• 44886閱讀
  • 2595回復

22/23英超官方遊戲FPL Fantasy Premier League [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 240  發表于: 2022-08-08
Risers: Haaland (11.6) Mitrović (6.6) Zinchenko (5.1)

Fallers: Kane (11.4)

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 241  發表于: 2022-08-08
痴線痴線痴線!!!      

睇番曼城個場. Haaland的走位, 把握力等等, 真係世界頂級前鋒, 一等一. CR7同美斯退休後, 未來十年完全係佢同Mbappe的世界. 呢D質數就值100M了, 雖然100M唔係買佢

KDB17+EH9, 足已令任何唔係曼城fans發惡夢. 一路睇精華, 一路拍哂手, 又喊哂, 心情好複雜
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 242  發表于: 2022-08-08
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Risers: Haaland (11.6) Mitrović (6.6) Zinchenko (5.1)
[表情]  (2022-08-08 10:08) 

今季的雙premium template一個game week已經成型, Salah+Haaland captain rotation, 加三個必食premium defenders, 同2-3個骨位. 變咗真正各自表述只係餘下的2-3個位置.

下一個GW如果Haaland繼續有回報, Kane同Son似乎會好多人棄貨了.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 243  發表于: 2022-08-08
我仲猶豫緊放kane入haaland, 同我變價錢....
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 244  發表于: 2022-08-08
FPLholic Anonymous第一周的感想.

好唔慣!! 好似番開一份工忽然唔使撈, 不在其位但依然好關心個行業的事. 對手停咗, 個腦仲係不自覺run緊諗緊fantasy既野. 唔係一下子可以關機, 猶其是咁多年有一些研究. 上季完季後, 第一件事係將follow緊的20-30個FPL twitter專家, 網站全部unfollow哂, 見少D, 諗少D. 但twitter個AI好衰, 成日都recommend番出黎, 盡量唔睇都會睇到D

波照睇, 不過利記外睇其他比賽全場的動力少咗, 今個星期日一場都無睇, 純之後追番Match of the Day. 但睇波的角度少少唔同咗, 唔再係「揀卒」的角度, 真係中立睇波咁睇.

By the way, 中立角度黎講, Leeds對Wolves係今周覺得最精釆的一場, 兩場都好搏命, 好肯對攻, 正!! 自己無買兩邊的人, 唔使諗有冇回報. 反而睇李斯特城仲會諗到, 哎呀Ward爆咗CS

另一樣唔習慣的..........排名. GW1一向係自己的拿手好戲, 季前賽跟得掂, 所以GW1多數都好有驚, 好似舊年的Antonio同Sarr之類. 第一次見到6百萬的排名. 少少唔慣!

差不多係咁. 無論如何, 終於開番季, 一定係開心的, 主菜都依然係追利記! 我諗大概好似係有人會每餐都飲酒, 變咗無酒不歡的習慣, 宜家純係改變佢, 少飲怡情, 集中享受番食的樂趣!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 245  發表于: 2022-08-08
之後可能吹多D波, 少咗FPL的資訊.

GW1都幾特別. 好多時見球隊都未上力, 新人舊人要夾, 比賽唔一定好高水平. 今周反而我覺得幾隊都好快入狀態, 包括Fulham, Brighton, Leeds, Wolves等等, Top6隊中的熱刺同曼城不在講.

英超真係強, 上面幾隊去到其他聯賽, 絶對係top half of table的球隊, 可能有力挑戰歐洲席位果隻
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 246  發表于: 2022-08-08
[FPL mode] 都吹兩句  

暫時一場黎睇, 未見到Neto的表現有咩特別. Wolves同Leeds我覺得有D似, 有好多中前場球員都可以得分呢點, 所以好難估. 以季前表現黎講, 我會首選Rodrigo, 今場亦見佢繼續季前賽的信心, 好肯起腳. Aaronson就一定係Leeds fans同FPL人比較受歡迎的一個, 今場表現好好, 好唔好彩俾對方後衞搶咗球入球!  

