消+信佢唔科水=無人
二,佢扮取消,有咩事,佢話唔關佢事
背後當然照科水

我偏向係後者....
只愛足球