• 1636閱讀
  • 30回復

[英超]ESPN 引央視消息:若奧斯爾不再上陣 將復播阿仙奴賽事 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2019-12-23
英超球會阿仙奴的球星奧斯爾(Mesut Ozil)因日前在社交網張發文,聲援被囚禁在新疆集中營的維吾爾族人,遭中國當局封殺,央視早前就取消直播阿仙奴對曼城的比賽,體育新聞頻道 ESPN 引述接近央視的消息指,若果阿仙奴不再派出奧斯爾上陣,央視將會繼續播放阿仙奴的賽事。
ESPN 報道,上周六,阿仙奴主場與愛華頓賽和0:0的賽事,賽前公布的陣容中未有包括奧斯爾,央視賽事前開始前突然網上直播賽事,但只是提供英語評述。
報道引述接近央視的消息指出,若果阿仙奴由本周四對般尼茅夫的賽事,不再派出奧斯爾上陣,央視將會繼續播放阿仙奴的賽事。
奧斯爾(Mesut Ozil)日前在社交媒體發文,聲援被囚禁在新疆集中營的維吾爾族人,並批評為何其他穆斯林國家不出聲譴責新疆。雖然阿仙奴表明只是其個人觀點,但央視仍取消直播阿仙奴對曼城的比賽。奧斯爾言論惹來中國網民批評,有人批評奧斯爾是支持恐怖主義活動,有網民則批評奧斯爾背叛中國球迷,亦有網民表明「國家面前無偶像,這種球員滾」。

https://www.thestandnews.com/international/espn-%E5%BC%95%E5%A4%AE%E8%A6%96%E6%B6%88%E6%81%AF-%E8%8B%A5%E5%A5%A7%E6%96%AF%E7%88%BE%E4%B8%8D%E5%86%8D%E4%B8%8A%E9%99%A3-%E5%B0%87%E5%BE%A9%E6%92%AD%E9%98%BF%E4%BB%99%E5%A5%B4%E8%B3%BD%E4%BA%8B/

如果阿仙奴跪低......................
我可能要轉會了................
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2020-01-03
回 icebati 的帖子
icebati:可能body language 有d消極
成日有種想放棄在既感覺 (2020-01-03 15:37) 

同意, 樣貌, 眼神, 加埋body language, 令人覺得佢好似好唔投入, 只係想訓覺。
佢做既工作又唔係好搏到鏡頭, 無咩激烈攔截, 無做D手多多既犯規, 又唔多射門, 鏡頭唔影佢, 就好似無做野, 一影佢, 就見佢好似想訓咁............
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2020-01-03
回 freezefox 的帖子
freezefox:所以奧燒係一個好茅盾既存在⋯⋯⋯
....... (2020-01-03 01:07) 

可能body language 有d消極
成日有種想放棄在既感覺

不要忘記,足球是最快樂的!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2020-01-03
freezefox:所以奧燒係一個好茅盾既存在⋯⋯⋯
....... (2020-01-03 01:07) 

可能因為佢個樣長期都好似好眼訓~~~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2020-01-03
回 麻凡 的帖子
麻凡:我都記得,果陣數據好快出左黎,於是分左兩批人,有睇直播波果班通常會插奥燒,無睇直播果班就撐數據~ (2020-01-03 00:57) 

所以奧燒係一個好茅盾既存在⋯⋯⋯

佢可以係極多跑動既情況下,仍然予人極度懶散既感覺。真係得佢先做到⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2020-01-03
freezefox:其實奧燒一直以黎都係跑動極多,但同時又比人覺得佢好懶散既球員⋯⋯⋯真係好茅盾。
我仲記得,世界杯德國失利,全世界都插奧燒懶,但睇番數據,原來佢係國家隊入面跑動最多個幾個之一,亦係製造最多有有威脅傳球既球員⋯⋯⋯但就係入唔到波。然 .. (2020-01-03 00:10) 

我都記得,果陣數據好快出左黎,於是分左兩批人,有睇直播波果班通常會插奥燒,無睇直播果班就撐數據~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2020-01-03
回 迪克 的帖子
迪克:L9 都踢得開心,抽筋換出時同ozil 擁抱左一下,2個都笑得好開心 (2020-01-02 19:24) 

很好,作為球迷呢d 畫面真係多多益善~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2020-01-03
其實奧燒一直以黎都係跑動極多,但同時又比人覺得佢好懶散既球員⋯⋯⋯真係好茅盾。

我仲記得,世界杯德國失利,全世界都插奧燒懶,但睇番數據,原來佢係國家隊入面跑動最多個幾個之一,亦係製造最多有有威脅傳球既球員⋯⋯⋯但就係入唔到波。然後入哂佢數⋯⋯⋯

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2020-01-02
L9 都踢得開心,抽筋換出時同ozil 擁抱左一下,2個都笑得好開心
只愛足球
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2020-01-02
佢肯咁搏命真係挺讚

torreira都係,仲要食埋energy bar

不要忘記,足球是最快樂的!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2020-01-02
奥斯爾對曼聯跑動11.53km
成阿仙奴球員之最
更有10次成功搶回球權

就算去到球賽尾聲仍拼命搶波
這樣的奥斯爾得到了球迷的心
更贏得了球迷的掌聲

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200102/mobile/bkn-20200102130046502-0102_00882_001.html

最近的奥斯爾值得我印件波衫~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2019-12-27
freezefox:麻凡,你唔駛轉會了! (2019-12-26 22:23) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2019-12-26
麻凡,你唔駛轉會了!

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2019-12-25
回 ericlok 的帖子
ericlok:阿仙奴成個管理層玩緊權力遊戲
佢地真係決定要回應既話
我諗奧斯爾過左1月份賣走埋都未決定到跪低定不了了之[表情] (2019-12-25 17:19) 

咁咪好囉
只愛足球
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2019-12-25
回 ericlok 的帖子
ericlok:阿仙奴成個管理層玩緊權力遊戲
佢地真係決定要回應既話
我諗奧斯爾過左1月份賣走埋都未決定到跪低定不了了之[表情] (2019-12-25 17:19) 

咁咪變相等於不了了之囉~~~