Bailey, 好似無咩鏡頭. 或者或維拉呢場麻麻地. 除咗佢同Coutinho, 短期應該都唔會考慮維拉人.

Pereira, 可能係今周最大驚喜, 好活躍! 如果有Pereira, Neco Williams做骨, 可以將絶大部份資源放係Starting XI.

好, 吹完! 坐番乘客座位.    
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 247  發表于: 2022-08-08
回 posouth 的帖子
posouth:中咗Ward-Prowse............坐咗係bench#2  [表情]  (2022-08-07 20:26) 

中左查比亞係坐咗係bench#3...
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 248  發表于: 2022-08-08
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Risers: Haaland (11.6) Mitrović (6.6) Zinchenko (5.1)
[表情]  (2022-08-08 10:08) 

走得快好世界... 一來一回0.2...
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 249  發表于: 2022-08-08
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:走得快好世界... 一來一回0.2...  (2022-08-08 11:53) 

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 250  發表于: 2022-08-08
回 posouth 的帖子
posouth:痴線痴線痴線!!!  [表情]  [表情]  [表情]
睇番曼城個場. Haaland的走位, 把握力等等, 真係世界頂級前鋒, 一等一. CR7同美斯退休後, 未來十年完全係佢同Mbappe的世界. 呢D質數就值100M了, 雖然100M唔係買佢 [表情]
KDB17+EH9, 足已令任何唔 .. (2022-08-08 10:19) 

但今場見到, 格利殊好唔夾球隊...........

而兩閘收入左防中位幫波, 無左以前overlap 果隻威脅, 仲要BSilva 唔知留唔留隊

其實未搏到十二碼之前真係破唔到西咸條防線

但 Haaland 真係好勁, 速度 + 身高 + 體型

離線stevewong_20
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 251  發表于: 2022-08-08
我就未睇曼城精華, 10 場英超我只係睇咗2場, 阿仙奴同車仔

睇完阿仙奴場波, 星期六第一時間留意埋利記嗰場, 知道紐尼斯入咗波同有助功
毫不猶豫-4 換咗2個位, 1. tripper ---> Zinchenko 2. 耶穌---> 紐尼斯

Zinchenko全場波都有佢份, 基本上係進攻泉源嚟, 好有活力, 交波準, 肯進攻, 有啲walker top fit 感覺, 同埋我覺得佢可以搶到正選, 5蚊抵到爛
耶蘇我覺得會好似喺曼城咁......到喉唔到肺, 睇第一場波就覺得有啲駁腳feel, 12碼又無佢份, 有saka 都已經夠

車仔仲係無咩活力,.....除咗龍門同後防, 都唔會諗任何中前場

紐尼斯應該都係數糊人士, 冋布歐鬥入波, 所以非入不可, 就算唔係start, 都應該時間愈來愈多

[ 此帖被stevewong_20在2022-08-08 16:47重新編輯 ]
離線stevewong_20
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 252  發表于: 2022-08-08
回 stevewong_20 的帖子
stevewong_20:我就未睇曼城精華, 10 場英超我只係睇咗2場, 阿仙奴同車仔
睇完阿仙奴場波, 星期六第一時間留意埋利記嗰場, 知道紐尼斯入咗波同有助功
毫不猶豫-4 換咗2個位, 1. tripper ---> Zinchenko 2. 耶穌---> 紐尼斯
....... (2022-08-08 16:45) 

tripper 遲啲有錢一定會入返
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 253  發表于: 2022-08-08
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:中左查比亞係坐咗係bench#3... (2022-08-08 11:48) 

中咗食唔到....是最寂莫, 最是痛苦  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 254  發表于: 2022-08-08
回 stevewong_20 的帖子
stevewong_20:我就未睇曼城精華, 10 場英超我只係睇咗2場, 阿仙奴同車仔
....... (2022-08-08 16:45) 

咁快手?

Jesus繼續會keep, 季前賽佢的射門欲同位置感強, 有時就算Saka/Martinelli唔交波自己射, 佢係six yard box執漏都正. 今季阿記神射手睇好一定係佢, 第二有十二碼射的Saka.

點都好, 前鋒線終於多返選擇!