• 1521閱讀
  • 36回復

第二十五屆香港電影金像獎頒獎典禮 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2006-04-08
生抽男配角
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2006-04-08
第25屆香港電影金像獎頒獎,杜琪峰憑電影「黑社會」獲得最佳導演獎。

其他角逐者包括徐克(七劍)、陳可辛(如果•愛)、爾冬陞(早熟)及劉偉強、

麥兆輝(頭文字D)。
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2006-04-08
最佳男主角:

梁家輝《黑社會》
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2006-04-08
《黑社會》
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2006-04-09
下面是引用史密夫於2006-04-08 21:36發表的:
我睇唔到=/=

唔好又係到扮傻啦!

壇主既意思係,佢問完你你先pm佢,你就唔好講到好似係你一早pm壇主但佢無理咁!

p.s. 又係一個自說自話既topic………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2006-04-10
下面是引用freezefox於2006-04-09 10:29發表的:
唔好又係到扮傻啦!
.......

我知道post錯區之後就pm佢!

你唔係想講我睇住好友既動靜一路pm?

我得唔得呀!

我係講我pm佢果時我冇睇佢個post~

唔知佢貼左~

我一樣pm佢。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2006-04-10
下面是引用freezefox於2006-04-09 10:29發表的:
唔好又係到扮傻啦!
壇主既意思係,佢問完你你先pm佢,你就唔好講到好似係你一早pm壇主但佢無理咁!
.......

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2006-04-10
下面是引用freezefox於2006-04-10 14:35發表的:

我係講佢冇理,不過我唔知我打緊信息比佢果時佢己經回左覆
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2006-04-11
下面是引用史密夫於2006-04-10 15:16發表的:
我係講佢冇理,不過我唔知我打緊信息比佢果時佢己經回左覆 [表情]

你仲理直氣壯?!

你九點十分之前已經開呢個topic!

壇主係九點十九分發現呢個topic有問題,留言通知你!

同一時間,你又係九點十九分,唔知點解咁岩得咁橋又自己發覺自己個topic有問題,pm壇主。

跟手你夠膽話壇主無理到你個pm?你發傻架!?

若然你真係咁岩得咁橋,同一時間pm緊壇主。但當壇主留言話你個topic post錯區,你都應該回答壇主話,係呀,我post錯左呀,唔好意思呀之類。而唔係大支野咁話,喂,我pm左你啦,你自己唔理之嘛!你老幾呀?

但我更加懷疑既係,根本就係壇主留言之後,你先pm壇主!若然係咁,你既行為更加令人睇唔過眼!
[ 本文被freezefox在2006-04-11 14:59重新編輯 ]

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2006-04-11
下面是引用freezefox於2006-04-11 11:55發表的:
你仲理直氣壯?!
你九點十分之前已經開呢個topic!
.......

重之我個心安理得,我係唔跳板主留左言。

重有,我係以為我比左PM佢先留言,

所以我講我比左PM佢,

有點佢唔理的意思,

不過唔係你講果D咩理直XX。

我認呢一件事係有點誤會,

不過唔係你果種。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2006-04-11
「重之我個心安理得,我係唔跳板主留左言。」
總之!唔係重之。

每個人做錯野,或者得罪左人,講句「重之我心安理得」,咁就真係天下太平囉。

至於你點樣「跳」版主,我唔清楚。或者下次你試下「爬」版主,「痞」版主,「騎」版主啦。「跳」版主就咁聽就好唔妥囉。

「重有,我係以為我比左PM佢先留言,所以我講我比左PM佢,有點佢唔理的意思,」

你PM佢個一剎那,同一時間,你已經見到佢既留言,頭尾一分鐘都無。你竟然可以「以為」係你PM佢在先,佢又唔理你既PM????「正常人」係好難有呢種聯想既。不過……你有呢種諗法,一D都唔出奇。

「不過唔係你講果D咩理直XX。我認呢一件事係有點誤會,不過唔係你果種。」

果種即係邊種?你個種又係邊種?

