• 576551閱讀
  • 33686回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29460  發表于: 2019-12-15
Clubs World Cup我地將會對墨西哥隊, 另一條線係巴西對沙地.

December 17 – Flamengo v Al Hilal
December 18 – Monterrey v Liverpool

望咗一望Monterrey係咩隊. 墨西哥的聯賽幾得意, 19隊波首回合對賽當一季, 次回合又當一季, 每季最後都踼playoff. 要晉級踼北美版Champions League, 就要2017冬季季賽或2018春季季賽時取得playoff的冠/亞軍, 共四隊晉級.

得意在宜家係2019年年尾, 但入圍條件就睇番2017年冬季同2018年春季成績, 隔咗兩年, 班霸都可以變中游! Monterrey就係咁, 2017/2018季度都仲排好頭位, 最近期的2019年冬季季賽, 跌到19隊排第8. 唯一係佢地唔使踼playoff, 體力可能夠D?!
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29461  發表于: 2019-12-15
直接跳去睇Flamengo. 一件超強前鋒Barbosa, 連續兩季巴西聯賽神射手! 個名好熟, 原來就係前一輪話想同Firmino一齊係利記踼波果個!

......唔知係唔係佢親口講, 係的話我係費林明高球迷會幾唔gur
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29462  發表于: 2019-12-15
估唔到唔駛等曼城,諾域治就幫我哋攪掂左李城⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29463  發表于: 2019-12-16
回 freezefox 的帖子
freezefox:估唔到唔駛等曼城,諾域治就幫我哋攪掂左李城⋯⋯⋯[表情] [表情] [表情]  (2019-12-15 14:20) 

Norwich D波好難估, 可以贏曼城和李斯, 但又係降班之列  

17輪過後, 排20位的屈福特同第4位的車仔相差20分, 第4位的車仔同頭位的我地的差距又係20分
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29464  發表于: 2019-12-16
回 posouth 的帖子
posouth:Norwich D波好難估, 可以贏曼城和李斯, 但又係降班之列  [表情]
17輪過後, 排20位的屈福特同第4位的車仔相差20分, 第4位的車仔同頭位的我地的差距又係20分
[表情]  (2019-12-16 02:56) 

我地最大隱憂就係傷兵問題。

最手緊個兩個位都出事。中堅後番雲迪克同高美斯。路夫蘭唔知係咪收左咧。馬迪普睇怕最快都要過左年先出得番,仲要唔肯定。快車檔期,人手好緊張。

防中位又係傷左兩件。得番一件半頂住。軒達臣同米拿。點解係一件半?因為米拿仲要頂埋右閘個個位⋯⋯⋯

所以,有咩「 疑郁」 都即刻出事。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29465  發表于: 2019-12-16
freezefox:我地最大隱憂就係傷兵問題。
最手緊個兩個位都出事。中堅後番雲迪克同高美斯。路夫蘭唔知係咪收左咧。馬迪普睇怕最快都要過左年先出得番,仲要唔肯定。快車檔期,人手好緊張。
....... (2019-12-16 11:35) 

Lovren唔知傷幾嚴重? 已經話唔會隨隊去Dubai. 反而Wijnaldum有去, 講真唔覺得係好事.  

真係唔掂既, 一月一係招回件N.Phillips返屋企頂頂先, 上季pre-season時我的favourite, 果時表現老定.

Fabinho暫時都唔多樂觀, 記者好似都中係見佢要拐仗出入. Milner真係最多當佢半個中場, 替補後位機會多. 成堆中場中都係偏進攻型, 包括Henderson. 之前講笑咁話下季唔好再借Grujic, 宜家一月如果佢番到黎, 真係幫到手. 作客強隊時如果可以Wijnaldum+Grujic+Henderson, 起碼夠控場先.  
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29466  發表于: 2019-12-16
中堅位後備仲有Sepp van den Berg,Ki-Jana Hoever,只要vvd健健康康,問題唔會好大既
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29467  發表于: 2019-12-16
回 posouth 的帖子
posouth:Lovren唔知傷幾嚴重? 已經話唔會隨隊去Dubai. 反而Wijnaldum有去, 講真唔覺得係好事.  [表情]
真係唔掂既, 一月一係招回件N.Phillips返屋企頂頂先, 上季pre-season時我的favourite, 果時表現老定.
....... (2019-12-16 12:46) 

上年又係咁,一分鐘前明明仲講緊人多得滯。轉個頭突然幾個位唔夠人踢⋯⋯⋯

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29468  發表于: 2019-12-16
抽中最難踢果隊馬體會
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29469  發表于: 2019-12-16
freezefox:避 左西甲雙 雄再避埋多蒙特就VERY GOOD 了! [表情] (2019-12-11 09:30) 

Atletico Madrid

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線lung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29470  發表于: 2019-12-16
我都認為最難踢係馬體會...
離線lung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29471  發表于: 2019-12-16
防守出色 10人齊上齊落 難打反擊
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29472  發表于: 2019-12-16
回 lung 的帖子
lung:防守出色 10人齊上齊落 難打反擊 (2019-12-16 20:39) 

大巴戰術?  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29473  發表于: 2019-12-16
繼續煲下片先. 南野拓実首回合對利記, 1G1A個場真係好sharp. 位置上佢係Salzburg幾似Firmino, 打false-9, 做二傳同製造機會, 同埋果隻好知道球場上的空位同隊友的走位.

55分鐘起:
https://www.youtube.com/watch?v=HqY9Gvd4BB8

另一場就追番半年前日本對伊朗亞洲盃果場. 佢球助攻純係心態贏哂, 好似Robertson會做既野咁!

又係55分鐘果位:
https://www.youtube.com/watch?v=smeKmKqFAjo
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29474  發表于: 2019-12-16
拓実最近一場Salzburg都落佢係出場名單, 之後Austrian聯賽都放寒假了. 不如早早黎利物浦揾定地方買/租?