• 73555閱讀
  • 5793回復

反對修訂《逃犯條例》消息分享區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2835  發表于: 2019-10-12
回 PonG 的帖子
PonG:喂依個核彈post 唔知點解上唔到熱門
有人係連登921 開左個post , 話有個女仔報夢同佢講被黑警殺左,個名叫陳x 琳,個陣個個都以為係膠post
....... (2019-10-12 11:56) 

即係有人知內情?

但個個人似乎無再出現了⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2836  發表于: 2019-10-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:即係有人知內情?
但個個人似乎無再出現了⋯⋯⋯ (2019-10-12 12:21) 

似了, 唔敢講得太明白.........
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2837  發表于: 2019-10-12
https://www.facebook.com/standnewshk/posts/2522117067873898/

美國與中國貿易談判達成局部協議,「實質性第一階段協議」涉及知識產權、金融服務和農產品購買等多個領域。美國 10 月 15 日不會對中國產品加徵更高的關稅。美國傳媒報道,美國特朗普總統星期五(10月11日)會見傳媒時表示,香港的示威活動正在減弱,他說,他與中國方面討論了香港問題,現在香港示威人數已經減少了,問題會「自行解決」(take care of itself)的。

呢條生意佬始於都係靠唔住, 而家只係睇兩會可以俾到幾大壓力佢~~
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2838  發表于: 2019-10-12
回 麻凡 的帖子
麻凡:https://www.facebook.com/standnewshk/posts/2522117067873898/
美國與中國貿易談判達成局部協議,「實質性第一階段協議」涉及知識產權、金融服務和農產品購買等多個領域。美國 10 月 15 日不會對中國產品加徵更高的關稅。美國傳媒報道,美國特朗普總統星期五(10月11日)會見 .. (2019-10-12 12:32) 

又可以咁睇呢

搞到依家全美都支持香港
侵侵仲唔食你一大筆錢
再同中國講民意如此然後制裁香港?

拿 我唔想搞你架
兩黨議員著晒火,我一定要搞啦咁
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2839  發表于: 2019-10-12
回 麻凡 的帖子
麻凡:https://www.facebook.com/standnewshk/posts/2522117067873898/
美國與中國貿易談判達成局部協議,「實質性第一階段協議」涉及知識產權、金融服務和農產品購買等多個領域。美國 10 月 15 日不會對中國產品加徵更高的關稅。美國傳媒報道,美國特朗普總統星期五(10月11日)會見 .. (2019-10-12 12:32) 

我唔係咁睇

其實侵侵先係有做野
近代有邊任美國總統敢加中國關稅,逼過中國簽協議?
咪就係當年clinton,Obama依d口水佬令中國坐大
口惠而實不至係冇用
佢好大喜功係一件事
最重要佢真係有砌中國

唔係trump上台
抗中國唔會成為主流
更加唔會係兩黨共識
Trump玩貿易戰
國會玩人權
咁既分工
係民主政府,美國兩黨政治既藝術
[ 此帖被羅力亞在2019-10-12 13:26重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2840  發表于: 2019-10-12
【🇺🇸 最後100米|眾議院大會最快下周二審議《香港人權民主法案》!】

眾志駐華盛頓代表敖卓軒岩岩話,《香港人權民主法案》、禁止出口武器給黑警的《保護香港法案》及「支持港人示威權」既動議,已經正式上了眾議院大會議程,預計最快香港時間星期三早上喺眾議院通過,只要連參議院都過埋,交比總統簽署就可以令法案正式生效!

當然,法案通過與否取決於國會,但執行與否,就要睇行政機關,取決於美國總統決定。的確特朗普五時花六時變都好難預測……但希望大家繼續努力,尤其宜家NBA、Blizzard風波令美國輿論企喺香港一邊。只要香港再有大規模示威畫面同人數,都有助獲得國際關注,大家無須過份憂心。

由五年前眾志已經有人喺華盛頓遊說美國國會通過《香港人權民主法案》,去到呢一步真係有賴各位幫忙同付出,眾志未來會推動全球各地擬定類近法案,令針對官員、黑警的制裁機制在世界各國「遍地開花」。

各位想移民著草走佬拎外國護照既賣港官員同埋黑警,祝願你地全家留喺大灣區,一生平安❤️。

想睇議程既朋友👇🏻
https://docs.house.gov/floor/
https://www.majorityleader.gov/content/weekly-leader-friday-october-11-2019

========
『零時差』收取國際資訊
👉 t.me/demosisto_Int

🌏【讓世界看見 與港人同行】
支持眾志國際連結 | demosisto.hk/donation

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2841  發表于: 2019-10-12
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:
我唔係咁睇
其實侵侵先係有做野
近代有邊任美國總統敢加中國關稅,逼過中國簽協議?
.......

