• 132129閱讀
  • 6074回復

聖占士公園 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5910  發表于: 2019-05-27
網上瘋傳收購成功、恭喜哂
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5911  發表于: 2019-05-27
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:網上瘋傳收購成功、恭喜哂 (2019-05-27 10:12) 

官宣先J...

之前吹得勁大都係冇咩料到...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5912  發表于: 2019-05-27
賓尼迪斯守得雲開了!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5913  發表于: 2019-05-27
好搞唔搞,而家同肥賓傾續約先話有人收購...
離線barrin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5914  發表于: 2019-05-28
The Bin Zayed Group have now released the following statement exclusively.

It reads: "In response to numerous reports in the world media this morning, we would like to comment as follows.

"We can confirm the representatives of his Highness Sheikh Khaled Bin Zayed Al Nahyan are in discussions with Mike Ashley and his team about the proposed acquisition of Newcastle United Football Club.

"We view it as an honour to have the opportunity to build on the strong support, history and tradition of the club.

"We have agreed terms and are working hard to complete the transaction at the earliest opportunity.

"Best Regards, Midhat Kidwai, Group Managing Director, Bin Zayed Group."
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5915  發表于: 2019-05-29
有幾個SOURCE都話星期五會有好消息
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5916  發表于: 2019-05-29
回 英俊 的帖子
英俊:有幾個SOURCE都話星期五會有好消息[表情] [表情]  (2019-05-29 13:11) 

之前有傳過要肥賓續左約先肯成交...

但講真,聽完之後真係得啖笑...

希望星期五有 good news...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5917  發表于: 2019-05-30
上水講兩句……

大家一日未見到有 official statement 都唔好咁開心……

死肥佬最叻就係搬龍門,之前幾年賣盤都有所聽聞,雖然買家全部簽左 NDA 唔講得野,但係都有小道消息傳出黎,大家不約而同都會講句︰

"Mike Ashley will make it very difficult for you to buy"

例如死肥佬同你 agree 左個價係 350M,佢又會臨時要加入條款,要求球場繼續 n 年免費放佢 SD 既廣告,又要球衣 exclusive 由佢 SD 發售。到你應承佢所有條款,佢又會臨時加價去到 400M。

呢個就係佢 negotiate 既手法,所以可以解釋點解話賣盤賣左成11年都賣唔成!

我都希望今次真係可以送走個瘟神……
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5918  發表于: 2019-05-31
火鳳凰:
上水講兩句……
大家一日未見到有 official statement 都唔好咁開心…… [表情]
死肥佬最叻就係搬龍門,之前幾年賣盤都有所聽聞,雖然買家全部簽左 NDA 唔講得野,但係都有小道消息傳出黎,大家不約而同都會講句︰
.......

所以我初初懷疑今次收購都係肥佬放風
每次一到要同肥賓續約就傳出收購消息,最後就話傾唔成
可能根本一直都keep住有人想買紐卡素,肥佬就見幾時要傾續約就漏D風出黎呃肥賓續約
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5919  發表于: 2019-05-31
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:上水講兩句……
大家一日未見到有 official statement 都唔好咁開心…… [表情]
....... (2019-05-30 23:31) 

終於見到火兄上水啦!

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5920  發表于: 2019-06-01
回 英俊 的帖子
英俊:所以我初初懷疑今次收購都係肥佬放風[表情]
每次一到要同肥賓續約就傳出收購消息,最後就話傾唔成
可能根本一直都keep住有人想買紐卡素,肥佬就見幾時要傾續約就漏D風出黎呃肥賓續約[表情] (2019-05-31 08:23) 

見過鬼都怕黑,真係次次轉會窗開果陣,都會傳出收購消息,死肥佬一貫的手法,一來可以消磨轉會窗時間,二來又可以有藉口唔去駛錢買人。

希望今次佢真係想賣盤,唔係玩野啦……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5921  發表于: 2019-06-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:終於見到火兄上水啦! (2019-05-31 09:54) 

老狐,好耐無見……
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5922  發表于: 2019-06-01
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:上水講兩句……
....... (2019-05-30 23:31) 

商人黎講,做到佢咁都真係幾低手啵
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5923  發表于: 2019-06-01
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:老狐,好耐無見…… [表情] (2019-06-01 00:15) 

如果賣到盤,紐卡素就有救了。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5924  發表于: 2019-06-03
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:商人黎講,做到佢咁都真係幾低手啵[表情] (2019-06-01 00:47) 

係呀,條友係英國商界臭名遠播,佢間 Sports Direct 出晒名衰,用盡法律"la"避開個法定最低工資,但係員工實質時薪低過最低工資,係英國備受爭議。