• 576689閱讀
  • 33689回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30840  發表于: 2021-01-28
琴日睇曼城對WBA個場, 好諗番起軒仔講個句, everyone need to chip in on goals, 唔單只係我地三個前鋒的事. KDB受傷, 理應好打擊曼城的攻擊力, 偏偏就整場5:0比人睇曼城唔係得KDB, 係個個都入到波. 我諗除咗之前我地數水晶晶個場有好多個唔同利記球員入球外, 呢點我地真係弱好多.

另外我諗係整體的合作性同專注度, 前兩季的我地, 一樣可以好似曼城上場咁, 中堅踼到上攻中位, 隊友互相的傳球走位到位, 唔使好吃力但整體控制哂戰局. 好耐冇見到利記踼到呢個水準. 好多時候換黎係擺高防線, 但同時傳球/走位大意, 一下傳失或俾人逼甩就出事. 變咗都係踼控場, 但有形無實
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30841  發表于: 2021-01-29
Jürgen Klopp says Joel Matip has suffered ankle ligament damage.

On whether the club have to move for a centre-back:

"You can imagine that we think about everything the whole time. It’s about doing the right thing. I’m not picky but we need to find the right player"

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30842  發表于: 2021-01-29
認認真真比菲臘斯打中堅算吧啦⋯⋯⋯唔好再搵人頂黎頂去了⋯⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30843  發表于: 2021-01-29
回 freezefox 的帖子
freezefox:認認真真比菲臘斯打中堅算吧啦⋯⋯⋯唔好再搵人頂黎頂去了⋯⋯⋯ (2021-01-29 07:32) 

法賓奴唔知出得未
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30844  發表于: 2021-01-29
回 TuNg 的帖子
TuNg:法賓奴唔知出得未 [表情] (2021-01-29 07:58) 

無端端傷左都唔知

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30845  發表于: 2021-01-29
Klopp on Nat Phillips: “Even after an early yellow card he stayed calm and played a really, really good game."

Klopp on signing a new centre-back : “My thoughts didn’t change, my words might have, same situation as before, we work on this. We will see.  Everything is long-term. It’s about solution and that’s what we’re working on."

"I’m not sure there’s an 80mil centre-back available at the moment, a player of this calibre I’m not sure teams would sell them now. W

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30846  發表于: 2021-01-29
回 TuNg 的帖子
TuNg:法賓奴唔知出得未 [表情] (2021-01-29 07:58) 

Klopp: “Fabinho, no chance for the weekend.”

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30847  發表于: 2021-01-29
唉, Matip又係踼半場就傷咗, what else is new?

搞到好似佢好老好多傷患咁, 其實只係29歲, 應該係當打之年. 頭幾年都唔係咁, 係呢兩年D傷患越來越多, 時間越黎越長
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30848  發表于: 2021-01-29
回 posouth 的帖子
posouth:唉, Matip又係踼半場就傷咗, what else is new? [表情]
搞到好似佢好老好多傷患咁, 其實只係29歲, 應該係當打之年. 頭幾年都唔係咁, 係呢兩年D傷患越來越多, 時間越黎越長 [表情]  (2021-01-29 22:14) 

其實佢仲適唔適合踢職業⋯⋯⋯

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30849  發表于: 2021-01-29
posouth:唉, Matip又係踼半場就傷咗, what else is new? [表情]
搞到好似佢好老好多傷患咁, 其實只係29歲, 應該係當打之年. 頭幾年都唔係咁, 係呢兩年D傷患越來越多, 時間越黎越長 [表情]  (2021-01-29 22:14) 

其實有冇諗過佢根本未完全傷好就要焗住踢
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30850  發表于: 2021-01-30
回 extra 的帖子
extra:其實有冇諗過佢根本未完全傷好就要焗住踢[表情] (2021-01-29 23:43) 

都係......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30851  發表于: 2021-01-30
回 extra 的帖子
extra:其實有冇諗過佢根本未完全傷好就要焗住踢[表情] (2021-01-29 23:43) 

就算佢完全好返,都係踢到幾場吧了⋯⋯⋯

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30852  發表于: 2021-01-31
曼聯失分, 我地要乘勢咬番緊D先. 英超會利/城之爭, 唔淮俾第二隊咁接近. Klopp應該咁同班球員講!

下三場一分都唔可以失, 再失分或者贏唔到曼城今季已經唔使玩. KDB短期受傷, 已經係最好機遇, 機不可失. 利記要醒呀!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30853  發表于: 2021-01-31
posouth:曼聯失分, 我地要乘勢咬番緊D先. 英超會利/城之爭, 唔淮俾第二隊咁接近. Klopp應該咁同班球員講! [表情]
下三場一分都唔可以失, 再失分或者贏唔到曼城今季已經唔使玩. KDB短期受傷, 已經係最好機遇, 機不可失. 利記要醒呀!! [表情] [表情] [表情]  (2021-01-31 10:49) 

利記既問題從來係自己既問題。基本上我地係唔駛理人地踢成點的。 自己正正常常發揮就夠了。

偏偏就係唔爭氣⋯⋯

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30854  發表于: 2021-01-31
回 freezefox 的帖子
freezefox:就算佢完全好返,都係踢到幾場吧了⋯⋯⋯ [表情] (2021-01-30 11:58) 

如果佢真係玻璃到咁, 咁本身得3件一隊中堅係咪陣容結構上有D問題?
夏天放走左路夫雲唔補番件, 預備隊既明顯冇英超級數...
反而曼聯就岩岩相反, 中堅多到暈..但就量多質數差