當年如果係希拉莉贏
應該只會口頭遣責兩句
我諗我地一早輸左

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2842  發表于: 2019-10-12
呵,很好,我是悲觀底,你地對浸浸的睇法與我不一樣,你地睇法正確的話對我地係好事~~
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2843  發表于: 2019-10-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:即係有人知內情?
但個個人似乎無再出現了⋯⋯⋯ (2019-10-12 12:21)

https://lihkg.com/thread/1645185/page/1

睇第4個post 張圖, 本身個晚發現左有人預言過,谷到上熱門, 跟住俾其他POST 帶風向去查案或SPIN 去其他case, 無咩人再理

我知的時間序:
919 女仔唔見
921 連登有上面個報夢post
1009-1010 證實女死者
1010 晚上, 連登仔發現番921 個post, 我個晚bff依邊forward 出黎, 當晚同時個個帖主有上去番原post解釋多少少, 再夜D 佢要求admin 幫佢delete 番個post
1011 早上, post 已Delete

如果你唔信鬼神, 根本就有警睇唔過眼, 知內情, 揾朋友或啫自己報料, 919 唔見921 開post, 有冇咁夾

事主仲要都算靚同生得成熟D, 又浮屍又無可疑, DIU
[ 此帖被PonG在2019-10-12 19:50重新編輯 ]
離線STANPROB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2844  發表于: 2019-10-12
回 麻凡 的帖子
麻凡:似了, 唔敢講得太明白......... (2019-10-12 12:28) 

係啦,連王先生都比人滅埋聲, 呢個香港真係痴能線架!
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2845  發表于: 2019-10-14

身體果然誠實
離線wayne_07
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2846  發表于: 2019-10-14
【Now新聞台強烈譴責警方濫用武力】
【車長稱警署內遭暴力對待】

Now新聞台一名車長凌晨在旺角警署外,前往取採訪車途中,後腦位置懷疑中布袋彈受傷,其後被多名防暴警察押入警署。Now新聞台引述車長稱,在警署內遭暴力對待,身上最少有9處明顯傷痕,包括額頭、兩邊手肘、手掌。至於右邊面下顎骨裂,要留院接受手術,部分傷勢是在警署內做成。

Now新聞台又引述車長說,當時有數名警員將他帶往樓梯,有人將他的面按在牆上,又用警棍打他的頭、手及腳,期間他已多次向警員表明為Now新聞台員工。Now新聞台表示,受傷車長為外判司機,當時手持印有公司標記的反光背心。

事發凌晨一時許,Now新聞台說,車長中彈倒地的位置,距離泊於旺角警署外的採訪車約幾十米。該台攝影師當時曾上前表明為同事,但被多名防暴警員驅趕。車長被扣留兩個多小時後,警方確認他有合理原因在現場,將他釋放,再由救護車送往廣華醫院治理。

Now新聞台發表聲明,對事件表示極度遺憾,並強烈譴責警方濫用武力。聲明提到該車長受傷倒地後,仍被按在地上綁上索帶,押返警署,表示極度遺憾,聲明又就車長在負傷情況下在警署內遭暴力對待,強烈譴責警方濫用武力,促請警方執法必須克制,並徹查事件。
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2847  發表于: 2019-10-14
集完會又玩大圍捕咩事呢?
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2848  發表于: 2019-10-15

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2849  發表于: 2019-10-15
回 迪神 的帖子
迪神:集完會又玩大圍捕咩事呢?[表情]  (2019-10-14 21:58) 

明明大家都有秩序散緊,幾架狗車衝過黎唔知做咩,嚇到個個係咁跑!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!