• 3404閱讀
  • 42回復

賽事直播問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線基斯坦奴

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2005-08-30
板規度話~
各Topic會於比賽結束後翌日下午上鎖
但係依家好多個topic都未lock喎??

想問點解未lock既??
問題一個黎既~
唔nike可以唔答~
如果你真係唔記得既當我提吓你啦?
唔好介意呀桶兄~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2005-08-30
無版主..~
桶兄又唔會成 日去攪卦~
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2005-08-30
下面是引用焯彪於2005-08-30 12:26發表的:
無版主..~
桶兄又唔會成 日去攪卦~

我都知桶兄好多野做~
當我係提佢咁啦~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2005-08-30
其實係咪真係有需要第二日就即時lock呢?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2005-08-30
應該lock既
同埋係應該有個限時
如果唔係幾日之後又會唔記得...
我諗set定每日幾點幾點
唔係進行中既賽時就lock啦
離線jin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2005-08-30
我覺得多此一舉......
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2005-08-30
下面是引用jin於2005-08-30 21:30發表的:
我覺得多此一舉......

都唔係架...有時d人無端端0係個過期post度留言
0個post又彈翻上去
0甘咪同0個日既賽事搞到好亂?
delete jor個post又唔係
所以lock post係應該既
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2005-08-30
下面是引用tc2218於2005-08-30 23:14發表的:
0個post又彈翻上去
.......

又係ge
不如現成果D置頂囉........

離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2005-08-30
下面是引用tc2218於2005-08-30 23:14發表的:
0個post又彈翻上去
.......

入得黎好友既..
有幾多個會存心搗亂?

教比管重要..
呢個係好友一直堅持
而且引而為傲既野
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2005-08-31
成日推舊文既好友會自動比其他好友話架啦...

限時限刻lock topic , 好似出現討論到一半無端端比人cut 左既情況
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2005-08-31
我成日都話,唔係為極小數既人既問題去制定一d政策,影響大部分既人。

新聞版既新聞都有「時限性」。過左幾日,就會變舊聞。我地都無lock topic。就係因為,正常情況下,d人都唔會再入去留言。

同樣地,正常情況下,過左一周既比賽,d人一樣唔會入去留言。即使唔lock,都會自動沉底架啦。咁何必要限時限刻,攪到大家好似番工咁打咭呢?

若有人存心攪事………講真,lock得賽事直播唔lock得談情說愛,佢始終有地方可以玩野。只能個別到提醒甚至警告佢。呢類情況,幾個月都會出現一次半次既。

離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2005-08-31
唔好意思, 恕我直言, 辦公室以前我都會入黎睇睇, 有需要我亦會表達下我o既意見,

但近期乜野都刮出黎講, 而且大部份都係不痛不癢o既小問題, 我家陣連望一望辦公室

o既topic意慾都非常細, 我覺得壇主係比好多自由我地, 但大家發言前有無諗過每件

事o既重要性呢??有無必要一定要嚮辦公室講呢???

以我個人黎講, 辦公室就類似一個會議室, 入到黎討論o既都應該係對論壇有影嚮o既

topic, 但係我覺得事無大小都嚮呢度開topic, 就好容易令到辦公室變成另一個吹水

版, 反而我覺得家陣要討論o既係嚮乜野情況下先可以嚮辦公室開topic囉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2005-08-31
呢單野其實係有討論價值既,因為版規又真係寫左嘛……

有規版但又唔執行,呢個先係最唔好既地方。

但既然執行有困難(無版主,其他版主話有權改點知原來無權限,立版規既桶少自己都唔得閒日日入去「執房」啦),而需要性又唔大,我覺得,不如修改版規黎得仲實際。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2005-08-31
要知道呢個壇充斥左不同年齡既人, 大家既思考能力自然唔同...

攞得出黎講既野, 就認為有影響力...

可惜, 有時想討論既野, 又講唔出...其實或者唔識點表達...

不過, 如果經大家討論過既結果, 都係互相尊重的話, 事態都唔係咁嚴重的...^^
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2005-08-31
下面是引用sun於2005-08-31 10:55發表的:
要知道呢個壇充斥左不同年齡既人, 大家既思考能力自然唔同...
攞得出黎講既野, 就認為有影響力...
可惜, 有時想討論既野, 又講唔出...其實或者唔識點表達...
.......

好友大多都係十幾廿歲到~
而sun姐,雲佬同老狐你地...

個年齡唔同諗既野當然唔同啦~

我開呢個topic係想提吓桶兄姐~
我都係唔想會有會員推返d舊topic上黎講姐~

大家覺唔覺得我要改一改個topic名呢?
要既話~
改做咩好?