• 4501閱讀
  • 144回復

考完UE la......... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ArreatSummit
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2006-04-02
下面是引用傷心小sam於2006-04-02 20:59發表的:
上面d雞腸for HKU ga可? [表情]
CE死左中文wor......
UE又預左死ga la
.......

係ar ~HKU ga

中大如果你中英都有D , 就算會考差d , AAB 中大乜都入倒甘濟la~
如果你CE ok ge話 仲可以搏下精算~ 中大收得最高果科~
離線smallpotato
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2006-04-02
下面是引用Arreat Summit於2006-04-02 21:09發表的:
係ar ~HKU ga
中大如果你中英都有D , 就算會考差d , AAB 中大乜都入倒la~
如果你CE ok ge話 仲可以搏下精算~ 中大收得最高果科~
..

呼~~~咁都好d~
冇諗過入HKU

CE唔差ge,係中文特別d者~
精算就咪搞la
就算-6入到都被人屈機la

總之,一定要d到一定要d到一定要d到
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2006-04-03
我死得la UE .........ai~ section B作第三條 ,最尾問我覺得d人會唔會冒險繼續dl野~
我唔記得左寫ar~ 內容分冇左成部份, 篇野應該好低分 ~ 世界沒日la /.\.......

離線IvanNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2006-04-03
乜咁唔小心呀...............
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2006-04-03
下面是引用☆小強★於2006-04-03 16:09發表的:
乜咁唔小心呀...............

我ge C夢玩完la~
篇野應該E la ~ 其他paper 都拉唔倒佢上C
離線IvanNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2006-04-03
add oil for tomorrow listening la.....that's all u can done for UE
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2006-04-03
我尋日11點訓,最後一次睇鐘係12點半~ 我大概1:00 先訓著左~
都知道今日有d 野.......果然神推鬼使之下作漏野
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2006-04-03
下面是引用Arreat Summit於2006-04-03 16:03發表的:
我死得la UE .........ai~ section B作第三條 ,最尾問我覺得d人會唔會冒險繼續dl野~
我唔記得左寫ar~ 內容分冇左成部份, 篇野應該好低分 ~ 世界沒日la /.\.......
[表情] [表情] [表情] [表情]

.............咁轟烈?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2006-04-03
下面是引用Arreat Summit於2006-04-03 16:21發表的:
我尋日11點訓,最後一次睇鐘係12點半~ 我大概1:00 先訓著左~
都知道今日有d 野.......果然神推鬼使之下作漏野

咁sectionC同sectionE表現如何........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2006-04-03
下面是引用傷心小sam於2006-04-03 16:43發表的:
咁sectionC同sectionE表現如何........

2 篇做完其實都係剩番2,3 mins倒~
不過今年d section C 出到好易 ~ 特別係proofreading
" for examples " 都夠膽用.......
希望section C 有C la ~
section E long task d content pts我都搵得7788 la ~不過寫得唔夠interesting ~
係間唔中有d問題~ 所以撇除內容分,仲有果18分我諗我會起果度失d分~

短task 做落就怪怪地,硬係覺得data file 比果d cases太過specific la ~
我覺得可能某d 要我地generalize , 例如有一個人起 slip and fall onto deck, 跟住又land on 一個野度, 搞到碎左3條勒骨 ~ nee個應該係寫落chest injuries 度~我係寫左,不過始終覺得answer有唔妥
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2006-04-03
下面是引用Arreat Summit於2006-04-03 16:51發表的:
2 篇做完其實都係剩番2,3 mins倒~
不過今年d section C 出到好易 ~ 特別係proofreading
" for examples " 都夠膽用.......
希望section C 有C la ~
section E long task d content pts我都搵得7788 la ~不過寫得唔夠interesting ~
係間唔中有d問題~ 所以撇除內容分,仲有果18分我諗我會起果度失d分~
短task 做落就怪怪地,硬係覺得data file 比果d cases太過specific la ~
我覺得可能某d 要我地generalize , 例如有一個人起 slip and fall onto deck, 跟住又land on 一個野度, 搞到碎左3條勒骨 ~ nee個應該係寫落chest injuries 度~我係寫左,不過始終覺得answer有唔妥
...

section C真係淺,冇一part係特別難ge~

係lor
sectionE真係怪怪地.......
至弊ge係一錯content就會冇埋grammer分..........
long task都煩ar........又限字數
mind map又要自己organise返....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2006-04-03
下面是引用傷心小sam於2006-04-03 17:01發表的:
section C真係淺,冇一part係特別難ge~
係lor
sectionE真係怪怪地.......
.......

係ar ~
好似要作多篇文甘,又要比自己意見~
個mind map 初初直頭唔多睇得明~又曬左我d時間organize
不過好就好在d資料唔算太多
離線lauyu2001hk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2006-04-03
section c第2part第1題..
有4個choice
since,at,in,for
你地選左乜..
我記得之後好似係咩咩18years
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2006-04-03
下面是引用lauyu2001hk於2006-04-03 17:09發表的:
section c第2part第1題..
有4個choice
since,at,in,for
你地選左乜..
我記得之後好似係咩咩18years

唔記得lu~

如果果句係"........had.....xxx 18yrs"

咁就係"for"
離線lauyu2001hk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2006-04-03
下面是引用傷心小sam於2006-04-03 17:12發表的:
[表情] 唔記得lu~
如果果句係"........had.....xxx 18yrs"
.......

我都唔記得左喇..哈..

你地COMPREHANSION 係咪好多b同c呀..?
我得好少a同d..