話時話,你九點十分開呢個TOPIC之前,應該都「部署」左好耐啦,係話?當你諗住開,到你正式開,無一個鐘都半個鐘掛。係呢段時間內,你完全無諗過要係邊個版開?結果你當然係POST錯版啦。

然後,好啦,到你開完TOPIC,直到MULY通知你有問題個一分鐘,前後得八九分鐘,你點解突然又會自己諗到自己其實係POST錯區哩?咁橋既?

離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2006-04-11
「重之我個心安理得,我係唔跳板主留左言。」
總之!唔係重之。

每個人做錯野,或者得罪左人,講句「重之我心安理得」,咁就真係天下太平囉。

至於你點樣「跳」版主,我唔清楚。或者下次你試下「爬」版主,「痞」版主,「騎」版主啦。「跳」版主就咁聽就好唔妥囉。

呢個係打錯字

「重有,我係以為我比左PM佢先留言,所以我講我比左PM佢,有點佢唔理的意思,」

你PM佢個一剎那,同一時間,你已經見到佢既留言,頭尾一分鐘都無。你竟然可以「以為」係你PM佢在先,佢又唔理你既PM????「正常人」係好難有呢種聯想既。不過……你有呢種諗法,一D都唔出奇。

首先,我PM佢,之後我刪左個網,開過新既,之後好似就睇到佢回覆,

入去睇就講我貼錯,我以為我PM佢在先,所以出言。

「不過唔係你講果D咩理直XX。我認呢一件事係有點誤會,不過唔係你果種。」

果種即係邊種?你個種又係邊種?

話時話,你九點十分開呢個TOPIC之前,應該都「部署」左好耐啦,係話?當你諗住開,到你正式開,無一個鐘都半個鐘掛。係呢段時間內,你完全無諗過要係邊個版開?結果你當然係POST錯版啦。

然後,好啦,到你開完TOPIC,直到MULY通知你有問題個一分鐘,前後得八九分鐘,你點解突然又會自己諗到自己其實係POST錯區哩?咁橋既?

講真,我開完之後,都唔知貼左係到﹝可能係好多頒獎禮都係呢到開,

所以下意識係到開,不過係唔係我就唔知﹞。之後係好友個主頁睇返,發現貼左係音樂果到,

就PM佢﹝原本我都唔知移去邊,見到個劇集評板,

好似合理點,先叫佢移去果個板。

橋呢,就真係幾橋,同時同分,但全宦唔關我事,我點估佢幾時出貼。
離線雷文鳳
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2006-04-11
一臉無奈! - 任達華得唔到獎個一刻

咁啦, 大家再講落去都冇乜意思...

我知老狐一大堆一大堆咁打咁多字都係想史密夫明白"有時做事要理下人感受" "過得人過得自己"

而史密夫做每一件事也認為自己問心無愧....

大家各執一詞再講落去都冇結論架啦!!! 你有你講, 佢有佢做.

都唔係第一次, 要聽, 早就聽左! 留啖氣暖肚吧.....

公道自在人心!!!
離線史密夫
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2006-04-11
下面是引用雷文鳳於2006-04-11 13:07發表的:
一臉無奈! - 任達華得唔到獎個一刻
咁啦, 大家再講落去都冇乜意思...
.......

無可否應,我有時冇咩理人感受,

但好似佢都冇囉,一口定我睇完人個貼先PM人。
離線雷文鳳
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2006-04-11
下面是引用史密夫於2006-04-11 13:21發表的:
無可否應,我有時冇咩理人感受,
但好似佢都冇囉,一口定我睇完人個貼先PM人。

講真, 事實係點真係天知地知同你先知....

老狐都係睇證據再用common sense推敲而得出這個結論

ok, 如果你應為被屈既, 我先代之道歉(如果你真的是被屈才受得起), 但我衷心希望你真的真的能夠在往後既日子裡面多多顧及他人既感受, 不要再多生事端了......

善哉!善哉!!