• 1967閱讀
  • 34回復

奧雲事件 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線hyypia

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2005-08-25
各位利物浦球迷對上年奧雲以8m英磅加盟皇馬有咩睇法
認為佢是否不忠心,令利物浦蒙受損失?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2005-08-25
不忠?有咩不忠?球員買賣,年年都有架啦。交易黎者。

可唔可以調轉講,利物浦將巴路士賣出去係不仁?將梅菲賣出去係不義?將希斯基賣出去係不智?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線hyypia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2005-08-25
係我講得唔清楚
有d球迷話奧雲遲遲唔肯續約
搞到要賤賣8m
話他是叛徒
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2005-08-25
拿,有時又要咁睇。球會其實等如一間公司,佢要攪球隊之餘,亦要識得攪行政。買人賣人得宜,球會既「慳」到錢,又可以賺到錢。

係適合既時機,做適合既野,就係行政總監既責任。明知個球員一兩年後約滿,就早d攪。球員左推又推,就應該feel到有問題,就更加要馬上解決面對。真係比人拖到最尾,無彎轉之時先要平價出售,就係你手段唔夠。無得怨。

我從來都唔相信球隊同球員之間要講絕對忠義(唔係唔講,但肯定係有條件地講)。大家都只係互為利用。當大家指責球員無本心,飲水唔思源之時,又有幾多間球員真係可以做到有情有義。比有功積既球員可以安安心心踢到掛靴?

傑斯上年都幾乎比人賤賣。簽約都唔肯簽多一年;碧咸得罪老頂,代表人物都要走;希亞路可以係皇馬退休咩?梅菲、希斯基,唔忠心咩?

有幾多個基昂哎………

離線hyypia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2005-08-25
利迷論壇現在正打得火熱
更人有詛咒奧雲
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2005-08-25
下面是引用hyypia於2005-08-25 19:42發表的:
利迷論壇現在正打得火熱
更人有詛咒奧雲

自己係利迷都好,老實講……我最驚同d「球迷」講波……全無理性可言………

離線hyypia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2005-08-25
仲有,你唔認為owen唔續約係唔忠心既表現?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2005-08-25
下面是引用hyypia於2005-08-25 19:45發表的:
仲有,你唔認為owen唔續約係唔忠心既表現?

絕對唔認為!

你認為打工仔轉工係唔忠心既表現?

離線hyypia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2005-08-25
"不過呢度好多人都係憎奧雲同麥馬拿文走之前拖拖拉拉ge態度,令利記損失慘重
如果佢地一早明言要走,等利記有晒相應ge部署
我諗有好多利迷唔會咁嬲lor"

引述一位利物浦球迷既說話
離線david24
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2005-08-25
不忠!不過打份工姐!
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2005-08-25
不忠...而家呢個球壇唔係十幾二十年前果個

而家既球壇我相信由出道至退休係唔會有太多,,,應該係話絕少既球員會做到....

仲有球員轉唔轉會唔係佢自己一個人既決定

究竟家人習唔習慣果邊既生活?球會係要賣佢佢都無計架

唔好淨係話球員轉會就不忠.////

小弟愚昧,,唔知有咩講錯
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2005-08-25
下面是引用hyypia於2005-08-25 19:54發表的:
"不過呢度好多人都係憎奧雲同麥馬拿文走之前拖拖拉拉ge態度,令利記損失慘重
如果呇a一早明言要走,等利記有晒相應ge部署
我諗有好多利迷唔會咁嬲lor"
引述一位利物浦球迷既說話

即係咁。

間公司想炒一個人,會唔會早半年話定比佢聽:「喂,過左年我就炒你呀!你黎緊呢大半年唔駛準時返工,唔駛加班,唔駛努力工作架囉。反正都無前途。」

同樣地,一個人想辭職,會唔會早半年話定比公司聽:「喂,我撈埋今年唔撈架囉。不過你唔好提早炒我呀。或者cut左我同客戶既聯系呀,甚至係外面放風唱我呀。係,我諗住走,你都唔好預好賣命。但係,我都要出埋d雙糧先走架。」

等利記有相應部署?相應部署係假設所有會發生既可能,作出「相應」既部署。唔係「知道」有咩發生先去部署。個d就唔叫部署啦!做得高層,要高瞻遠足先得架!

離線mcmanfowan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2005-08-25
首先我講明我唔係奧雲迷, 亦都無o係o個邊留過言. (我無o係o個邊登記)

其實睇你由咩角度去睇啦, 如果你當一門生意咁睇, 當然係無問題,

點解好多人唔鐘意奧雲返o黎, 一來梗係錢, 如果真係18m 買返o黎.
來回比皇馬賺o左10m, 傻嫁咩, 而且利記最重要係買中堅同右翼.
又唔係唔夠前鋒用, 買佢做乜.

二來係感情上o既問題, 佢之前咁樣走o左去, 的確令到利迷好失望,
因為佢完全為o左自己, 想去皇馬囉更好成績, 而家唔受重用,
就話想返o黎, 正所謂一次不忠, 唔擔保返o黎之後車仔, 曼聯, 阿記話要佢.
佢又會去.

至於話麥馬拿文, 你可能話我鐘意佢而幫佢講說話, 但係我欣賞佢當佢
無正選o個陣都無要求利記救佢, 自己努力練習, 希望囉返個正選.
[ 此貼被mcmanfowan在2005-08-25 21:48重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2005-08-25
麥馬拿文?

哎……你係佢fans……我無謂係你面前講佢壞話。

以前我都曾經幾欣嘗佢既……但係……

離線antony
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2005-08-25
講開麥馬拿文, 我想問當年點解會離開利記, 有冇人記得......??